fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Şeftali anaçları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Şeftali anaçları

Şeftali-nektarin için uygun klasik ve bodur anaçların neler olduğu ile dikim aralıklarını hakkında bilgi rica ediyorum. Teşekkürler.

Cevap: Şeftali anaçları

http://ebkae.gov.tr/belgeler/seftalicesit.pdf linkinden şeftali çeşitlerini görebilirsiniz.

Comment

Selami Bey ilginize teşekkür ederim. Ben şeftaliye uygun anaçları öğrenmek istemiştim.

Comment

ŞEFTALİ ANAÇLARI
        Şeftali Anaçları:
        Şeftali anaçları kültür çeşitleri ile iyi uyuşur. Kaliteli ve bol ürün verirler. Önceleri ABD' de açılımlarının az ve yeknesak çöğür vermeleri bakımından Lowel ve Elbette çeşitlerinin tohumu kullanılmıştır. Bu çeşitler nematoda dayanıklı olmadığından daha sonraları yapılan çalışmalar sonucu nematoda dayanıklı Nemaguard anacı bulunmuş ve bu anaç kullanılmaya başlanılmıştır.
        Erik Anaçları:Ağır ve taban suyu seviyesi yüksek bölgelerde şeftaliye anaç olarak kullanılırlar. St. Julien A, Myrobolan ve Brompton klonal erik anaçlan kireçli topraklara da nispeten uyum sağlamalarına rağmen çeşitlerle uyuşma problemlerine rastlanmaktadır. St. Julien GF 655-2 ve Damas 1969
        erik klon anaçlarışeftalilere anaç olarak kullanılmakta ve kirece de kısmen mukavemet göstermektedirler.
        Badem AnaçlarırKireçli topraklarda şeftaliye anaç olarak kullanılırlar. Ağaçlar küçük ve kısa ömürlü olurlar. Anaç kalem uyuşması genellikle iyi değildir. GF 577 ve GF 677 klon anaçlan kireçliliği % 12'nin üzerindeki topraklarda iyi netice vermişlerdir
        Kayısı Anaçlan:Kurak bölgelere ve nematoda dayanıklı olması sebebiyle şeftaliye anaç olarak kullanılır. Fransa'da Abricotier A 843 tohum anacı olarak kullanılmaktadır.

Comment

Selami Bey cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz anaçların hangileri bodur, hangileri klasik. Özellikle GF 577, GF 677, GF 305, Nemaguard, Nemared.
          İyi çalışmalar

Comment

bu linklerdeki yazıyı da okuyunuz.

Comment

Çok teşekkür ederim.

Comment

valla arkadaşım bu çeşitleri görünce ağzım sulandı.bende genellikle badem üzerine durgun göz aşısı yapıyorum.soğuk iklime dayanıklı çeşitler yetiştiriyorum.şun 10 adet şeftalim var.tabi KIRŞEHİR karasal iklime sahip,arkadaşlarımız güzel anlatmışlar emeklerine sağlık yetiştirin konservesi kışın şahane en güzel meyve , üstelük zirai mücadeleside az.BAHCESEL'E SELAM

Comment

teşekkürler

Comment

Working...
                  X