fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

150dönüme ceviz bahcesi kuracağım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: 150dönüme ceviz bahcesi kuracağım

Kamanda chandler bahçesi kuranlar var.Bende kabuk aşısı yaptım.Sürgünler gayet iyi idi ancak beni tedirgin eden sürgünlerin kışın bile hala yeşil kalması oldu.Baharda bakacağız netice az çok belli olur.Ancak kışı -12 inin üzerinde geçen bölgeler için ve erken kışa giren yerler için pek uygun çeşit değil.

Comment

Cevap: 150dönüme ceviz bahcesi kuracağım

değerli kardeşim bence chander ceşidi dikme neden dersen yapraklarını gec döküyor kışın karyağan yerlerde yaprakları dökmedeiğinden dalları hep kırılıyor bu da olumsuz bir durum sizin yerinizde olsam yerli ceşitlerden dikerim ama yine iyi araştırın cünkü uzun vadeli yatırım kolay gelsin rast gele

Comment

patatistan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        kayseri molu tarafında bilmeden alınmış dikilmiş 4 adet chandler var. agaçların 5. senesi bu sene meyve verir ve hep beraber neyin ne oldığunu anlayacaz. sonbaharda sitede yayınlıcam resimleri , umarım sizin dediğiniz gibi sonuç elde etmeyiz.
        Iyi gunler patatistan, bir kac yil once bu mesaji atmissin, ama umarim halen bu sitede aktif sindir. Bir sorum olacakti, aceba kayseride ceviz dikimini gerceklestirdiniz mi ? Elde ettiginiz sonuclari paylasmak istermisiniz ? Sonuc itibariyle 4000 agaclik bir ceviz projemiz var fakat bilgi yetersizliginden ve bulundugumuz yurt disindaki yetersiz imkanlar dolayisiyla arastirma yapamiyoruz ve saglikli bilgi elde edemiyoruz. Proje alanimizi kayseri olarak sectigimiz icin, lutfen bize donerseniz, sevinirim.

Saygilar.

Comment

Sevgili zialanda, Kayseri chandler ceviz çeşidi için çok soğuk bir iklimi olan memleket. kayseri için fernor çeşidini düşünmeli buna göre hesap yapmalısınız, aksi taktirde bir kaç yıl yaşasa bile chandler çok soğuk geçen bir koş neticesinde donmalar yoluyla bitkilerinizi dondurabilirsiniz.

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sevgili zialanda, Kayseri chandler ceviz çeşidi için çok soğuk bir iklimi olan memleket. kayseri için fernor çeşidini düşünmeli buna göre hesap yapmalısınız, aksi taktirde bir kaç yıl yaşasa bile chandler çok soğuk geçen bir koş neticesinde donmalar yoluyla bitkilerinizi dondurabilirsiniz.

Yani fernor cinsini ekersem, kayseri iklimine en el verisli cinsi ekmis mi olurum ? Peki bu fernor cinisin tozlayicisi hangi cinstir ? Bu konuda danismanlik yapan varmidir? Sonuc itibariyle ulkemize ciddi anlamda yatirim yapmak isteyen yatirimcilar taniyorum, fakat bilgi eksikliginden girismeye cekiniyorlar. Acik sozlu olmak gerekiyor, ben dahil....

100 donumluk deneme amacli ilk asamada dikim gerceklestirmek isytiyoruz Kayseri yoresinde....lutfen bize bilgi veya yardimci olabilecek arkadaslar varsa bana mail yoluylada ulasabilirler. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ediyoruz....

Comment

Sevgili Zialanda, fernor cinsinin dlöleyicisi olarak ülkemizde fernette, franquette verilmektedir. Forum olarak sizlere yardımcı olabiliriz, oluyoruzda. Bahce kuracağınızda yardımcıda olabiliriz. Bu sizin ceviz macerasına ne kadar kendiniz hazırladığınız la da alakalı bir durum. Zira bu kadar bilgi kirliliği içerisinde yetiştirme acemiliğiniz de varsa oldukça zorlu ve heyecanlı bir maceradır bu.
              Last edited by Selahattin YILMAZ; 26.08.13, 13:40.

Comment

Iyi gunler Selahattin Yilmaz,

Aslen Gaziantepli oldugum icin, Fistik yetistiriciligiyle ilgili tecrubem var...mesela nerede fistik olur, hangi sartlarda hangi toprakta hangi iklimde olur biliyorum.
                Ama ne yazikki fistik diger agaclar fistik kadar olmasada, cocuk gibi bir agactir. Ve bir yil verir bir yil vermez. Asilamaya ragmen cok gec meyve veren zor ve ekonomik degerini cok gec amorte eden bir bitkidir.

Bu acidan, ceviz yetistiriciligi bence daha uygundur ve bazi sitelerde okudugum kadariyla 6-10 yil arasinda verime yatiyormus.

Simdi kayseri yoresine bu yatirimi yapmak istedigimin sebebine gelince, kayseride benim takib ettigim kadariyla toprak ucuz, yani donum olarak fazla, ama fiyat olarak ucuz.
                Sayet yanlis bir is yapmak istemedigimiz icin ve ceviz bizim icin yeni bir meyve oldugundan, alacagimiz topragin analizi, hangi cinsin o topraga uygun olacagi konusunda bilgi edinmek istiyoruz...

Bana bu hususta yardimci olabilirmisiniz ?Yani arazida taramalar falan...

Comment

Sevgili Zialanda, işiniz çok zor değil. Dikim yapmayı düşündüğünüz şehir için internetten veya Kayseri meteoroloji il müdürlüğünden uzun yıllar en yüksek ve en düşük ısı kayıtları alırsınız ve buna göre bir değerlendirme yapılıp çeşit seçimi (ki Fernordan daha yukarı bir seçneğiniz yok), birde arazinizin toprak tahlilini yaptırırsınız (İl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinde) veya Laben gibi özel laboratuvarlarda. Sonra bunlardan bir değerlendirme yapılır ve ona göre karar verilir.

Comment

fernor dan başkasını dikmemeni tavsiye ederim.

Comment

arkadaşlar lütfen bu fernor çeşidiyle net bilgisi olan aydınlatsın ..yani yetiştirip ürün alan varmı???

Comment

arkaşlar.
                        fernor hakkında bilgiye ihtiyacım va,r dikip yetiştiren varmı??

Comment

Merhaba arkadaşlar. Konunun güncel kalması adına son durumlar nedir?

Comment

Şimdii..Ben işin başka boyutuna bakmak istiyorum. Herkes ceviz dikmek istiyor vede filan ilde şu çeşit olurmu?,yada toprak analizi yaptırdım,son 5 yılın verilerini incelettim vs.,vs.Bilenler yanlışım varsa düzeltsin.Bence arazi satın almadan arazi etüt çalışması en önemli gerisi hikaye!.

Comment

Sayın Tabiatcı çok haklısınız. İnsanlar toprağı bulunca ne eksem diye düşünüyorlar. Yetişir mi yetişmez mi diye düşünmüyorlar. Bir şeyler ekiyorlar sonra problemlerle başlayınca ne yapacağım diye her önüne gelene soruyorlar.
                              Bizim farklı ürünler için tablolarımız var. Bu tablolara toprak analizi ve su analizi değerlerini giriyoruz. Tablo bize hangi dönemde hangi girdileri ne miktarda kullanmamızı gösteriyor ve bu girdilerin maliyetini de veriyor. Böylece problemsiz çok daha iyi verimliliğe ulaşabiliyoruz. Bol hasatlı sağlıklı ürünler diliyorum.

Comment

Working...
                              X