bende arkadaş gibi bu işe eğilmek istiyorum.ancak önce denemeyle başlayayım diyorum.bunun için de mavi ladinle başlamayı düşünüyordum.fiyat ne acaba ne kadar alabilirim?
Bitkileriniz bakımlı olsun, piyasaya haber salın, borçla iş döndermeyin göreceksiniz ki üretipte satamayacağınız ürün ve mal yok. Sonuçta her malın bir fiyatı, her ürünün bir alıcısı, her ürünün bir ömrü var. Sizler birer bekçisiniz ve o bitkilerin esas dikilecek yerlerine, ömürlerini devam ettirecekleri yerlerine gitmek üzere başında beklediğiniz bitkiler onlar. Bekçilik ücretini size o bitkilerin sahipleri ödeyecektir.
Ben fidan üretimi ile ilgili kaynak ve eğitim almak istiyorum
Umarım ki zaman içerisinde bahcesel bu eğitimleri verecektir. Ancak bu işin en kolay yolu gidip bir fidancıda aşama aşama öğrenene kadar ve kendinizi kovdurana kadar ücretsiz çalışmanızdır. Yoksa yaşayacağınız tecrübeler hak getire...
Umarım ki zaman içerisinde bahcesel bu eğitimleri verecektir. Ancak bu işin en kolay yolu gidip bir fidancıda aşama aşama öğrenene kadar ve kendinizi kovdurana kadar ücretsiz çalışmanızdır. Yoksa yaşayacağınız tecrübeler hak getire...
Tüm üyelere sesleniyorum.Bana önereceğiniz fidancılık,bahçe düzenleme,fidan üretimi,süs bitkileri ve çit bitkileri çeşitleri ve üretimi,seracılık ile ilgili kaynak kitaplar nelerdir?
Şimdiden teşekkürler.
En iyisi yöredeki fidanlıkları gezip ne tür fidanlar olduğunu incelemeli, özellle tanıdık fidancılardan bilgi alınmalıdır. Üyeler soru sorarken örneğin ben Bursa'dayım tavsiyelerimde daha ziyade bölgesel gördüklerimden tavsiye edebilirim ve yine size yapacağım tavsiyeler akdeniz yada doğu bölgeleri için yanlış olabilir. Mesela geçen hafta Antalya'ya fuar için gittiğimde bitki dokusunun oldukça farklı olduğunu gördüm. Buda yapılacak tavsiyeleri oldukça etkilemektedir. Yörenizden, arazi imkanlarınızdan ve varsa sera şartlarınızdan bahsetmelisiniz.
Comment