fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

siz sorun biz cevaplayalım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

soru: kumkuat

SORU: Merhaba salonumda bir adet kumkuat fidanım var saksıda yetiştiriyorum bitki için toprağı, sulama, saksı değişim zamanı ve gübreleme konusunda bilgi verebilirmisiniz aldığımda fidanın toprağı sert bir toprak su verdiğimde yüzeyde bi süre bekliyor su

Comment

Cevap: siz sorun biz cevaplayalım

Sn KERTENKELE:Saksıda yetiştirilen bu tür bitkilerin her zaman değiştirme şansı vardır.Fakattt..Mümkün mertebe köklerine zarar vermemek kaydıyla.kendi tecrebelerime göre izah edeyim.Büyükce bir varil'in altına bir profil üzerine dört adet sarhoş teker yerleştiriniz yani,monte ediniz.Daha sonra size yakın bir satıcıdan torf ve bitki besin elementleri karıştırıp,elinizdeki saksıdaki bitkinin saksısını kırarak çıkarınız ve bitkinizi yeni kabına yerleştirip sulayınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

kaan bey merhabalar ben size şunu sormak istiyorum yeni merak sardım bu işe. Saksılarımı aldım Torf siparişini verdim oda bu gün gelecek sebze ve feiko yetiştirmek istiyorum bana tavsiyeniz ne olur nasıl başlamalıyım şimdiden teşekkür edirim.

Comment

merhaba Kaan bey benim balkonda yaklaşık 30 adet sümbül üm var çiçeklenmesi bitti ama yaprakları hala yeşil soğanları sökmelimiyim yoksa olduğu yerde kalmalılar mı .

Comment

bileteral simetriye örnek çiçeğe örnek verebilirmisiniz ? varsa yazarmısınız

Comment

Merhaba,
              Foruma yeni üye oldum. Yucca gloriosa ile ilgili bir sorunum vardı ve bunu o konu başlığı altındaki bölüme yazdım. Şimdi de forumu tanımaya çalışırken bu bölüme rastladım. Acaba sorumu buraya mı yazmam gerekiyordu?

Comment

herkeze merhaba 2 gün önce kumkuat aldım saksısı ufak olduğu için bir ebat büyük saksı alarak toprağını hiç dağıtmadan yeni saksıya yerleştirip üstüne biraz bahçe toprağı ekledim kumkuatı evimde güneş yeren yere koydum kumkuatı kaçgünde bir sulamam lazım ve kumkuat ne zaman budama yapılır? ve meyve vermesi için ne vermek lazım mı? kumkuatımın yaprakları yeşil ama hafif sarımsı renk var birde kumkuatımım çalışma masansının üstünde altında saksı tabağı var olmaması lazım diyorlar acaba doğrumu kumkuatı koduğum yer yazın ve akşam güneş ışığını alan bir yerde daha önceden aldığım kumkuatım yeni yaprak açtı ve sonra kurudu tahminen çok su verdiğim içindi bunuda kurutmak istemiyorum bilgili kişi olarak sizlerden yardım istiyorum havalar iyi olursa bahçeye koyacağım ama malum istanbulda havalar soğuk ölür diye korkuyorum ancak istanbulda mayıs ayının sonunda koyabiliriz yardımcı olursanız sevinirim

Comment

Evvelen hoş geldiniz.Budamalar erken ilbahar ve geç sonbaharda yapılabilir.Bitkinin sulama işine gelince:saksının üst yüzey toprağını elinize alınız,bulaşma yok ise tahmini iki su bardağı su dibine dökünüz.lakin;bitkinin çeperlerine dökünüz.Narenciye çeşitleri güneşi sever bu itibarla bol güneş alan yerleri tercih ediniz.Bitkiyi dışarı almak için ANKARA'da Mayıs15 olabilir.fakat;havaların soğuk gitmesi halinde biraz gecikme olabilir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Working...
                  X