fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cevizlerde Budama Zamanı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• prefix_1_title_rich Cevizlerde Budama Zamanı

Genç cevizlerde en uygun budama zamanı hangi aylardır?
    Şubat-Mart aylarında seyreltme yapmak uygun mudur?
  • Fidanligi.com

Cevap: Cevizlerde Budama Zamanı

Sn Traktörcü kardeşim:Yöreye göre değişir.Baz alınması gereken,uyanma mevsimine yakın ve usulünce yapılmasıdır.Ceviz budamayı sevmeyen bir ağaçdır.Ancak genç ağaçları forma sokarak ve aşırıya kaçmadan yapılması tavsiye edilmekte.Budanan yerlerin aşı macunuyla kapatılması mutlaka gereklidir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sn Traktörcü kardeşim:Yöreye göre değişir.Baz alınması gereken,uyanma mevsimine yakın ve usulünce yapılmasıdır.Ceviz budamayı sevmeyen bir ağaçdır.Ancak genç ağaçları forma sokarak ve aşırıya kaçmadan yapılması tavsiye edilmekte.Budanan yerlerin aşı macunuyla kapatılması mutlaka gereklidir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.
      Mesajlara şuan bakabildim. Allah razı olsun. Ben tam budama değilde, biçimsiz ve traktöre takılan bazı dalları almayı düşünüyordum...

Comment

MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Mesajlara şuan bakabildim. Allah razı olsun. Ben tam budama değilde, biçimsiz ve traktöre takılan bazı dalları almayı düşünüyordum...

abi traktörünü çok seviyorsun herhalde baksana dallar tekere deydiği için cevizleri keseceksin

Comment

Dallar kalsın tekerleri kes

Comment

Arkadaşlar güldürüyorsunuz beni Allah'ta sizi güldürsün....;D Aslında haklısınız.

Ne traktöre nede ağaçlara zarar gelsin istemiyorum. Ben hayata sıfırdan başlayanlardanım ve sahip olduklarımı çok zor elde ettim. Allah sizlere daha fazlasını versin.

Bu arada fidanlar hiç budanmamıştı, budama ve ilaçlama işleri bitti...

Comment

arkadaş soru sormuş verilen cevaplara bakın saçmalamayın Allah aşkına birşeyler biliyorsanız anlaşılır biçimde anlatında hep beraber bilgilerimizi güncelliyelim yada artıralım ne doğru dürüst cevaplar var nede sitede aradığımı bulamıyorum üye olduğuma pişmann olacağım galiba admine duyrulur

Comment

Sn Amatör cevizci:Bahcesel diğer sitelerden farklıdır.Burada arkadaşlık,dostluk ve samimiyet hüküm sürer.hem bilgi edinilir,hemde hoş sohbet ortamı yaratılır.Bunu siteye sıkca girerek öğrenecek ve bu ortama sizde alışacaksınız.Sorunuzu açıkca Uzmansel'de sormanız halinde,cevap verilecektir.Sağlıcakla kalınız.

Comment

bahçeme budamaya gelen adam bi baktım badem ağacımın sarkan dallarını kesiyor. napıyosun , ben o dallara elleme demedim mi, çağlaları ordan kolay topluyorum, yükseğe yetişemiyorum . hem niye kesersin ki be adam ? ne dese beğenirsiniz ? gelip geçerken kafasına değiyormuş. hay kafana senin dedim

aynı adama kışlık ayvaları budattırıyordum. bana diyo ki sen dükkanına git, ben budarım. şeytan gitme dedi, çöp filan toplar gibi yapıp oyalandım. bi ara baktım napıyor diye, aaaa, ayvanın birini uçurmuş. napıyosun ? sen bunları kes demedin mi demez mi ? >eğer ona güvenip işime gitseydim akşama bahçemi cascavlak bulacaktım demekki....allah ın cezası, bi de bana çok iyi budamacı diye tavsiye etmişlerdi. gerçekten TAM BUDAMACIYMIŞŞŞ...

Comment

Sn Nazsan:Bizim amacımız kimseyi kırmadan,darıltmadan sorularına bildiğimizce yardımcı olabilmek.Yukardaki yazınıza cevaben;bitkiyi görmeden cevap yazmamız uygun olmaz.Bence budama bir sanatdır ve bilen,bilmeyen bu işe burnunu sokuyor.Yörenizde tarım teşkilatı yokmu? Onlara müracat ediniz.Özel mesajla yazdığınız ceviz aşısına gelince:Bildiğimizce izah etmeye çalışalım.Ceviz ağacında aşı tutma oranı,ağaç yaşlandıkca düşer.Tabiki;aşı işi iklime,aşıcının tecrübe ve bilgisine görede değişir.Cevizde aşıyı en çok etkiliyen acı sudur ve bu suyun akıtılması önerilir.Bu konuda NET'de güzel ve ayrıntılı bilgiler mevcut.Aşı yapılacak anacın,aşı yerinin 4-6 cm üstünden,5 ile 7 gün önceden kesilmesi,kalemlerin uyanmadan alınıp,kuzey bölgelerde nemli kum içinde bekletilmesi.Aşı yapıldıktan sonra,poşet,bidon gibi kaplarla aşıyı oynatmadan etrafının yanmış gübre ve toprakla yapılan karışımın bu kaplarla doldurulması ve nemli kalacak şekilde sulanması,soğuk havalarda aşı kalemlerinin gece kapatılması ve gündüz açılması başarı oranını artırmaktadır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

bir keresinde asmamı budattım, göya çok iyi budama yapanları öneriyorlar. başka biri asmayı görünce bu olmamış dedi. hadi bakalım . bilmediğim işe burnumu sokmak istemem . ama bildiğini sananların da burunlarını soktuktan sonra bilmediklerini anlıyorum. eşime kızardım sen dokunma ne anlıyorsun da budamaya kalkıyorsun diye. ne var onda , çok kolay, 1 ila 4 göz bırakacaksın der. ve ne hikmetse o budayınca asma üzüm vermeye korkuyor. babam budayınca salkım salkım üzüm alırdık oysa. tarım il le işleri götürmek istiyorum artık. çok yardımcı oluyorlar. hem onlar budamıyor ki .....sonuçta anlayan birilerini bulmam gerekiyor.

Comment

budama farklı bir iştir herkez faklı budAR ZATEN KİMSE BUDAMAYI OKULLARDA ÖĞRENMİYO HERKEZ ORDAN BURDAN GÖRDÜKLERİNİ UYGULUYO BU YÜZDEN BİR AĞACI 1000 KİŞİ BUDASA 1000İDE FARKLI BUDAR ÖLE HER YİĞİDİN YOĞURT YİYİŞİ FARKLIDIR GİBİ ben hevremde hiç doğru ağaç budayan adam görmedim herkez farklı buduyor herkezin tekniği farklı birininki diyerine uymaz

Comment

haklısınız.

Comment

Budamanın tüm bitkiler için genel geçer kuralları olduğu gibi, her bitkinin de ayrı ayrı temel budama teknikleri vardır. Bilen ağacın çeşidine göre bile budama tekniklerini uygular. Bilmeyen genel budama prensiplerine göre budar, bilmeyip biliyorum diyenlerde kafasına göre budar. Zaten iyi bir usta kimin budadığını da uzaktan bile görse anlar.

Ağacınızı seviyorsanız iyi bir budamacı bulmalısınız.

Comment

ağaçlarımı çok seviyorum elbette ama budayan tipleri sevmiyorum???bu yaştan sonra da öğrenecek durumum yok . bi de kadın başıma üstelikbu yıl tarım ilden emekli birini tavsiye ettiler. işi onunla götürmeye çalışacağız. onun dediği bir kaç şeyi ziraat mühendisleri desteklemedi. ben mühendisleri dinlerim. zamanla işini kimin iyi yaptığını da bir öğrenebilirsem bu bize yetecektir. ondan sonra da ben başlarım millete ukalalık etmeye;D
                              keşke ziraat mühendisliğini seçseymişim, kazandığım halde tercihim beni mutsuz eden başka bir mesleğe oldu. severek yapardım oysa. açık havada, sağlıklı ve mutlu bir şekilde sürdürürdüm.

Comment

Working...
                              X