Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Farklý Tasarýmlar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Farklý Tasarýmlar

Peyzaj planlamalarýnýzda farklý tasarýmlar kullanmak istiyorsanýz

DESTAÞ Peyzaj, Bahçe Taþlarý, Desenli Taþlar 'a bir göz atýn!
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Farklý Tasarýmlar

merhabalar 10 m uzunluðundaki bahçeme cupressus goveniana (kokulu limoni servi) dikmek istiyorum sýk bi görüntü vermesi için ne kadar aralýklarla dikmem gerekiyor ideali nedir. acil cevap iyi çalýþmalar...

Comment

1 metre ara ile fidanlarý çift sýra olacak þekilde dikin.birinci sýradaki iki fidanýn arasýna ikinci sýradaki bir aðaç gelirse üçgen dikim dediðimiz dikim þekli oluþur ve aralarda boþluk fazla görünmez. Duvar varsa da ilk sýrayý 1 metre öne almalýsýnýz.

Comment

merhabalar...
        ben bi proje konusunda yardým isteyecektim
        130m ye 50m lik bi alanda 4 konut bulunuyor. bunun arka bahçesi 130m ye 6m arka bahçede peyzaj uygulamasý yapmam gerekiyor tabiki ön bahçedede ben birþeyler tasarladým (yollarý ve otoparký yerlerine koydum) ancak yardýmýnýza ihtiyacým var. mesela hangi bitkileri önerirsiniz. ilk defa konut projesi aldým da... yardýmlarýnýz için gerçekten çok teþekkür ederim... iyi çalýþmalar...

Comment

Sayýn Askan size ayrýlan bütceye göre bitki kullanmaya çalýþýn.Genelde Türkiyede kullanýlan bitkiler pek fazla deðiþmez ama mazý,leylandi çalýlardan ise ortanca(özellikle ýþýk almayan yerler içindir)çalýsma yapýlacak araziye göre(büyüklük, bina tasarýmý özellikle bina rengi çok önemlidir) dikkat edilmesi gereken konulardandýr.Ýsterseniz örnek olarak bir kaç magnolia(Manolya) kullanmanýzdýr.Odak nokta uygulamasý için [email protected] isterseniz bu benim adresimdir size yardýmcý olmaya çalýþýrým.
          SAYGILARIMLA...

Comment

Kaan Bey bana verdiðiniz tüm bilgiler için çok Teþekkür ederim..
            Ýyi günler, iyi çalýþmalar...

Comment

askan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              merhabalar 10 m uzunluðundaki bahçeme cupressus goveniana (kokulu limoni servi) dikmek istiyorum sýk bi görüntü vermesi için ne kadar aralýklarla dikmem gerekiyor ideali nedir. acil cevap iyi çalýþmalar...
              Dikim aralýðýnda en uygun olaný1,5 m.dir.Çünkü geliþimihýzlý oldugu için istediðiniz þekilde canlý duvar yapmak ve bunu herzaman kontrol etmek þartýyla sonucunu görmeniz mümkün.Selami beyin dediði gibi yapmanýzda uygun fakat ileride geliþimi görünce bunu biraz aralýklý dikseydim diyebilirsiniz.

Comment

Bir konuyu daha buradan tartýþmaya açalým.

Tüm yazdýklarým genellemedir.
                Bahçe sahipleri uzun zaman bekleyemiyor. Örneðin yeni bir bahçe alan insanlar için, bitkiler ne kadar hýzlý bir þekilde çit oluþtururlarsa o kadar makbuldur. bitkilerin ileriki yýllarda alacaklarý formlarý ikinci planda kalmaktadýr.

Bitkiler açýsýndan konunun en güzel deðerlendirme ölçüsü bitkinin doðal formunun veya çapýnýn ne kadar geniþleyeceðini düþünüp(bilerek), dikim aralýklarýný ona göre ayarlamaktýr.
                Bu durumda þöyle bir bakarsak tavsiye ettiðimiz 1 m.de, 1.5 m de çok kýsa aralýklar olduðunu görürüz.

Burada karar verme mercii bence bahçe sahibidir. Ben bir yerde 1 m arayla leylandi tavsiye ettim. Düzenli gübreleme ve bakýmla 2 yýlda arayý kapattý. Bir bitki için 2 yýl uzun bir zaman deðil ancak bitkiyi bahçesinde fonksiyonel olarak kullanan için önemli bir zaman. zaten iki sýra dikim yapýlacaðý için daha hýzlý bir perde oluþturuluyor. ancak 5 yýl sonra ilk yýllarda memnun olan bahçe sahibi daha sonra keþke demeye baþlýyor. O zamanda aralardan bazý aðaçlarý taþýmak veya kesmek çözüm olacaktýr.???

Comment

sevgili selserac yazdiginizi biraz daha acabilirmisiniz anlayamadigim çitleri neden iki sira yaptiginiz yada benim bildigim çitlen sizlerin uyguladigi farkli benim bildigim çit iki evin arasina bir duvar gibi yapilan ve bitkilerin buyumesi ve gelismesiylen tam bir duvar gorunumunu alan yapittir eget cit dediginiz buysa anlamadigim neden iki sira yada iki siranin genel anlamini bilmiyorum neyse benim yaptigim cit çam gillerdendi kullandigim cypre yani bir çesit çam yan komsunun bahcesine askari 50cm mesafe birakilmak zorunludur ve bu sayede çitin arka tarafida komsu rahatsiz edilmeden budanmasindandir ancak 50cm dar alan oldugu icin 80cm biraktim çamlarin ara bosluklari 80cm ancak dediginiz gibi musteri sabirsiz çitin duz olmasi icin iki insaat demiri ve bir saglam ip araciligi ile mesafeleri olcerek duz ekmeyi yaptim gerci kendileri ilgileniyor bahceleriylen ve bana da uzak oldugu icin gidip gormedim ancak biliyorumki bayagi iyiler ben çit anlayim bu eger çift sira çit farkli bir uygulanissa lutfen detayli yazarmisiniz
                  sevgi ve saygilarimla
                  ibrahim simsek

Comment

Merhabalar...
                    Ben peyzaj iþleri ile uðraþýyorum Bursa ve yakýn çevresinde bahçe düzenlemeleri yapmaktayým ilan vermek istedim ama bir türlü verdiðim ilaný göremiyorum bu yüzden hem sormak istedim neden ilan veremediðimi hemde duyurmak istedim...
                    Herkezin bahçesinin güzel olmasý ve doðaya bir adým daha yakýn olmak için... Bahçeleri güzelleþtiriyoruz...

Comment

çok teþekkürler Sayýn Sahra...

Comment

merhabalar...
                        aslýertap bursa da çalýþtýðýnýz mekanlar nereleri ??

Comment

Arkadaþlar, sizlerden bir konuda yardým istiyorum.
                          Bahçeme, yükseltilmiþ bir zemin üzerine (30-40 cm) meyilli olarak taþlar döþemek, onun üst kýsmýna bir testi koymak, ve son olarak da taþlarýn önüne küçücük bir gölet yapmak istiyorum. Testiden taþlarýn üzerine su dökülerek gölete gidecek ve tekrar testiye dönecek. Bununla ilgili projelendirme çizimleri ve en ucuz yollu malzeme bulmam gerekiyor. Bu konuda bana fikir verebilecek veya yardýmcý olabilecek bir arkadaþýmýz var ise çok mutlu olurum.

Comment

[quote=askan;10131]merhabalar...
                            ben küçük bir bahçe düzenleme konusunda deneyim ve bilgi ricam var. bahce evin cevresinde, ve bir kenarý daha geniþ. Çevreleme amaçlý þimþir düþünüyorum, çabuk geliþir mi? konum yani ev þehir dýþýda bulunduðundan böce kovucu ama gösteriþli çiçekleri kullanmayý düþünüyorum. Bu amaçla lavanta nane yeterli olabilir mi?..Yanýsýra yasemin ve manolya gibi aromatik ve yüksek boyda süs bitkilerini biber çeþitleri, domates salatalýk taze soðan gibi bahçe sebzeleri ile nasýl konumlandýrsam doðru olur ? Tabiki el yapmasý kamelya ve oturma bankleri de olacak geniþ olan kýsýmda...þimþir yerine önerebilecekler de var mý...saygýdeðer arkadaþlar tüm önerilerinizi bekliyorum

Comment

Site çok güzel ama hiçbir soruma cevap alamýyorum
                              Üçgen dikimi biraz anlatabilir misiniz?
                              duvardan 50 cm uzakta 1 er metre arayla dýksek býr sýra, sonra ne kadar uzakta 2. sýraya baslamamýz lazým. Yaný ýký paralel sýra arasý kac cm olmalý? Resmi koydugum fabrýka bahcesý duvar onune yapalýbýlýr mý? nasýl býr gorunum olur kestýremýyorum da..

Click image for larger version

Name:	119.jpg
Views:	1
Size:	343.8 KB (Kilobyte)
ID:	77242

Comment

Working...
                              X