arkadaşalr bana acilen süs havuzlarıyla ilgili ingilizce yada türkçe resim bilgi lazımm yardımlarınız için şimdiden teşkkür ediyorum...........
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Süs Havuzları
Collapse
X
-
Cevap: süs havuzları
merhabalar ben peyzaj mimarlığında okumaktayım süs havuzları ve aydınlatma ile ilgili yabancı sitelerden kaynak buldum fakat daha cok bilgiye ulaşmam lazım ve aydıntlamayla ilgili bilgileri araştırıyorum bulamadım bana bu konuda sadece bildiğiniz siteler varsa linlini yollasanız yeterli olacaktır..
Comment
-
merhaba arkadaşlar
sitenize yeni kayıt oldum.süs havuzu dediğimiz şey doğal görünümlü yapay kaya sanıyorum .bizler firma olarak türkiyenin çeşitli bölgelerinde farklı uygulamalar yaptık bu konuda yeterli dökümanı ve resimleri web adresimizde bulabilirsiniz.www.niltasyapi.com adresi ayrıca [email protected] adresinden yeterli doneleri temin edebilirsiniz şimdilik iyi çalışmalar .
Comment
-
sayın niltasim, sitenizi REHBERSEL bölümüne kaydettinizmi? ayrıca sitemize hoşgeldiniz. lütfen kendinizi tanıtırmısınız.( uygun başlık altında tabii) Ayrıca PHOTOSEL bölümüne uygulama fotoğraflarınızı varsa üyelerimizin faydalanması açısından bolca gönderebilirsiniz.
selamlar
Comment
-
Sevgili diamania,diamania Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterarkadaşalr bana acilen süs havuzlarıyla ilgili ingilizce yada türkçe resim bilgi lazımm yardımlarınız için şimdiden teşkkür ediyorum...........
Süs havuzları ile ilgili bilgi istiyorsunuz,eğer arama motoruna ''ornimental ponds'' yazarsanız ,envai çeşit havuz fotoları ve bilgiye ulşabilirsiniz.Kolay gelsin.Ayrıca saadece ponds da yazarsanız yinede değişik havuz fotoları ve imali ile ilgili bil
gi bulabilirsiniz.
Comment
-
Cevap: Süs Havuzları
Arkadaşlar ben kendi yaptığım süs havuzlarından yapılışını sizlere kısaca burada izah edeyim
Öncelikle havuz yapılacak kısımın bir kepçeyle büyüklüğünün ne derecede olmsı gerekiyosa o sizin elinizde fakat fazla derin olmamasına dikgat etmeniz gerek örnek 3 m genişliğindeki bir havuzun 1 m derinliği geçmemesine dikgat edin ve hazırlanan zeminin açık yarım daire biçiminde derinleşmesine özen gösterin yani ortadan kenarlara doğru sıfıra çıkacak şekilde. Sonra bu havuzun zeminine çakıldan elenmiş kumla güzelce kürekle düzleyerek en az 5cm kalınlığındaki kumu serin en az 2 mlm kalınlığında plastik çürümeyen folyeler var havuzunuzun zeminin kapatacak ebatta kesip o hazırladığınız kumun üzerine serin sonra Yıkanmış çakıl taşları(Rundkorn) bu zevkinize bağlı renkli veya sade çakıl taşları bunlarında 22 lik veya 33 lük ebatları geçmemesine özen gösterin bu çakıl taşlarını o havuzunuza sermiş olduğunuz plastik folyenin üzerine özenle serin plastik folyenin hiçbir yerinin görünmemesine dikgat edin yani bu çakıl taşları bu zemini tamamen örtmesine özen gösterin iç kısmını hazırlamış olduk gelelim kenar süslemesine taşmış olan kenardaki folyeyi havuzun şekline göre büküp havuzumuzun kenarlarını belirleyelim bunların üzerinede irili ufaklı kayacıklar çakıl taşları maket evler kaleler vs yükseltmeler artık nasıl bir şekil vermek isterseniz düzenleyelim sonra havuzumuzun içini rahatlıkla suyla dolduralım taşırmamaya özen gösterelim ve içerisine su bitkilerini kenardan başlayıp ekelim su bitkilerini ekerken toprağıyla beraber suyun zeminine çakıllara değecek şekilde koymaya özen gösterelim zevkinize göre balık su üzerinde yüzen mumlar fenerli noel baba heykelleri geyik vs süsleyebilirsiniz umarım anlatabilmişimdir. Pratikte yapması kolayda anlatması ne bileyim biraz zor. Saygılarımla
Comment
-
Cevap: Süs Havuzları
dosya ekini açın umarım işinize yarar
Comment

Comment