Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cevizlerde Budama Zamaný

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• prefix_1_title_rich Cevizlerde Budama Zamaný

Genç cevizlerde en uygun budama zamaný hangi aylardýr?
    Þubat-Mart aylarýnda seyreltme yapmak uygun mudur?
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Cevizlerde Budama Zamaný

Sn Traktörcü kardeþim:Yöreye göre deðiþir.Baz alýnmasý gereken,uyanma mevsimine yakýn ve usulünce yapýlmasýdýr.Ceviz budamayý sevmeyen bir aðaçdýr.Ancak genç aðaçlarý forma sokarak ve aþýrýya kaçmadan yapýlmasý tavsiye edilmekte.Budanan yerlerin aþý macunuyla kapatýlmasý mutlaka gereklidir.Kolay gelsin,baþarýlar dileðimle.

Comment

TABÝATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sn Traktörcü kardeþim:Yöreye göre deðiþir.Baz alýnmasý gereken,uyanma mevsimine yakýn ve usulünce yapýlmasýdýr.Ceviz budamayý sevmeyen bir aðaçdýr.Ancak genç aðaçlarý forma sokarak ve aþýrýya kaçmadan yapýlmasý tavsiye edilmekte.Budanan yerlerin aþý macunuyla kapatýlmasý mutlaka gereklidir.Kolay gelsin,baþarýlar dileðimle.
      Mesajlara þuan bakabildim. Allah razý olsun. Ben tam budama deðilde, biçimsiz ve traktöre takýlan bazý dallarý almayý düþünüyordum...

Comment

MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Mesajlara þuan bakabildim. Allah razý olsun. Ben tam budama deðilde, biçimsiz ve traktöre takýlan bazý dallarý almayý düþünüyordum...

abi traktörünü çok seviyorsun herhalde baksana dallar tekere deydiði için cevizleri keseceksin

Comment

Dallar kalsýn tekerleri kes

Comment

Arkadaþlar güldürüyorsunuz beni Allah'ta sizi güldürsün....;D Aslýnda haklýsýnýz.

Ne traktöre nede aðaçlara zarar gelsin istemiyorum. Ben hayata sýfýrdan baþlayanlardaným ve sahip olduklarýmý çok zor elde ettim. Allah sizlere daha fazlasýný versin.

Bu arada fidanlar hiç budanmamýþtý, budama ve ilaçlama iþleri bitti...

Comment

arkadaþ soru sormuþ verilen cevaplara bakýn saçmalamayýn Allah aþkýna birþeyler biliyorsanýz anlaþýlýr biçimde anlatýnda hep beraber bilgilerimizi güncelliyelim yada artýralým ne doðru dürüst cevaplar var nede sitede aradýðýmý bulamýyorum üye olduðuma piþmann olacaðým galiba admine duyrulur

Comment

Sn Amatör cevizci:Bahcesel diðer sitelerden farklýdýr.Burada arkadaþlýk,dostluk ve samimiyet hüküm sürer.hem bilgi edinilir,hemde hoþ sohbet ortamý yaratýlýr.Bunu siteye sýkca girerek öðrenecek ve bu ortama sizde alýþacaksýnýz.Sorunuzu açýkca Uzmansel'de sormanýz halinde,cevap verilecektir.Saðlýcakla kalýnýz.

Comment

bahçeme budamaya gelen adam bi baktým badem aðacýmýn sarkan dallarýný kesiyor. napýyosun , ben o dallara elleme demedim mi, çaðlalarý ordan kolay topluyorum, yükseðe yetiþemiyorum . hem niye kesersin ki be adam ? ne dese beðenirsiniz ? gelip geçerken kafasýna deðiyormuþ. hay kafana senin dedim

ayný adama kýþlýk ayvalarý budattýrýyordum. bana diyo ki sen dükkanýna git, ben budarým. þeytan gitme dedi, çöp filan toplar gibi yapýp oyalandým. bi ara baktým napýyor diye, aaaa, ayvanýn birini uçurmuþ. napýyosun ? sen bunlarý kes demedin mi demez mi ? >eðer ona güvenip iþime gitseydim akþama bahçemi cascavlak bulacaktým demekki....allah ýn cezasý, bi de bana çok iyi budamacý diye tavsiye etmiþlerdi. gerçekten TAM BUDAMACIYMIÞÞÞ...

Comment

Sn Nazsan:Bizim amacýmýz kimseyi kýrmadan,darýltmadan sorularýna bildiðimizce yardýmcý olabilmek.Yukardaki yazýnýza cevaben;bitkiyi görmeden cevap yazmamýz uygun olmaz.Bence budama bir sanatdýr ve bilen,bilmeyen bu iþe burnunu sokuyor.Yörenizde tarým teþkilatý yokmu? Onlara müracat ediniz.Özel mesajla yazdýðýnýz ceviz aþýsýna gelince:Bildiðimizce izah etmeye çalýþalým.Ceviz aðacýnda aþý tutma oraný,aðaç yaþlandýkca düþer.Tabiki;aþý iþi iklime,aþýcýnýn tecrübe ve bilgisine görede deðiþir.Cevizde aþýyý en çok etkiliyen acý sudur ve bu suyun akýtýlmasý önerilir.Bu konuda NET'de güzel ve ayrýntýlý bilgiler mevcut.Aþý yapýlacak anacýn,aþý yerinin 4-6 cm üstünden,5 ile 7 gün önceden kesilmesi,kalemlerin uyanmadan alýnýp,kuzey bölgelerde nemli kum içinde bekletilmesi.Aþý yapýldýktan sonra,poþet,bidon gibi kaplarla aþýyý oynatmadan etrafýnýn yanmýþ gübre ve toprakla yapýlan karýþýmýn bu kaplarla doldurulmasý ve nemli kalacak þekilde sulanmasý,soðuk havalarda aþý kalemlerinin gece kapatýlmasý ve gündüz açýlmasý baþarý oranýný artýrmaktadýr.Kolay gelsin,baþarýlar dileðimle.

Comment

bir keresinde asmamý budattým, göya çok iyi budama yapanlarý öneriyorlar. baþka biri asmayý görünce bu olmamýþ dedi. hadi bakalým . bilmediðim iþe burnumu sokmak istemem . ama bildiðini sananlarýn da burunlarýný soktuktan sonra bilmediklerini anlýyorum. eþime kýzardým sen dokunma ne anlýyorsun da budamaya kalkýyorsun diye. ne var onda , çok kolay, 1 ila 4 göz býrakacaksýn der. ve ne hikmetse o budayýnca asma üzüm vermeye korkuyor. babam budayýnca salkým salkým üzüm alýrdýk oysa. tarým il le iþleri götürmek istiyorum artýk. çok yardýmcý oluyorlar. hem onlar budamýyor ki .....sonuçta anlayan birilerini bulmam gerekiyor.

Comment

budama farklý bir iþtir herkez faklý budAR ZATEN KÝMSE BUDAMAYI OKULLARDA ÖÐRENMÝYO HERKEZ ORDAN BURDAN GÖRDÜKLERÝNÝ UYGULUYO BU YÜZDEN BÝR AÐACI 1000 KÝÞÝ BUDASA 1000ÝDE FARKLI BUDAR ÖLE HER YÝÐÝDÝN YOÐURT YÝYÝÞÝ FARKLIDIR GÝBÝ ben hevremde hiç doðru aðaç budayan adam görmedim herkez farklý buduyor herkezin tekniði farklý birininki diyerine uymaz

Comment

haklýsýnýz.

Comment

Budamanýn tüm bitkiler için genel geçer kurallarý olduðu gibi, her bitkinin de ayrý ayrý temel budama teknikleri vardýr. Bilen aðacýn çeþidine göre bile budama tekniklerini uygular. Bilmeyen genel budama prensiplerine göre budar, bilmeyip biliyorum diyenlerde kafasýna göre budar. Zaten iyi bir usta kimin budadýðýný da uzaktan bile görse anlar.

Aðacýnýzý seviyorsanýz iyi bir budamacý bulmalýsýnýz.

Comment

aðaçlarýmý çok seviyorum elbette ama budayan tipleri sevmiyorum???bu yaþtan sonra da öðrenecek durumum yok . bi de kadýn baþýma üstelikbu yýl tarým ilden emekli birini tavsiye ettiler. iþi onunla götürmeye çalýþacaðýz. onun dediði bir kaç þeyi ziraat mühendisleri desteklemedi. ben mühendisleri dinlerim. zamanla iþini kimin iyi yaptýðýný da bir öðrenebilirsem bu bize yetecektir. ondan sonra da ben baþlarým millete ukalalýk etmeye;D
                              keþke ziraat mühendisliðini seçseymiþim, kazandýðým halde tercihim beni mutsuz eden baþka bir mesleðe oldu. severek yapardým oysa. açýk havada, saðlýklý ve mutlu bir þekilde sürdürürdüm.

Comment

Working...
                              X