fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

PEDRO VE CHENDLER CEVİZ CİNSLERİ HAKKINDA

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich PEDRO VE CHENDLER CEVİZ CİNSLERİ HAKKINDA

sevgili arkadaşlarım
    yaptığım araştırmalar sonucunda bu pedro ve chandler ceviz cinslerinin çok verimli olduklarını gözlemledim.sizlerden ricam; benim arazimin rakımı 740 m ilçemizin meteoroli verileri ise şöyle buzamana kadar kışın görmüş olduğu en düşük sıcaklık şehir içinde -24 derece soğuklama saat süresi 2200 saate yakın geçmiş yıllarda mayıs ayının 2 sinde -1 derce soğuğu görmüş.bu durumda bu şartlara göre benim arazimde chandler veya pedro cinsi ceviz yetişirmi? saygılar.

Cevap: PEDRO VE CHENDLER CEVİZ CİNSLERİ HAKKINDA

Gayet rahat yetiştirirsiniz.

Comment

sevgili selehattin bey öncelikle mesajıma yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim
      şimdi benim bu çeşitler konusunda çok kafam karıştı.malum olan hava şartlarını belirttim bu chandler ve pedro cinsleri güzel ağaçlar lakin bana olmaz diyen çok, olur diyenlerde var ne yapacağımı şaşırmış durumdayım olmaz diyenler şu şekilde diyor bu chandler cinsi ağaçların yetişme yeri hava şartları ile bizim burdaki hava şartları arasında çok fark var diyorlar, bu ağaçların yetiştiği yerler bizim türkiyede çukurova nın hava şartları gibi imiş ? onun için bizim buralardada biraz soğuklar olduğundan bizim buranın havasında olmaz diyorlar ? o açıdan hep acabalar var kafamda lütfen bana aydınlatıcı bi bilgi verebilirseniz çok sevinirim okadar emek vererek birşeyler yapmaya çalışacağız birde emeklerimiz boşa çıkarsa vay halimize.şimdiden çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

Comment

Chandler çeşidi geç çiçek açan bir çeşit yani soğuklama isteği fazla. Bu nedenle soğuk ve rakımı 400-1200 metreye kadar dikenler var. Ceviz konusunda internette müthiş bir bilgi kirliliği var. Söylediklerimiz size yeterli gelmiyorsa illaki sizin bir akademisyene başvurmanızı tavsiye ederim.

Comment

tamam çok teşekkür ederim.saygı ve sevgilerimle. inşallah güzel olacak.

Comment

ramazan05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sevgili arkadaşlarım
            yaptığım araştırmalar sonucunda bu pedro ve chandler ceviz cinslerinin çok verimli olduklarını gözlemledim.sizlerden ricam; benim arazimin rakımı 740 m ilçemizin meteoroli verileri ise şöyle buzamana kadar kışın görmüş olduğu en düşük sıcaklık şehir içinde -24 derece soğuklama saat süresi 2200 saate yakın geçmiş yıllarda mayıs ayının 2 sinde -1 derce soğuğu görmüş.bu durumda bu şartlara göre benim arazimde chandler veya pedro cinsi ceviz yetişirmi? saygılar.

yaptığın araştırmaları internette mi yaptın yoksa yerindemi ağaçları gördün netten gördüklerine inanma hepsi rant

Comment

sevgili balböceği
              yerinde gözlemlediğim hiçbir ağaç yok malisef. ama şu var gerek fidan satışı yapan gerek ise ben bu işin uzmanıyım diyen birsürü arkadaşla görüştüm, sonuç ise bir dünya kafa karışıklığı fiyasko benim için. dikebileceğim ağaç cinsi konusunda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım resmen.

Comment

bende geçen seneden beri araştırıyorum çok mükemmelde olabilir kötüde olabilir tam olarak yetişkin kurulu bahçeler yok netteki bililer iştah kabartıcı ama abartılı gibi sonuçta hepsi tüccar bence insanlara hayallerini satıyolar mesela netteki bilgiler çok güzel herkezin hayalindeki cevizler ama o bilileri kanıtlayacak doğrulayacak ağaç yok ortalıkta öle benim anladığım b u ağaç bazı yerlerde güzelmiş bazı yerlerde kuruyormuş öle mesela ben ikitane aldım denemek amaçlı kurudular sebebi ise ben bunları poşette aldım tarlaya dikmedim seraya koydum seradada erken yapraklandığı için öldüler çünkü tahminimce yeterince soğuklayamadılar ondan dolayı öldüler yaprak açtılar ve sonra kurudular yani riske irilecek bir ağaç deyil birde pahalı ama sende para çoksa bence dene mesela tarlanın yarısını bunlardan dik diyer yarısını yerli ceviz dik öle yap veya mesela tarlaya ağaç 10x 10 olarak dikiliyo sen 5x 5 olarak dik ama bir yabancı bir yerli dik sonra bakarsın hangisi uygun ve güzel gelirse onu korsun diyerni kaldırırsın vakit ve zaman kayetmessin mesela gen olsam böyle yaparım zaman kayetmessin ama biraz para kaybedersin ama zaten o cevizler ve kazanacağın zaman senin paranı fazlasıyla çıkarır hem böylelikle kafanda takıntı olacak ve sonradan pişman olacağın bir iş yapmamış olursun ama bence ..

Comment

bir fidancı ile görüştüm bu pedro cinsi konusunda netten buldum telini aradım
                  dedimki böyle böyle bizim buralarda olurmu sizin oraya ahmet hoca isminde birisine 2 bin fidan yolladım arastır bulursun onu dedi sizin oralarda olur rahat ol dedi hepsi o okadar kafam karışıkkı bu fidan konusunda. ama bakalım helbet bi çıkar yol bulucaz inşallah. tabiki uzun zamana dayalı neyin ne olacağı nasıl olacağı sıkıntılı birde kanıtlanmamış ürün olunca hepten sıkıntıya giriyor inşallah hakkımızda hayırlısı olur bakalım

Comment

Eğer şeftali yada elma gibi budama yapabilirseniz pedro çeşdi süper ideal bir çeşit. Yok eğer o kadar yoğun ilgilenemem derseniz kafanız karışmasın Chandler dikin gözünüz de arkada kalmasın.

Comment

çok teşekkürlerimi sunarım sevgili arkadaşlar. inşallah hepimiz için en iyisi olur herdaim. chandler de karar kıldım inşallah iyi olacak.

Comment

ramazan bey ceviz dikmeyi düşündüğünüz yer çorum amasya civarındaysa,yanılmıyorsam bu civarda amasya gümüşhacıköy gümüş beldesinde deneme amaçlı olarak bütün ceviz cinslerinden dikilip araştırma için kurulmuş bir bahçe var orayı gidip yetiştirilen ceviz cinslerinin bu ekolojiye uygun olup olmadıklarını araştırınız. (http://www.amasyaradyotv.com.tr/habe...y1.asp?id=8947) haberi buradan okudum bizde gümüşhacıköyde ceviz bahçesi kurmayı düşünüyoruz ama çeşit üzerinde hala karar kılmış değiliz.

Comment

selahattin bey öncelikle Ramazan Bayramınızı en içten dileklereimle kutlar hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan dilerim. Ben genç bir eğitimciyim. balıkesir edremitte idareciyim.
                          Memleketim olan Burdur ilinin Yeşilove ilçesinin Akçaköy de 20 adet chandler cevizi fidanını(boyları 20-25 cm idi) 2010 kasım ayında deneme amaçlı diktim ve çok şükür ki hiç fire vermeden ve üstelik donlardanda etkilenmediğini gördüm. kıyaslama yapma imkanım oldu şöyleki aynı civarda dikilen şebin ve bilecik cinsi cevizlere soğuk vurdu tepe noktalarından kurudu ayrıca köydeki diğer büyük cevizlerde hiç meyve vermedi fakat gururla söylemeliyim ki diktiğim toprak türü beyaz ve kireçli olmasına rağmen donlardan etkilenmeyip mayısın ilk haftası uyandılar ve birde meyve verdiler.
                          bu küçük denemeden sonra bu temmuz ayındada 72 adet chandler cevizini dağ yamacında olan tarlamıza diktim. dikim için çukurları 1.5 metreden den fazla derinlik ve 2 metre genişliğinde kepçeye kazdırdım çünkü tarlanın bazı kısımları çok taşlık ve kayalıktı. toprak ise ağırlıklı olarak kırmızı orman toprağı idi rakım ise 1250m diğer 20 taneyi diktiğim yer ise 1150m yıl boyunca sıcaklık istatistiklerini meteorolji sitesinden günü gününe aldığıma göre endüşük sıcaklık ocak- şubat ayında -9 C olarak gerçekleşti nisan 12 de don olayı gerçekleşti ve sıcaklık -4 e düştü. şimdi benim size temelde 2 sorum olacak.
                          1- 1250m rakımda chandler cinsi ceviz yetiştirilebilirmi? ve toprak olarak uygunmu ? ayrıca kayalık ve taşlık kesimde büyüyebilirmi ( 1.5 metreye kadar olan kısmının toprağını değiştirtim humuslu toprak koydurdum)
                          2- bundan sonra acaba sağlıklı bir ceviz yetiştiriciliği için neler yapmalıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim. iyi günler

Comment

Selahattin bey öncelikle sizi ve bütün ceviz dostlarının Ramazan Bayramınızı en içten dileklereimle kutlar hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan dilerim. Ben genç bir eğitimciyim. balıkesir edremitte idareciyim.
                            Memleketim olan Burdur ilinin Yeşilove ilçesinin Akçaköy de 20 adet chandler cevizi fidanını(boyları 20-25 cm idi) 2010 kasım ayında deneme amaçlı diktim ve çok şükür ki hiç fire vermeden ve üstelik donlardanda etkilenmediğini gördüm. kıyaslama yapma imkanım oldu şöyleki aynı civarda dikilen şebin ve bilecik cinsi cevizlere soğuk vurdu tepe noktalarından kurudu ayrıca köydeki diğer büyük cevizlerde hiç meyve vermedi fakat gururla söylemeliyim ki diktiğim toprak türü beyaz ve kireçli olmasına rağmen donlardan etkilenmeyip mayısın ilk haftası uyandılar ve birde meyve verdiler.
                            bu küçük denemeden sonra bu temmuz ayındada 72 adet chandler cevizini dağ yamacında olan tarlamıza diktim. dikim için çukurları 1.5 metreden den fazla derinlik ve 2 metre genişliğinde kepçeye kazdırdım çünkü tarlanın bazı kısımları çok taşlık ve kayalıktı. toprak ise ağırlıklı olarak kırmızı orman toprağı idi rakım ise 1250m diğer 20 taneyi diktiğim yer ise 1150m yıl boyunca sıcaklık istatistiklerini meteorolji sitesinden günü gününe aldığıma göre endüşük sıcaklık ocak- şubat ayında -9 C olarak gerçekleşti nisan 12 de don olayı gerçekleşti ve sıcaklık -4 e düştü. şimdi benim size temelde 2 sorum olacak.
                            1- 1250m rakımda chandler cinsi ceviz yetiştirilebilirmi? ve toprak olarak uygunmu ? ayrıca kayalık ve taşlık kesimde büyüyebilirmi ( 1.5 metreye kadar olan kısmının toprağını değiştirtim humuslu toprak koydurdum)
                            2- bundan sonra acaba sağlıklı bir ceviz yetiştiriciliği için neler yapmalıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim. iyi günler

Comment

arkadaşlar benim size vereceğim bilgiler sağdan soldan değil bizzat deneyimlerimden :
                              YER: BURDUR/YEŞİLOVA/ AKÇAKÖY
                              RAKIM : 1150M
                              CİNS : CHANDLER
                              TOPRAK: KİREÇLİ BEYAZ TOPRAK
                              FİDAN SAYISI : 15
                              DİKİM ZAMANI: TÜPLÜ KASIM 2010
                              İLK YAPRAK AÇMA ( uyanma) : 1 mayıs-7 mayıs
                              YILLIK EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK SICAKLIK DEĞERLERİ : ŞUBAT -7 C ENYÜKSEK SICAKLIK TEMMUZ 33C ÖLÇÜMLERİ GÜNLÜK OLARAK YAPTIM NİSAN 12 2011 DE -4C DONOLAYI GÖRÜLDÜ.
                              arkadaşlar sonuç ise aman nazar değmesin harika %100 başarı var kuruyan veya SOĞUK VURAN HİÇ YOK hemen yan bahçedeki şebin ve bilecikler tepe noktalarından soğuk vurdu şimdide 72 tane chandleri 1250 rakımlı eğimli bir araziye diktim ama burasının toprağı kırmızı orman toprağı eğer buradada tutarsa 2012 de bir 100 tane daha dikeceğim sevgilerle ramazan bayaramınız kutlu olsun daha başka deneyimleri olan arkadaşlar varsa lütfen deneyimlerini paylaşsınlar
                              Ayrıca mehmet sütyemez hocamızın çalışmaları sonucunda ortaya çıkan SÜTYEMEZ-1 ve MARAŞ-18 ÇEŞİTLERİNdende seneye 100 adet dikmek istiyorum özellikle GÖZDE CEVİZİM SÜTYEMEZ -1 i yetiştirmeyi çok isyiyorum ama bu konuda başta Dr Mehmet SÜTYEMEZ hocamdan ve sizlerden değerli yorumlarınızı bekliyorum. iyi akşamlar

Comment

Working...
                              X