fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Farklı Tasarımlar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Farklı Tasarımlar

Peyzaj planlamalarınızda farklı tasarımlar kullanmak istiyorsanız

DESTAŞ Peyzaj, Bahçe Taşları, Desenli Taşlar 'a bir göz atın!

Cevap: Farklı Tasarımlar

merhabalar 10 m uzunluğundaki bahçeme cupressus goveniana (kokulu limoni servi) dikmek istiyorum sık bi görüntü vermesi için ne kadar aralıklarla dikmem gerekiyor ideali nedir. acil cevap iyi çalışmalar...

Comment

1 metre ara ile fidanları çift sıra olacak şekilde dikin.birinci sıradaki iki fidanın arasına ikinci sıradaki bir ağaç gelirse üçgen dikim dediğimiz dikim şekli oluşur ve aralarda boşluk fazla görünmez. Duvar varsa da ilk sırayı 1 metre öne almalısınız.

Comment

merhabalar...
        ben bi proje konusunda yardım isteyecektim
        130m ye 50m lik bi alanda 4 konut bulunuyor. bunun arka bahçesi 130m ye 6m arka bahçede peyzaj uygulaması yapmam gerekiyor tabiki ön bahçedede ben birşeyler tasarladım (yolları ve otoparkı yerlerine koydum) ancak yardımınıza ihtiyacım var. mesela hangi bitkileri önerirsiniz. ilk defa konut projesi aldım da... yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim... iyi çalışmalar...

Comment

Sayın Askan size ayrılan bütceye göre bitki kullanmaya çalışın.Genelde Türkiyede kullanılan bitkiler pek fazla değişmez ama mazı,leylandi çalılardan ise ortanca(özellikle ışık almayan yerler içindir)çalısma yapılacak araziye göre(büyüklük, bina tasarımı özellikle bina rengi çok önemlidir) dikkat edilmesi gereken konulardandır.İsterseniz örnek olarak bir kaç magnolia(Manolya) kullanmanızdır.Odak nokta uygulaması için [email protected] isterseniz bu benim adresimdir size yardımcı olmaya çalışırım.
          SAYGILARIMLA...

Comment

Kaan Bey bana verdiğiniz tüm bilgiler için çok Teşekkür ederim..
            İyi günler, iyi çalışmalar...

Comment

askan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              merhabalar 10 m uzunluğundaki bahçeme cupressus goveniana (kokulu limoni servi) dikmek istiyorum sık bi görüntü vermesi için ne kadar aralıklarla dikmem gerekiyor ideali nedir. acil cevap iyi çalışmalar...
              Dikim aralığında en uygun olanı1,5 m.dir.Çünkü gelişimihızlı oldugu için istediğiniz şekilde canlı duvar yapmak ve bunu herzaman kontrol etmek şartıyla sonucunu görmeniz mümkün.Selami beyin dediği gibi yapmanızda uygun fakat ileride gelişimi görünce bunu biraz aralıklı dikseydim diyebilirsiniz.

Comment

Bir konuyu daha buradan tartışmaya açalım.

Tüm yazdıklarım genellemedir.
                Bahçe sahipleri uzun zaman bekleyemiyor. Örneğin yeni bir bahçe alan insanlar için, bitkiler ne kadar hızlı bir şekilde çit oluştururlarsa o kadar makbuldur. bitkilerin ileriki yıllarda alacakları formları ikinci planda kalmaktadır.

Bitkiler açısından konunun en güzel değerlendirme ölçüsü bitkinin doğal formunun veya çapının ne kadar genişleyeceğini düşünüp(bilerek), dikim aralıklarını ona göre ayarlamaktır.
                Bu durumda şöyle bir bakarsak tavsiye ettiğimiz 1 m.de, 1.5 m de çok kısa aralıklar olduğunu görürüz.

Burada karar verme mercii bence bahçe sahibidir. Ben bir yerde 1 m arayla leylandi tavsiye ettim. Düzenli gübreleme ve bakımla 2 yılda arayı kapattı. Bir bitki için 2 yıl uzun bir zaman değil ancak bitkiyi bahçesinde fonksiyonel olarak kullanan için önemli bir zaman. zaten iki sıra dikim yapılacağı için daha hızlı bir perde oluşturuluyor. ancak 5 yıl sonra ilk yıllarda memnun olan bahçe sahibi daha sonra keşke demeye başlıyor. O zamanda aralardan bazı ağaçları taşımak veya kesmek çözüm olacaktır.???

Comment

sevgili selserac yazdiginizi biraz daha acabilirmisiniz anlayamadigim çitleri neden iki sira yaptiginiz yada benim bildigim çitlen sizlerin uyguladigi farkli benim bildigim çit iki evin arasina bir duvar gibi yapilan ve bitkilerin buyumesi ve gelismesiylen tam bir duvar gorunumunu alan yapittir eget cit dediginiz buysa anlamadigim neden iki sira yada iki siranin genel anlamini bilmiyorum neyse benim yaptigim cit çam gillerdendi kullandigim cypre yani bir çesit çam yan komsunun bahcesine askari 50cm mesafe birakilmak zorunludur ve bu sayede çitin arka tarafida komsu rahatsiz edilmeden budanmasindandir ancak 50cm dar alan oldugu icin 80cm biraktim çamlarin ara bosluklari 80cm ancak dediginiz gibi musteri sabirsiz çitin duz olmasi icin iki insaat demiri ve bir saglam ip araciligi ile mesafeleri olcerek duz ekmeyi yaptim gerci kendileri ilgileniyor bahceleriylen ve bana da uzak oldugu icin gidip gormedim ancak biliyorumki bayagi iyiler ben çit anlayim bu eger çift sira çit farkli bir uygulanissa lutfen detayli yazarmisiniz
                  sevgi ve saygilarimla
                  ibrahim simsek

Comment

Merhabalar...
                    Ben peyzaj işleri ile uğraşıyorum Bursa ve yakın çevresinde bahçe düzenlemeleri yapmaktayım ilan vermek istedim ama bir türlü verdiğim ilanı göremiyorum bu yüzden hem sormak istedim neden ilan veremediğimi hemde duyurmak istedim...
                    Herkezin bahçesinin güzel olması ve doğaya bir adım daha yakın olmak için... Bahçeleri güzelleştiriyoruz...

Comment

çok teşekkürler Sayın Sahra...

Comment

merhabalar...
                        aslıertap bursa da çalıştığınız mekanlar nereleri ??

Comment

Arkadaşlar, sizlerden bir konuda yardım istiyorum.
                          Bahçeme, yükseltilmiş bir zemin üzerine (30-40 cm) meyilli olarak taşlar döşemek, onun üst kısmına bir testi koymak, ve son olarak da taşların önüne küçücük bir gölet yapmak istiyorum. Testiden taşların üzerine su dökülerek gölete gidecek ve tekrar testiye dönecek. Bununla ilgili projelendirme çizimleri ve en ucuz yollu malzeme bulmam gerekiyor. Bu konuda bana fikir verebilecek veya yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var ise çok mutlu olurum.

Comment

[quote=askan;10131]merhabalar...
                            ben küçük bir bahçe düzenleme konusunda deneyim ve bilgi ricam var. bahce evin cevresinde, ve bir kenarı daha geniş. Çevreleme amaçlı şimşir düşünüyorum, çabuk gelişir mi? konum yani ev şehir dışıda bulunduğundan böce kovucu ama gösterişli çiçekleri kullanmayı düşünüyorum. Bu amaçla lavanta nane yeterli olabilir mi?..Yanısıra yasemin ve manolya gibi aromatik ve yüksek boyda süs bitkilerini biber çeşitleri, domates salatalık taze soğan gibi bahçe sebzeleri ile nasıl konumlandırsam doğru olur ? Tabiki el yapması kamelya ve oturma bankleri de olacak geniş olan kısımda...şimşir yerine önerebilecekler de var mı...saygıdeğer arkadaşlar tüm önerilerinizi bekliyorum

Comment

Site çok güzel ama hiçbir soruma cevap alamıyorum
                              Üçgen dikimi biraz anlatabilir misiniz?
                              duvardan 50 cm uzakta 1 er metre arayla dıksek bır sıra, sonra ne kadar uzakta 2. sıraya baslamamız lazım. Yanı ıkı paralel sıra arası kac cm olmalı? Resmi koydugum fabrıka bahcesı duvar onune yapalıbılır mı? nasıl bır gorunum olur kestıremıyorum da..

Click image for larger version

Name:	119.jpg
Views:	1
Size:	343.8 KB (Kilobyte)
ID:	77242

Comment

Working...
                              X