Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Þeftali anaçlarý

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Þeftali anaçlarý

Þeftali-nektarin için uygun klasik ve bodur anaçlarýn neler olduðu ile dikim aralýklarýný hakkýnda bilgi rica ediyorum. Teþekkürler.
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Þeftali anaçlarý

http://ebkae.gov.tr/belgeler/seftalicesit.pdf linkinden þeftali çeþitlerini görebilirsiniz.

Comment

Selami Bey ilginize teþekkür ederim. Ben þeftaliye uygun anaçlarý öðrenmek istemiþtim.

Comment

ÞEFTALÝ ANAÇLARI
        Þeftali Anaçlarý:
        Þeftali anaçlarý kültür çeþitleri ile iyi uyuþur. Kaliteli ve bol ürün verirler. Önceleri ABD' de açýlýmlarýnýn az ve yeknesak çöðür vermeleri bakýmýndan Lowel ve Elbette çeþitlerinin tohumu kullanýlmýþtýr. Bu çeþitler nematoda dayanýklý olmadýðýndan daha sonralarý yapýlan çalýþmalar sonucu nematoda dayanýklý Nemaguard anacý bulunmuþ ve bu anaç kullanýlmaya baþlanýlmýþtýr.
        Erik Anaçlarý:Aðýr ve taban suyu seviyesi yüksek bölgelerde þeftaliye anaç olarak kullanýlýrlar. St. Julien A, Myrobolan ve Brompton klonal erik anaçlan kireçli topraklara da nispeten uyum saðlamalarýna raðmen çeþitlerle uyuþma problemlerine rastlanmaktadýr. St. Julien GF 655-2 ve Damas 1969
        erik klon anaçlarýþeftalilere anaç olarak kullanýlmakta ve kirece de kýsmen mukavemet göstermektedirler.
        Badem AnaçlarýrKireçli topraklarda þeftaliye anaç olarak kullanýlýrlar. Aðaçlar küçük ve kýsa ömürlü olurlar. Anaç kalem uyuþmasý genellikle iyi deðildir. GF 577 ve GF 677 klon anaçlan kireçliliði % 12'nin üzerindeki topraklarda iyi netice vermiþlerdir
        Kayýsý Anaçlan:Kurak bölgelere ve nematoda dayanýklý olmasý sebebiyle þeftaliye anaç olarak kullanýlýr. Fransa'da Abricotier A 843 tohum anacý olarak kullanýlmaktadýr.

Comment

Selami Bey cevabýnýz için teþekkürler. Bahsettiðiniz anaçlarýn hangileri bodur, hangileri klasik. Özellikle GF 577, GF 677, GF 305, Nemaguard, Nemared.
          Ýyi çalýþmalar

Comment

bu linklerdeki yazýyý da okuyunuz.

Comment

Çok teþekkür ederim.

Comment

valla arkadaþým bu çeþitleri görünce aðzým sulandý.bende genellikle badem üzerine durgun göz aþýsý yapýyorum.soðuk iklime dayanýklý çeþitler yetiþtiriyorum.þun 10 adet þeftalim var.tabi KIRÞEHÝR karasal iklime sahip,arkadaþlarýmýz güzel anlatmýþlar emeklerine saðlýk yetiþtirin konservesi kýþýn þahane en güzel meyve , üstelük zirai mücadeleside az.BAHCESEL'E SELAM

Comment

teþekkürler

Comment

Working...
                  X