fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kalem aşışı zamanı var mıdır?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kalem aşışı zamanı var mıdır?

arkadaşlar hepinize sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

bilenler lütfen yardımcı olusunlar

bahçemde iki adet cinslerini beğenmediğim erik ağacım var. formoza cinsi kalem aşı yapmak istiyorum. bugün temmuzun 7 si ben neredeyim AYDIN dayım burada gündüz hava 35 - 40C

ben armut ergininde aşılamanın en uygun zamanı olduğunu duydum. ama nette yaptığım bazı araştırma sonucu ya erken sürgün yada durgun aşı ...

sizler ne diyeceksiniz?

Cevap: kalem aşışı zamanı var mıdır?

erik için 15 gün sonra aşı yapılabilir fakat bu yapılan göz aşıdır temmuz ağustos aylarında yapılır yapılan göz bu yıl uyanmaz sadece aşılanan anaca kaynar mart ayında aşı yapılan yerin üts kısmı kesilir ve yeni göz çalısmaya buşlar fidan üretiminde çoğunlukla bu aşı sistemi uygulanır fakat sizin ağacınız büyük ise bu aşı uygulanamaz buna ancak mart aylarında kalem aşı yada ince dallar varsa kalem aşının küçültülmüsü gibi görünen ufak göz alınarak yapılan aşı türü yapılır. siz çevrenizde aşı yapmasını bilen biri varsa ağacınızı ona gösterin hangi aşının uygun alacağına öyle karar verin. izmir ödemiş bölgesinde fidan üreticileri çok size yakınsa oradan bilği alabilirsiniz.

Comment

tarko çok doğru yazmış,kalem aşıları ağaç uyanmadan yapılır,ağacın kuturu yani kalınlığıda önemli,şu an 15-haziran 15 ağustos arası durgun göz aşısı yapılabilir.tutmaz ise ağacınız zarar görmez,yakınızda bu işi bilen varsa yaptırın,bena hayli uzak,sitemize yakın arkadaşlar yardımcı olsunlar

Comment

teşekkürler arkadaşlar tecrubelerden yararlanmak Amerikayı yeniden keşfetmekten iyidir. çevremdeki insanlardan "armut ergininde armut ağaçlarına aşı yapılabilir" bilgisini alınca acaba bi genelleme yapılabilir mi diye sormuştum.

başka arkadaşların da bilgileri varsa lütfen saklamasınlar. saygılarımla

Comment

sn blanusnatrix,bilgiyi paylaşmak erdemdir.Bu cihetle size önerim armut'da ateş yanıklığı(sürgün yanıklığı)'na dikkat ediniz.Bunun için ağaç uyanmadan bordo bulamacı ,tabiki diğer ağaçlar içinde geçerilidir.Muhakkak kullanın;Ayrıca bulaşıklı dalları makasla kesip,bir poşete koyup, yakınız.Eldiven dahil,aletleri çamaşır suyuyla yada bildiğiniz ilaçlarla sterilize ediniz.Sonbahar dökülen yaprakları usulünce yakınız.2. husus armut p.pcylid yada halk arasında şipirti hastalığıyla mücadele ediniz.Size önerim Amitraz'lı ilaç kullanınız.Başarılar diliyorum.

Comment

Selam tabiatcı kardeşim!

Öncelikle ilğine teşekkür ederim. bir noktada yanlış anlaşıldım galiba. ben armut aşısı yapmak veya yaptırmak istemiyorum.

Benim amacım bahçemde bulunan iki adet erik ağacı var. pek cins birşey değiller. onlara formoza aşılamak istiyorum. zamanı ne zamandır onu öğrenmek istedim.

Armuttan bahsetmemin sebebi bu mevsimde aydında armut ağaçlarına kalem aşısı yapıyorlar. benim erik ağaçlarımın da kuturu kalın olduğundan (12 - 15 cm)kalem aşısı yapılabilir mi? bundan dolayı arkadaşların bilgilerine müracaat ettim.

Bilgi paylaşıldıkça artar. bilginin paylaşılması güzeldir. ilğilenen arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim saygılarımla

Comment

Sn Blanusnatrix ağaç uyandıktan sonra kalem aşılarından çok maharet ister,sadece Çoban aşısı olur.Bununda bu mevsimde tutma oranı düşüktür.Yer yakın olsa inanın gelir yapardım.Şu an durgun göz aşısı diyorum.Eğer baharı beklerseniz,size çok güzel erik çeşitlerinden kargo ile çelik gönderebilirim.Bir uzmana yarma aşı yaptırınız.CEP tel:05428435021 başarılar dilerim.

Comment

kalem aşlisi şimdilik yapilamaz tutma orani çok düşük agaca zarar verilmez ama bu daha çok 1 ve 1,5 ay önce yapilmalıki aşi tutup ip bağlayabilinsin....

Comment

arkadaşlar kalem aşısı zamanı bölgeden bölgeye değişmekle beraber ortalama olarak ağaçlar tomurcuklanmaya başladığı zaman meyve ağaçları için yaprak vermeden önce yapılmasını tavsiye ederim.

Comment

Asilamalarin hemen hemen tamami her ayda yapilabilinir.Ancak Anaçin çiçeklenme ve meyve donemine getirilmemesi onemlidir.Eger anaç uzerine yapilacak ise asilama ve sedace anacin govdesi kullanilacaksa asilama yapilabilinir.Anacak sicak donemlerde serinletilmelidir yada saksi turu içinde ise serin yerlerde saklanmalidir.Eger kalem asisi kok uzerine yapilacak ise ve asi yeri direk toprakta kalacak ise surekli sulanmalidir .Toprak surekli nemli tutulmalidir.Asilanan yer kesinlikle macun ilen kapatilmak zorundadir.Aksi kesilen alan iyice kapanmadigindan topraktan kapacagi bir tur bakteri bitkiyi oldurur.Her daim asilama yapilabilinir ancak dikkat edilmesi hususlar mevcuttur.

Comment

evet arkadaşlar,kalem aşısı ege bölgesinde tam zamanı ben bu hafta onlarca kalem aşısı ve matkap aşısı yaptım.şimdi bekliyorum tutunca sizlerle paylaşacağım.sevgilerimle

Comment

öncelikle herkese merhabalar demek istiyorum bende meyva aşısı ile ilgileniyorum hnüz yeni bir heves bendeki ama çok araştırma yaptım nasıl oluyor diye benim de sizlere bir sorum olacak.bu yıl kalem aşısını denedim mart15 de 6 tane aşı yaptım yanlız kiraz kalemini eriğe aşıladım sanırım tutmadı erik aşıladım onların 2si tuttu aşılamada kalemin nasıl olması gerekiyor küçük ağaçlar için cam macunu kullanıyorum bir sakıncası olurmu.birde göz aşısını haziran 15 gibi diyorlar doğrumudur.göz aşısını yaptıktan sonra üzerini sadece bağlamak yeterlimidir yoksa onuda macunlamak gerekirmi.şimdiden tşk ederim cevap veren arkadaşlara.saygılarımla.

Comment

blanusnatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          arkadaşlar hepinize sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

bilenler lütfen yardımcı olusunlar

bahçemde iki adet cinslerini beğenmediğim erik ağacım var. formoza cinsi kalem aşı yapmak istiyorum. bugün temmuzun 7 si ben neredeyim AYDIN dayım burada gündüz hava 35 - 40C

ben armut ergininde aşılamanın en uygun zamanı olduğunu duydum. ama nette yaptığım bazı araştırma sonucu ya erken sürgün yada durgun aşı ...

sizler ne diyeceksiniz?
                          arkadaşım bende aydın lıyım kalem aşı zamanı aydın da şubat ayıdır,ben yaptım olumlu sonuç aldım.

Comment

LÜTFEN...Bu siteye giren tüm şahısların seviyeli olmasını,site kurallarına uyarak nazik ve kibarca yazışmalarını önemle rica ediyorum.Herkes,herşeyi bilemez.Bu nedenle site kuralları içerisinde dürüstce soru sormak hakkına sahipdir.Siteye üyeleride bu sorulara bildiğince,kırmadan cevaplama hakkına sahiptir.İstemeyen cevap vermeyebilir.Bu açıklamalar doğrultusunda herkese selamlar,teşekkürler.

Comment

Kalem aşısı genelde erken ilkbaharda, tomurcuklar patlamadan yapılır.Macunlama kalemin kaynaması açısından önemlidir.
                              Göz aşılarında macun kullanımına gerek yoktur.

Comment

Working...
                              X