Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kalem aþýþý zamaný var mýdýr?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• kalem aþýþý zamaný var mýdýr?

arkadaþlar hepinize sevgi ve selamlarýmý gönderiyorum.

bilenler lütfen yardýmcý olusunlar

bahçemde iki adet cinslerini beðenmediðim erik aðacým var. formoza cinsi kalem aþý yapmak istiyorum. bugün temmuzun 7 si ben neredeyim AYDIN dayým burada gündüz hava 35 - 40C

ben armut ergininde aþýlamanýn en uygun zamaný olduðunu duydum. ama nette yaptýðým bazý araþtýrma sonucu ya erken sürgün yada durgun aþý ...

sizler ne diyeceksiniz?
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: kalem aþýþý zamaný var mýdýr?

erik için 15 gün sonra aþý yapýlabilir fakat bu yapýlan göz aþýdýr temmuz aðustos aylarýnda yapýlýr yapýlan göz bu yýl uyanmaz sadece aþýlanan anaca kaynar mart ayýnda aþý yapýlan yerin üts kýsmý kesilir ve yeni göz çalýsmaya buþlar fidan üretiminde çoðunlukla bu aþý sistemi uygulanýr fakat sizin aðacýnýz büyük ise bu aþý uygulanamaz buna ancak mart aylarýnda kalem aþý yada ince dallar varsa kalem aþýnýn küçültülmüsü gibi görünen ufak göz alýnarak yapýlan aþý türü yapýlýr. siz çevrenizde aþý yapmasýný bilen biri varsa aðacýnýzý ona gösterin hangi aþýnýn uygun alacaðýna öyle karar verin. izmir ödemiþ bölgesinde fidan üreticileri çok size yakýnsa oradan bilði alabilirsiniz.

Comment

tarko çok doðru yazmýþ,kalem aþýlarý aðaç uyanmadan yapýlýr,aðacýn kuturu yani kalýnlýðýda önemli,þu an 15-haziran 15 aðustos arasý durgun göz aþýsý yapýlabilir.tutmaz ise aðacýnýz zarar görmez,yakýnýzda bu iþi bilen varsa yaptýrýn,bena hayli uzak,sitemize yakýn arkadaþlar yardýmcý olsunlar

Comment

teþekkürler arkadaþlar tecrubelerden yararlanmak Amerikayý yeniden keþfetmekten iyidir. çevremdeki insanlardan "armut ergininde armut aðaçlarýna aþý yapýlabilir" bilgisini alýnca acaba bi genelleme yapýlabilir mi diye sormuþtum.

baþka arkadaþlarýn da bilgileri varsa lütfen saklamasýnlar. saygýlarýmla

Comment

sn blanusnatrix,bilgiyi paylaþmak erdemdir.Bu cihetle size önerim armut'da ateþ yanýklýðý(sürgün yanýklýðý)'na dikkat ediniz.Bunun için aðaç uyanmadan bordo bulamacý ,tabiki diðer aðaçlar içinde geçerilidir.Muhakkak kullanýn;Ayrýca bulaþýklý dallarý makasla kesip,bir poþete koyup, yakýnýz.Eldiven dahil,aletleri çamaþýr suyuyla yada bildiðiniz ilaçlarla sterilize ediniz.Sonbahar dökülen yapraklarý usulünce yakýnýz.2. husus armut p.pcylid yada halk arasýnda þipirti hastalýðýyla mücadele ediniz.Size önerim Amitraz'lý ilaç kullanýnýz.Baþarýlar diliyorum.

Comment

Selam tabiatcý kardeþim!

Öncelikle ilðine teþekkür ederim. bir noktada yanlýþ anlaþýldým galiba. ben armut aþýsý yapmak veya yaptýrmak istemiyorum.

Benim amacým bahçemde bulunan iki adet erik aðacý var. pek cins birþey deðiller. onlara formoza aþýlamak istiyorum. zamaný ne zamandýr onu öðrenmek istedim.

Armuttan bahsetmemin sebebi bu mevsimde aydýnda armut aðaçlarýna kalem aþýsý yapýyorlar. benim erik aðaçlarýmýn da kuturu kalýn olduðundan (12 - 15 cm)kalem aþýsý yapýlabilir mi? bundan dolayý arkadaþlarýn bilgilerine müracaat ettim.

Bilgi paylaþýldýkça artar. bilginin paylaþýlmasý güzeldir. ilðilenen arkadaþlara sonsuz teþekkürlerimi bir borç bilirim saygýlarýmla

Comment

Sn Blanusnatrix aðaç uyandýktan sonra kalem aþýlarýndan çok maharet ister,sadece Çoban aþýsý olur.Bununda bu mevsimde tutma oraný düþüktür.Yer yakýn olsa inanýn gelir yapardým.Þu an durgun göz aþýsý diyorum.Eðer baharý beklerseniz,size çok güzel erik çeþitlerinden kargo ile çelik gönderebilirim.Bir uzmana yarma aþý yaptýrýnýz.CEP tel:05428435021 baþarýlar dilerim.

Comment

kalem aþlisi þimdilik yapilamaz tutma orani çok düþük agaca zarar verilmez ama bu daha çok 1 ve 1,5 ay önce yapilmalýki aþi tutup ip baðlayabilinsin....

Comment

arkadaþlar kalem aþýsý zamaný bölgeden bölgeye deðiþmekle beraber ortalama olarak aðaçlar tomurcuklanmaya baþladýðý zaman meyve aðaçlarý için yaprak vermeden önce yapýlmasýný tavsiye ederim.

Comment

Asilamalarin hemen hemen tamami her ayda yapilabilinir.Ancak Anaçin çiçeklenme ve meyve donemine getirilmemesi onemlidir.Eger anaç uzerine yapilacak ise asilama ve sedace anacin govdesi kullanilacaksa asilama yapilabilinir.Anacak sicak donemlerde serinletilmelidir yada saksi turu içinde ise serin yerlerde saklanmalidir.Eger kalem asisi kok uzerine yapilacak ise ve asi yeri direk toprakta kalacak ise surekli sulanmalidir .Toprak surekli nemli tutulmalidir.Asilanan yer kesinlikle macun ilen kapatilmak zorundadir.Aksi kesilen alan iyice kapanmadigindan topraktan kapacagi bir tur bakteri bitkiyi oldurur.Her daim asilama yapilabilinir ancak dikkat edilmesi hususlar mevcuttur.

Comment

evet arkadaþlar,kalem aþýsý ege bölgesinde tam zamaný ben bu hafta onlarca kalem aþýsý ve matkap aþýsý yaptým.þimdi bekliyorum tutunca sizlerle paylaþacaðým.sevgilerimle

Comment

öncelikle herkese merhabalar demek istiyorum bende meyva aþýsý ile ilgileniyorum hnüz yeni bir heves bendeki ama çok araþtýrma yaptým nasýl oluyor diye benim de sizlere bir sorum olacak.bu yýl kalem aþýsýný denedim mart15 de 6 tane aþý yaptým yanlýz kiraz kalemini eriðe aþýladým sanýrým tutmadý erik aþýladým onlarýn 2si tuttu aþýlamada kalemin nasýl olmasý gerekiyor küçük aðaçlar için cam macunu kullanýyorum bir sakýncasý olurmu.birde göz aþýsýný haziran 15 gibi diyorlar doðrumudur.göz aþýsýný yaptýktan sonra üzerini sadece baðlamak yeterlimidir yoksa onuda macunlamak gerekirmi.þimdiden tþk ederim cevap veren arkadaþlara.saygýlarýmla.

Comment

blanusnatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          arkadaþlar hepinize sevgi ve selamlarýmý gönderiyorum.

bilenler lütfen yardýmcý olusunlar

bahçemde iki adet cinslerini beðenmediðim erik aðacým var. formoza cinsi kalem aþý yapmak istiyorum. bugün temmuzun 7 si ben neredeyim AYDIN dayým burada gündüz hava 35 - 40C

ben armut ergininde aþýlamanýn en uygun zamaný olduðunu duydum. ama nette yaptýðým bazý araþtýrma sonucu ya erken sürgün yada durgun aþý ...

sizler ne diyeceksiniz?
                          arkadaþým bende aydýn lýyým kalem aþý zamaný aydýn da þubat ayýdýr,ben yaptým olumlu sonuç aldým.

Comment

LÜTFEN...Bu siteye giren tüm þahýslarýn seviyeli olmasýný,site kurallarýna uyarak nazik ve kibarca yazýþmalarýný önemle rica ediyorum.Herkes,herþeyi bilemez.Bu nedenle site kurallarý içerisinde dürüstce soru sormak hakkýna sahipdir.Siteye üyeleride bu sorulara bildiðince,kýrmadan cevaplama hakkýna sahiptir.Ýstemeyen cevap vermeyebilir.Bu açýklamalar doðrultusunda herkese selamlar,teþekkürler.

Comment

Kalem aþýsý genelde erken ilkbaharda, tomurcuklar patlamadan yapýlýr.Macunlama kalemin kaynamasý açýsýndan önemlidir.
                              Göz aþýlarýnda macun kullanýmýna gerek yoktur.

Comment

Working...
                              X