fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

M9 tam bodur elma yetiştiriciliği için tavsiyeleriniz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich M9 tam bodur elma yetiştiriciliği için tavsiyeleriniz

Selamünaleykum arkadaşlar ben Aksaraydan katılıyorum bu işe yeni başlamayı düşünüyorum Aksaray bilindiği gibi kurak iklim şartlarına sahip burda bu işi yapmam mümkünmü arazim yeterince var fakat dikeceğim elma fidanlarının cinsi ve döllenmesi bakımından hangi türü tercih edersiniz. Değerli fikirlerinize danışırken ben araştırdım bizim buralarda uygun olabilen 3 cinse rastladım
    1-Starkrimson Delicious
    2-Golden Delicious
    3-Starkspur Golden delicious
    cinslerine ilave etmem gereken cinsler varmı veya doğru seçimmi lütven bu işden anlayan arkadaşlara ricam yardımlarınız. Şimdiden zaman ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür eder değerli fikirlerinizi canı gönülden beklerim. Selametle
    Not:ilk etapta 5000 adet fidan için hangi türden ne kadar seçmeliyim bilgilendirmenizi rica ediyorum teşekkürler

Cevap: M9 tam bodur elma yetiştiriciliği için tavsiyeleriniz

ilk başta ana çeşidini belirlemen gerek mücahit kardeş.sen ana çeşidi belirle ona göre yardımcı olalım.

Comment

Starkrimson Delicious olarak belirlemiştim murat kardeş senin tavsiye ettiğin çeşitler vardıya Grany smiht bu tür biraz nemli iklimi seviyor galiba karadeniz marmara uyumlu bir anaç o yüzden ben biraz kurak iklim soğukları sert yazları kurak geçen iklim kuşağı türünden faydalanmak istedim. Murat kardeş birde ben bunlara ilaveten 6ila 7 çeşit yapabilirmiyim acebş yani 4 veya 3 türde sırnır varmı bilgilerinize danışmamda yarar var sanırım şimdiden teşekkürler. Not:Ana çeşit olarak sizlerin tavsiyeside önemli benim için tavsiyelerinizide sunarsanız menmun kalırım. Sadece iklim şartları uysun yani yatırımı boş yere hibe etmemek lazım. Malum bu bir kez dikiliyo 20 ila 25 yıl mahsul hasat ediliyo. Saygılarımla

Comment

yardım lütven

Comment

merhaba mücahit bey
          Öncelikle ana çeşidinizi belirlemeniz gerekir demiştim ama bi cevap vermediniz ve acil yardım istiyosunuz.size tavsiyem öncelikle toprak analizinizi yapın ve aksaray da bodur elma bahçesi olan kişilerin bahçelerini bulun ve gidin inceleyin size az çok bilgi sahibi olursunuz.hangi elma çeşidinin aksarayda uygun olduğunu bu bahçelerde daha iyi anlarsınız.ben fidanlarımı ekmeden aynen böyle yaptım.sayı önemli değil 5000 adet dikilmiş bir bahçe olmayabilir ama 100 tane ekilmiş bir bodur bahçesi bile herşeyi gösterir.Ben şunu söylerim fazla çeşit yapmayın çok zorlanırsınız.en fazla üç çeşit olmalııdr.tozlayıcıları iyi seçmek kaydıyla.
          Tarım il müdürlüğüne gitmeniz de iyi olur onlardanda bilgi alınız.bodur elma yetiştiriciliği kolay değil mücahit bey çocuk gibi bakmak gerek ektikten sonra iş bitmiyor.ama emeğinize değiyor.kısa bi zaman 2 yıl sonra verdiğiniz emeğin karşılığını alırsınız. buda sizi bahçeye ve fidana bağlıyor.sizin şuan kafanızdaki tüm kurguları biliyorum bende aynı durumdaydım ne ekeyım çeşit nolcak tozlayılar ne olacak diye dört dönüyodum.ve yardımcı olacak tek bir kişi yoktu.kendimce internetten araştırdım tlf larını buldum aradım,tesis edilmiş bahçeleri gezdim onlarla konuştum karı zararını öğrendim.ve kararımı ona göre verdim.allah yardımcın olsun.iyi araştırmanızı istiyorum her zman yardım etmeye hazırım fakat biz ne kadar söylesekte olmaz mücahit kardeş.sizin araştırmanız ve görmeniz gerekiyor.saygılarımla..

Comment

mucahıt bey eğer bahçenizi dikerseniz,bahçenıze tellı terbıye sistemi yapılır. tel: 0533 634 41 73

Comment

scarlet supur fuji kiku8 mondial gala öneririm

Comment

Sn Mücahit Bey:Ben Kırşehir'liyim.Aksaraya pek çok kez gitdim.Öncelikle bı sitenin Meyvecilik danışmanı H.Murat Berksoy'la görüşmenizde yarar var.Ayrıca dikeceğiniz çeşitlerin dayanıklı ve pazat değeri olan çeşitleri seçiniz.Ayrıca tam bodur yerine yarı boduru tercih ediniz.Zira tam bodur'un işciliği zor ve zahmetli ömür boyu destek ister.Direk ve tel masrafı pahalı.Ayrıca ben burada Grany smıth'de başarılı oldum. Tavsiye ederim.Fuji,Grany smıth gibi çeşitleritavsiye ederim.başarılar dilerim.

Comment

Herkese Selam.
                  Ben Almanyada yaşıyorum ve Türkiye ye döndüğümde bu Elma yetiştiriciliği yapabilirim diye düşünüyorum.
                  Ancak bu işe girmeden bazı Finansal ön bilgiler edinmek istiyorum. Acaba ne kadar Sermaye ye ihtiyacım olacak diye ve tabiki getirisi ne olacak diye !?
                  Sorum şu olacak. 10 Dönüm Tarlayı Bodur elma yetiştriliciği için baz alırsak bu iş için ne kadar sermaye lazım?
                  10 Dönümün getirisi Yıllık ortalama ne olur ?
                  Teşekkürler.

Comment

Direk ve tel masrafını düşününce yarı bodur daha iyi gibi.

Comment

slm hemşerim bende Aksaraylıyım helvaderekasabasından öncelikle şunu söyleyim bu işi yapmak istiyorsan iyice araştır biz bi yaptık battık tarım ilden kesinlikle yardım alma adamlar masa başında bu işi bilmiyor uzman muhendis getir iyi araştır
                      fazla çeşit dikmeyin en fazla dört çeşit

Comment

aksarayın neresinden hemşerim ben helvadereli

Comment

muratyıldız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          merhaba mücahit bey
                          Öncelikle ana çeşidinizi belirlemeniz gerekir demiştim ama bi cevap vermediniz ve acil yardım istiyosunuz.size tavsiyem öncelikle toprak analizinizi yapın ve aksaray da bodur elma bahçesi olan kişilerin bahçelerini bulun ve gidin inceleyin size az çok bilgi sahibi olursunuz.hangi elma çeşidinin aksarayda uygun olduğunu bu bahçelerde daha iyi anlarsınız.ben fidanlarımı ekmeden aynen böyle yaptım.sayı önemli değil 5000 adet dikilmiş bir bahçe olmayabilir ama 100 tane ekilmiş bir bodur bahçesi bile herşeyi gösterir.Ben şunu söylerim fazla çeşit yapmayın çok zorlanırsınız.en fazla üç çeşit olmalııdr.tozlayıcıları iyi seçmek kaydıyla.
                          Tarım il müdürlüğüne gitmeniz de iyi olur onlardanda bilgi alınız.bodur elma yetiştiriciliği kolay değil mücahit bey çocuk gibi bakmak gerek ektikten sonra iş bitmiyor.ama emeğinize değiyor.kısa bi zaman 2 yıl sonra verdiğiniz emeğin karşılığını alırsınız. buda sizi bahçeye ve fidana bağlıyor.sizin şuan kafanızdaki tüm kurguları biliyorum bende aynı durumdaydım ne ekeyım çeşit nolcak tozlayılar ne olacak diye dört dönüyodum.ve yardımcı olacak tek bir kişi yoktu.kendimce internetten araştırdım tlf larını buldum aradım,tesis edilmiş bahçeleri gezdim onlarla konuştum karı zararını öğrendim.ve kararımı ona göre verdim.allah yardımcın olsun.iyi araştırmanızı istiyorum her zman yardım etmeye hazırım fakat biz ne kadar söylesekte olmaz mücahit kardeş.sizin araştırmanız ve görmeniz gerekiyor.saygılarımla..
                          selamlar murat bey ve sitede bu konuları takip eden arkadaslar ben istanbuldan ayhan turan istanbul artık yasanır bir yer olmaktan cıktı ben anne tarafım canakkaleli ve az cok yerlerimiz var fidancılık ve üretim yapmak icin canakkaleye yerlesecegim sizden ogrenmek istedigim m9 m 106 anaclarını uretmek ve fidanları ticari olarak satmak anacları nereden nasıl temin edebilirim ve buldugum anacları nasıl cogaltacagım bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz simdiden tesekkurler
                          ayhan turan

Comment

en iyi si bu bölgeye redshef supurana çeşit döleyicisi ise olmazsa olmazı golden supur

ve ayrıca yarı bodur olarak m106 kolon cinsi olmak sartı ile

bi önerim daha olabilir albenisi olmasada olur derseniz breuburun dikin derim albenisi yokk ama tadı gerçekten bi harika

red shef ise al benisi olan rafta insanın gözüne ilk çarpan bi elmadır tadı gayet iyidir ama mukmmmel değildir
                            bu son yazdıklarım kafanızı karıştırmasın

Comment

s a arkadaşlar bodur ve yarı bodur myveler hakkında istediğiniz bilgiyi a dan z ye 05394763411 nolu telefondan sadttin ayhan ı arayarak öğrenebilirsiniz teşekkürler.
                              not:çeşitler.damlama.telli terbiye.file.dal bağlama.budama.maliyet.getiri.kültürel işlemler.bakım her ne konuda olursa olsun işçilik dahil yardımcı olunur.MODER TARIM NİĞDE SAZLICA.

Comment

Working...
                              X