fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bayburt, ilinde ,20 yildir,ekilmeyen,arazilerimi nasil degerlendire bilirim

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Bayburt, ilinde ,20 yildir,ekilmeyen,arazilerimi nasil degerlendire bilirim

sayin hocam ben su anda belcikada yasayan bir kisi olarak Bayburt ilinde kendime ve kardeslerime ait olan tarim arazilerimi nasil degerlendirebilecegim konusunda bilgiye ihtiyacim var kendim Cukurova universitesi ceyhan meslek yuksekokulu insaat bolumu mezunuyum.Tarimsal uretim konusunda hicbir bilgim olmamakla beraber nerdeyse 30 yildir hic tarimsal uretim yapilmayan bu arazilerimizi nasil degerlendirebilecigm konusunda bizi aydinlatmanizi onemle rica edrim.
    Kendi ekonomik gucumuz olmadigindan birturlu bu topraklari isleyemiyoruz ancak son dort yildir burukselde yasadigim sure icinde bu konuda ne yapa bilecegim konusunda arayis icersindeyim.
    Bu topraklarin cok uzun surelerdir islenmemesinden dolayi bakir,bereketli ve organiktarim uretimi icin bulunmaz niteliklere sahip oldugunu dusunuyorum.Bu arazileri degerlendirebilecek bir resmi kurum veya ozel sektor kuruluslari varmidir?

Cevap: Bayburt, ilinde ,20 yildir,ekilmeyen,arazilerimi nasil degerlendire bilirim

Merhabalar,
    Yazınızı okuduktan sonra Bayburt ilini internetten inceledim. Yarın Erzurumun ilçesi ispire gidiyorum. İspire bağlı köylerde yürüttüğümüz bir AB projesi (kırsal kalkınma konulu)var.İspir Hamza Polat meslek Yüksek Okulunun koordinatörlüğünde Çukurova Üniversitesi ve İtalya Padova Üniversitesi ortaklığında yürüyen bir proje. geçtiğimiz ay oradan yaklaşık 20 çiftçi geldi ve onları Adana'daki büyük çiftçilerin arazilerine götürüp modern tarım tekniklerini ve organik tarımı anlattık. şimdi de eksik kalan konuları kendi memleketlerinde anlatmaya gidiyoruz. Hayvancılık ve bitkisel üretim (tabii ki organik) esas konularımız. Bayburt oraya yakın bir yer. Görme olanağım olur mu bilmiyorum. Ama organik tarım yapmaya çok uygun görünüyor. Pek çok şey yapılabilir arazinizde. Öncelikle Bir kontrol sertifikasyon kuruluşu ile sözleşme yapmak gerekir. Benim eşim Ekotar firması ile çalışıyor. Vahap eryılmaz. Doğu anadolu ve Karadenizde de çok müşterileri var bildiğim kadarıyla. Onunla görüşürseniz size yol gösterecektir. Tel. 0532 3549306. Hamza Polat Meslek Yüksek okulundan Yardımcı Doçent Dr. Ümmügülsüm Erdoğan yine organik tarım konusunda size yardımcı olabilir. onun tel de 05335142640. Benimle görüşmek isterseniz e-mail'im [email protected]. tel'im 0533 594 4770. Neler istediğinizi söylerseniz sizin için en uygun proğram yapılır. ismini verdiğim kişiler son derece dürüst kişiler. Güvenebilirsiniz.İyi günler dileğiyle

Comment

Cevap: Bayburt, ilinde ,20 yildir,ekilmeyen,arazilerimi nasil degerlendire bilirim

sayin hocam ilginizden dolayi cok tesekkur ederim onerdiginiz kisilerle en kisa surede goruserek size tekrar geri done bilirim tekrar gorusmek uzere saygilar.

Comment

sayin hocam ilginizden dolayi cok tesekkur ederim onerdiginiz kisilerle en kisa surede goruserek size tekrar geri done bilirim tekrar gorusmek uzere saygilar.

Comment

Working...
        X