fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mantar Kompostu .....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Mantar Kompostu .....

ben size yardımcı olurum kültür mantarınn kompostusunu yapıyoruz yani hammaddesini 05412905599 05386073890 (kazaklar gıda) hilmi kazak

Comment

arkadaşlar ben yılllardır antalyanın korkuteli ilçesinde mantar üretip satıyorum geçimimi bu yollo sağlıyorum, mantar kompostunu bulmak kolay iş; zor olan üretip, ürettiğini gününde satabilmektir. Yakınlarınızda mantar üreten veya daha önce bu işi yapmış olan biri varsa onun kontrolü ve gözetimi altında yapın, mantarın işciliği hepsi elle yapılır ve çok zor aynı zamanda hassas bir iştir ve kitaplardan veya internetten edinilen bilgiyle asla mantar üretemessiniz bu işler maliyetli işlerdir büyük ihtimalle zarar edersiniz, biz bu işlerin içinde olduğumuz halde bazen zarar ediyoruz sebebi ise bazen kompost bozuk olur bazende kendi hatamızdan kaynaklanan sorunlar olur, gelelim ürettiğini satma olayına; mantarı satımı günlük olur eğer ürettiğinizi satacağınız yeri ayarlamadıysanız ürün elinizde kalır. Korkutelide yıllardır yapılan gelişmiş bir pazarlama ağı oluştu bugün topladığım mantar yarın tüketicinin elinde olur ki olmassa mantar fire verir ertesi günde satıcıya zarar olarak geri döner, olaki satılmadı günlük olan mantar hemen salamura fabrikasına gönderilir, konserve olarak satılır tabi bulunduğunuz yerde konserve fabrikası varsa korkutelide 4 tane var düşünün burda bile satılmadığı oluyor özellikle yazın havalar sıcakken, kısacası mantarcılık çok zor bir iştir...

Comment

kardeşim insanların gözünü korkutman ABD yeniden keşfetmeye gerekyok akılı olan her insan mantarcılık yapar ben komposta yapıyorum ben hiç zarar etmedim mantar üretimi ile başaladım 2010 da kompost yapmaya başladım hiç bişeyim yoktu çok güzel iş yeterki kafan çalısın mantarın pazarına gelince en kolay iş gürcistanda mantarın kilosu 6 dolar pazar sıkıntısı hiç bizaaman olmanz mantarda

Comment

kardeşim kimsenin gözünü korkuttuğumuz yok, ben bu işe girecek olanların iki kere düşünmesini istiyorum sadece. Senin açından bu işte sorun olmaz tabi çünkü sen hem kompost üretiyorsun hemde mantarı kendin 1. elden pazarlıyorsun demekki belli bir tecrübe edinmişsin, sen yaptığın komposttan az bir mantar alsanda para kazanırsın allah daha çok versin. Peki ben senden kompost alacak olsam komposttun kilosunu nakliye dahil antalya'ya kaça gönderirsin, burada nakliye dahil (antalya içi) kompostun kilosu 30 kuruş. Türkiyenin mantar üretimin %70 ve kompost üretimin de % 90'nı karşılayan antalya'da ki bir üreticiyle başka bir şehirde üretim yapan arasında ne gibi farklar olduğunun anlaşılması için soruyorum çünkü mantarda en büyük girdi komposttur...

Comment

kardeşim allah sade banam deil cümlesine çok versin tabiki sende haklısın ii düşünmek gerekir ya benim demek istedigimde imkanı olanlar yapsınlar memlekette işsizlık aldı gidiyo bu yüzden demiştim ( nakliye sana 260 lira ) üreticinin az oldugu yerde satım daha kolay oluyo ben çorumluyum toptancı gidiyo antalyadan 3 lira alıyo benden 3.150 alıyo beni tercih ediyo oraya gitmen ben burda markete 3 liradan veriyom toptancı sizin ordan getirdigi malı 3700 vermese para kazanamıyo benim pazar sorunum olurmu

Comment

Dünyada bilinen en iyi gübre Bat Guano (Yarasa Gübresi) ' dir. Bu ürünü

Bütün dünya ülkeleri yıllardır kullanmakta ve tarımda büyük başarılara
              imza atmaktadırlar. Yeniliklere açık olan Türk insanı için Özhar Gübre
              olarak zor şartlarda temin edilen bu değerli ürünü bütün yasal
              prosüdürleri yerine getirerek kurumsallaştırmayı başarmıştır. Hollanda
              ve Kolombiya çiçekçilikte bu mucize ürünü kullanarak dünyanın çiçek
              bahçeleri haline gelmiştir. Avrupada Kilogramı 12 Euro'dan satılan bu
              ürünün çok azı çok iş başarmaktadır. Çimlemede peyzajcılarımızın
              kullanacağı bu ürünle yabani otlanmaya karşı %100 başarı sağlar.
              Köklenme çok kuvvetli olur. Tarımdada kullanılan bu ürün tamamen
              organiktir.Mantar kompostçumuzun, Çiftçimizin, peyzajcımızın, Çiçekçimizin kullanmasını ve
              farkı görmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. İnternette kg 10-15 liradan
              satılan bu ürün Türkiye kullansın diye 3.5 liradan satışa sunulmuştur.
              Tamamen yasal ve Tarım Bakanlığından Tescillidir. Saygılarımızla Özhar
              Gübre Pazarlama Müdürü Cengiz YURTAY 05327904149 http://www.ozhar.com.tr/

BAT GUANO (YARASA GÜBRESİ) Bünyesinde çok zengin azot, nitrat, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir bulunan yarasa gübresi, mikroorganizmalar tarafından parçalanarak, inorganik bileşiklere dönüşür. Yarasa gübresi, diğer gübrelere göre çok küçük miktarlarda daha fazla verim sağladığı uzmanlar tarafından açıklanm...ıştır.

Konsantre olarak da tanımlayabileceğimiz bu gübre, zengin içeriği sayesinde her türlü toprakta diğer gübrelere nazaran %56-212 oranında daha fazla verim sağlar. Evinizdeki saksıdan bahçenize, seralara her türlü üretim yapılan tarlaya az miktarda uygulanması halinde topraktaki mucize gözle görülür şekilde artmaktadır.

Yarasalar kısmı sivri sinek ve mahsule zarar veren böcekleri yer. Bir kısmının gübresinden istifade edilir. Yarasalar yemiş oldukları sinek ve böceklerin %15 ini hazmeder kalanı dışkı olarak bırakır. Bu yüzden yarasa gübresinde doğal birçok zengin mineral bulunmaktadır.

İsrail de toprak kum ağırlıklı olduğundan tamamen verimsizdir. Bu yüzden seracılık ve tarımda az miktarlarda yarasa gübresi kullanılarak kumlu verimsiz topraktan inanılmaz ürünler elde etmektedirler. Bu mucizevi gübre az miktarda kullanıldığında topraktaki canlanmayı gözle bile görmek mümkün olacaktır.

Yarasa gübresinin doğal olmasından dolayı kimyasal gübreler gibi hormon içermez bu yüzden yetiştirilen ürünlerdeki lezzet çok farklıdır. Yarasa gübresinde bitkinin gereksinim duyduğu: Organik Azot, organik karbonu, Organomineral, Mikrobiyal, Enzim, nitrat, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir gibi minareler çok zengin olarak bulunur.

Comment

kongre tarihlerini belirtirseniz çok iyi olur .

Comment

Mantar yetiştiriciliği konusunda Nevzat ERKEL ile görüşebilir, buradan misel de temin edebilirsiniz(02163076345,[email protected])

Comment

ben bursada mantar yetiştirmek istiyorum ama maliyeti nedir nasıl yetiştirilir nerden bilgi lacağım bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsinler

Comment

selam
                      organik olarak mantar yetiştirmek istiyoruz ama malesef kompostu kendimiz hazırlamak durumunda kalacağız bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim teşekkür ederim

Comment

facebookda gezinerken bakın ne buldum mantar yetiştirme videosu
                        HAYGER (yaprak , istiridye , kayın) mantar üretim ve danışmanlık - Duvar | Facebook

Comment

Working...
                        X