fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

siz sorun biz cevaplayalım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• siz sorun biz cevaplayalım

Arkadaslar İÇ Mekan SÜs Bİtkİlerİ Hakkindaki Her TÜrlÜ Sorunlari Veya Aklinizda Kalan Konulari PaylaŞabİlİrsİnİz Ve En Kisa Zamanda Sİze Yardimci Olmaya ÇaliŞcagimizdan Emİn Olabİlİrsİnİz.

Cevap: siz sorun biz cevaplayalım

Merhaba
    iç mekan süs bitkilerine bazen musallat olan kırmızı örümceğe-yaprak bitine ve unlu bite özellikle kış aylarında iç mekanda olduklarından ilaç kullanamıyoruz.

Yazın sorun yok balkona çıkartır ilaçlarız.

Ev ilaçları denilen ilaçlarda (arap sabunu-yağ-sarımsak) öldürücü değil kaçırıcı olduğundan etkili olmuyorlar.

Bu durumda ne önerirsiniz?

Yine kışın mantara yakalanan iç mekan bitkileri için nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz?

Comment

Sayın Denizakvaryumu
      Kirmizi örümcekde kültürel mücadele olarak size önerim azotlu gübre az kullanmanızdır.Bunun disinda ise kimyasal mücadele şartdır.Kirmizi örümcek için ise Malathion, Binapacryl,DDVP, Kelthane terkipli akar öldürücü ilaçlar kullanılmalıdır.Doğal düsmanları ise Stethorus punctillum, Typhlodromos simillistir.Ancak bu canlılar Karanfil,Açelya, Krizantem, Gül, Menekşe, Sögüt gibi bitkilerde zarar yaparlar.
      SİZE ÖNERİM ANCAK SU YONDE OLABILIR
      Mantari hastalıklara karsı önlem alabilirsiniz.Mücadele olarak;
      1)Kullanılan toprak çok iyi hazırlanmalı ve sterilize edilmeli
      2)Fazla nemden korunmali
      3)Sık dikim ve ekim yapılmamali
      4)Tohum ilaçlaması yapılmalı
      5)Kullanılan araç ve gereçler sterilize edilmeli
      &)Yetiştirme alanı havalandırılmalı
      7)Toprak karışımına yeterince kum eklenmeli(Siyah kök çürüklügü)mantari hastalıklardan biri için bu madde
      8)Bitki için uygun ph yaratılmaya çalısılmalı genelleme olarak(5.5-7.5) ph
      9)Fazla gübre ve su verilmemeli
      10)Yabancı otlar uzaklaştırılmalı
      Bu faktörlere dikkat edilirse en azından mantari hastalıklara karşı önlem almıs oluruz
      Bunun dısında ise kimyasal yolun dısında hastalıklara ve zararlılara karsı yapabilecegimiz bir mucadele yoktur.
      SAYGILARIMLA

Comment

Kaan bey merhaba,
        Benim balkonda duran bir atlas çiçeğim var.Çiçek toplama yani iki üç ay önce bir kökünü bir arkadaştan diğer kökünü başka arkadaştan aldığım
        yirmi kiloluk yoğurt plastiğini dolduracak kadar dallı ,yaprakların boyu ise
        yirmi ile otuz cm arasında .Geçenlerde dikkat ettim yapraklar (tamamı değil)sanki üzerine demir tozu dökülmüşde o da paslanmış gibi kahverengi
        yeryer kurumuş içindeki eti bitmiş de yaprağın iki yüzü yapışmış gibi.
        Vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar.

Comment

Sayın Orcan Öbekçi
          İsterseniz ilk önce bitkiniz hakkında bilgi verim.Daha sonra sorunlarınıza ve çözümlerinize değinim.

Bitkinizin adı: Atlas Çiçeği(Epiphyllum hybridum)

Kullanışı:Çiçeklenme dönemi dışında süs bitkisi olarak bir değeri olmayan ve kolayca yetişebilen bir ev bitkisidir.

Kültürü:Işıklı ve serin bir yer gelişme yeri ister.Nemli toprak, bol su ve sıcak havalarda sprey gerekir.Çiçeklenme bitincede su ister.Ağustosa kadar bol su ve haftalık gübrelemesi gerekir.Kışı minumum 10-12 derece arasında geçirmelidir.Sürgünlerin bükülüp kurumasını önlemek için yeterli miktarda su verilmelidir.Yüksek kış sıcaklıgı çiçek vermeyen sürgünlerin olusumunu tesvik edecektir.Bu nedenle bunlar ilkbaharda koparılmamalıdır.

Üretim:Aşı-çelikle ve tohumla yapılır.

Önemli not:Uzun, ince, zayıf yapraklar bitkinin az ışık aldıgının gostergesıdır.Daha bol ışıklı bir yere tasınmalıdır.Sulamadan sonra, saksı topragı biraz kuruyuna kadar beklenmeli, ikinci bir sulama bundan sonra yapılmalıdır.

ilk hatanız üretim şeklinizdir.Hastalık olarak ise bitkiyi görmeden birsey diyemem ama büyük olasılıkla en büyük belirtisi olan PAS HASTALIGIDIR.

Hastalık mantaridir yani fungusaldır.Spor yatakları genellikle paslı kahverengi görünümlüdür.Miselyumları hücre arası bosluklarında yasar ve emici uzantılarını konukcu hucrelerın ıcıne salar.BİTKİ ZAYIFLAR VE GÖRÜNÜŞLERİ BOZULUR.

Çözüm Önerileri:Bitki N-P-K(AZOT-FOSFOR-POTASYUM)içeren gübreler verilerek güçlendirilmeli.Sulamaya özen gösterilmeli.
          Kullanılabilinir ilaclar ise:
          *Captan
          *Maneb
          *Cyproconazole

Size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
          24 saat içinde süs bitkilerinde yaygın olarak görülen hastalıklar hakkında bilgi vericem.

Comment

sayın Kaan bey,benim kaktüs türü nisan ayında bol çiçeklenen çok güzel kedi kuyruğu? denen bir bitkim var.uzun yıllardır aynı saksıda.ayrıca ayırıp çoğaltmak istiyorum.Bunu bu ay yapabilir miyim?,yoksa çiçeklenmeden sonra daha mı uygun olur?saygılaarımla

Comment

Sayın Gökyüzü ve değerli arkadaşlar bir süre yurt dısında olmamdan dolayı sorularınıza cevap veremedim.Bundan dolayı hepinizden özür dilerim.En geç 24 saat içinde sorularınız cevaplandırılacaktır.Teşekkürler

Comment

Sayin Gökyüzü bitkimiz kaktüs ailesinden değildir çiçekleri için yetiştirilir.Ben bitkimizi kisaca taniticam.
                Orjini:Tropik ülkelerdir.
                Kullanişi:İlkbahar ve yaz aylari için güzel bir süs bitkisidir.Ancak kişin zor bitkidir.Çünkü kişin kuru iklimlerde nemli hava sağlamak zordur.
                Toprak:Topraksiz karişim veya standart saksi harci uygundur.
                Gübreleme:Şubat-Ağustos arasi her iki haftada bir çiçekli bitki gübre solisyonu verilmelidir.
                Sulama:Nemli, ancak fazla islak almayacak şekilde düzenli olarak sulama
                gereklidir.Kişin bol bol sprey sulama ister.
                Işıkirekt güneş işigi olmayan ve tercihen doğu veya batiya bakan pencere kenarlari uygundur.
                Hava:Çok nemli havayi sever.Kaloriferli evlerde yapraklari kivrilir.
                Saksi değiştirme:Şubatta küçük saksilara yapilmalidir.
                Budama:Yaşli bitkilerde tepe sürgünleri budanarak, dallarin biçimli yayilmasi ve bitkinin gençleşmesi sağlanir.
                Üretim:Yüksek taban sicakliğinda yeşil çelikle üretilir.
                Zararlilar:Kuru havada kirmizi örümcek görülür.

Comment

sayın kaan paylaşımlarından bende faydalanıyorum. teşekkürler...

Comment

Rica Ederim Sevgili Peyzaj 6134 Ben Herkesin Yararlanabileceği şekilde Yardımcı Olmaya çalısıyorum.
                    Saygılarımla

Comment

merhaba Kaan Bey
                      ben peyzaj işine yeni atıldım yani çok acemiyim
                      yazılarınızdan faydalanıyorum. bilgilendirdiğiniz her konu için Teşekkürler...
                      ben bi konut bahçesi düzenliyorum çalı ve ağaçların yanı sıra ara ara çiçek parterleri yapıcam ve küçük kaya parçaları veya çakıllarla dekoratif hale getirmeye çalışıcam bana önerebileceğiniz özel bitkiler var mı? hem dekoratif olsun hemde marmara iklimine dayanıklı. yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler
                      İyi çalışmalar...

Comment

Merhabalar Sayın Askan
                        Sayın Askan peyzaj uygulaması bahçe tasarımı bilgi ve deneyim isteyen bir meslektir.Bunu size söylemek isterim.
                        Bitki materyali olarak ise;
                        Acacia dealbata(Gümüşi Akasya, Mimoza)
                        Acer palmatum(Japon Akçaağacı)
                        Aesculus(At Kestanesi) 2 varyetesi var önemli Aesculus hippocastanum(Beyaz Çiçekli Atkestanesi)ve Aesculus carnea(Kırmızı Yapraklı Atkestanesi olmak üzere) önerim ikisini karşılıklı kullanmanızdır.
                        Albizzia julibrissin(Gülibrişim, İstanbul Akasyası, İpek ağacı)
                        Acuba japonica (Aküba)
                        Berberis thunbergii(cok sayıda varyetesi vardır)
                        Betula(Huş)cok sayıda varyetesi vardır
                        Buxus Semperviresns(Şimşir)
                        Calluna vulgaris(Süpürge çalısı)Tas ve Kaya bahçelerinde kullanılanabilinir.
                        Cercis (Erguvan)cok sayıda varyetesi vardır
                        Chaenomeles(Süs Ayvaları)cok sayıda varyetesi vardır
                        Cotoneaster (Dağ muşmulası)cok sayıda varyetesi vardır
                        Crataegus(Ak diken, Alıç, Geyik Dikeni)cok sayıda varyetesi vardır
                        Erica carnea(Funda)
                        Euonymus japonica(Taflan)
                        Forsythia(Altın çanak)
                        Hedera hibernica(Duvar Sarmaşığı)
                        Hibuscus(Ağaç Hatmi)
                        Hydrangea(Ortanca)cok sayıda varyetesi vardır. Gölge için ideal bir çalıdır.
                        Ilex(Çoban Püskülü)
                        Jacaranda mimosaefolia(Brezilya Gül Ağacı) Çiçekleri mavi renklidir
                        Kerria(Kanarya Gülü)cok sayıda varyetesi vardır
                        Liburnum(Sarı Salkım)cok sayıda varyetesi vardır
                        Lagersromia(İspanya Leylağı, Oya ağacı)
                        Lantana(Mine)
                        Lavandula(Lavanta)
                        Ligustrum(Kurtbağrı)
                        Liquidambar (Sığla Ağacı)cok sayıda varyetesi vardır
                        Liriodendron(Lale ağacı)
                        Magnolia(Manolya)
                        Malus(Elmalar)cok sayıda varyetesi vardır
                        Nerium(Zakkum)
                        Parkinsonia(Diken ağacı) Geniş çim alanlarında soliter olarak kullanılabilir, seyrek dokulu, dekoratif ağaçlardır.
                        Philadelphus(Yalancı Yasemin)cok sayıda varyetesi vardır
                        Pittosporum(Pitosporum)
                        Platanus(Çınar)
                        Pyracantha(Ateş dikeni)cok sayıda varyetesi vardır.
                        Robinia(Salkım Ağacı)cok sayıda varyetesi vardır
                        Rosa(Gül)cok sayıda varyetesi vardır
                        Salix(Söğüt)cok sayıda varyetesi vardır
                        Saxifraga(Taşkıran) Kaya bahçeleri için idealdir.
                        Sophora,Zoforo(Şemsiye Ağacı)
                        Spartium(Katırtırnağı)
                        Spiraea(Keçi Sakalı, İspirya)cok sayıda varyetesi vardır değişik dönemlerde degişik renklerde çiçek açan
                        Syringa(Leylak)cok sayıda varyetesi vardır
                        Viburnum(Kartopu)
                        Yucca(Avize ağacı)
                        Abies(Göknar)Orman ağacı olmasından dolayı önermem.
                        Cedrus(Sedir) Önerim Cedrus atlantica "Glaucaç" Mavi Atlas Sediri 40-50 metre boy yapar dikkatli ol bu konuda
                        Chamaecyparis(Yalancı Servi)cok sayıda varyetesi vardır
                        Cryptomeria(Kriptomerya)cok sayıda varyetesi vardır
                        Cupressus(Servi)cok sayıda varyetesi vardır önerim Cupressus goveniana(Güzel kokulu Servi)
                        Cupresssocyparis leylandii(Leylandi)
                        Juniperus(Ardıç)cok sayıda varyetesi vardır
                        Picea(Ladin)cok sayıda varyetesi vardır
                        Pinus(Çam)cok sayıda varyetesi vardır
                        Taxus(Porsuk)
                        Thuja(Mazı)
                        NOT:İSİM SIRALAMASIYLA YAZILMISTIR.AĞAÇ, AĞAÇÇIK, ÇALI KARIŞIK BİR ŞEKİLDE YAZILMISTIR.BU BİTKİLER MARMARA BÖLGESİNE UYUM SAĞLAYABİLMİŞ BİTKİLERDİR.PEYZAJ ÇALIŞMALARINDA KULLANILABİLİNİR.ARAZİ BÜYÜKLÜĞÜ, İLERDE ALICAĞI BOY VE GELİŞİM HESAPLANARAK UYGULAMA YAPILMALIDIR.
                        İSTERSENİZ SİZE YARDIMCI OLABİLİRİM TEL:O506-555-90-82 KAAN

Comment

buharla sterilizasyon neden önemli?

Comment

buharla sterilizasyon neden öenmli.ya hoca anlatııda bişe anlamadım.size bi sorim dedim.cevaplarsanız sevinirim.tşk.ederim.

Comment

buharla sterilizasyon neden önemli ne faydası var.toprga yada bitkiye cevaolarsanız sevinirim.tşk.

Comment

Working...
                              X