fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cevizin Ekonomik Özellikleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Cevizin Ekonomik Özellikleri

merhaba arkadaslar,
    bende siteyi tesadüffen ceviz üzerine arastirma yaparken kesfettim.cok güzel gercekci aydinlatici bilgiler var.tessekür ediyorum.
    bende akdeniz hatay-yayladagi bölgesinde yaklasik rakim 800 civari 100-150 dönüm üzerinde ceviz yetistiriciligi yapmak istiyorum.uzman arkadaslardan ricam buraya chandler veya pedro köklü fidani dikebilirmiyim.kislari ilik yazin sicak iklim var.ayrica bu yabanci türler icin devlet tesvigi varmi.arkadslar bu isin yabancisiyim lütfen merakimi bagislayin,elde edilen hasadlari satmakta sorun yasarmiyiz.her türlü öneri ve bilgiler icin simdiden tessekür ederi.ayrica sütyemez hocam da selamlar

Comment

Bildiğim kadarı ile yabancı cinslere devlet desteği yok. Ürünlerini bence satabilirsin, ama yinede ticaret işi ayrı bir beceri gerektirir. Ülkemizin ceviz ihtiyacının büyük kısmı dışarıdan temin ediliyor. Bu yüzden satabileceğini düşünüyorum. Dikim yapacağın bölgenin soğuklama sürelerini bul ve fidanlarını ona göre seç derim... Kolay gelsin, başarılar...

Comment

hocam 20 donum bı arsam var ve cevız yetıstırmek ıstıyorum...devletten ne kadar tesvık verılıyor.arsa etrafının telını verdını duydum ayrıca damlama sulama ıcınde tesvık verılıyormus dogrumu fidanları devletmı verıyor ve her sene tesvık verılıyormu aceba bılgılendırırsenız cok sevınırım

Comment

Serkani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bildiğim kadarı ile yabancı cinslere devlet desteği yok. Ürünlerini bence satabilirsin, ama yinede ticaret işi ayrı bir beceri gerektirir. Ülkemizin ceviz ihtiyacının büyük kısmı dışarıdan temin ediliyor. Bu yüzden satabileceğini düşünüyorum. Dikim yapacağın bölgenin soğuklama sürelerini bul ve fidanlarını ona göre seç derim... Kolay gelsin, başarılar...
          ya kardeş bilip bilmeden yorum yazma... tam aksi yabancı çeşitlere yönlendiriyo devletimiz

Comment

SAYIN HOCALARIMIZ
            ATILIM TOROS 1 VE ATILIM SAHIL 1 CEVIZ CESITLERI ILE ILGILI YORUMUNUZU ALABILIR MIYIZ .
            NOYAN BEY TURKIYE NIN ONUNU ACACAK BIR BULUS YAPMIS NEDEN INCELEMIYORSUNUZ ?
            LUTFEN BIZI AYDINLATINIZ.

Comment

iyide herkezin ceviz dikmesi için elinizden gelen yardımı yapıyonuzda benim cevizleri her sene soğuk vuruyor baharda ona neden kimse yardımcı olmuyo bu adamlarında olacağı o ağaç başına 100 kilo verim beklerken en sonunda alıp alacakları verim 5 kilo anca

Comment

MERHABA
                HOCAM SIZIN ORADA HANGI AYDA HANGI ISI DEGERI CEVIZLERINIZ VURUYOR ? CEVIZLERINIZIN CINSI NE. BU FORUMDA DIKERKEN TOPRAK YAPISI VE IKLIM ILE ILGILI KESIN UAYRILAR VAR ONLARI OKUMADINIZ MI ?

Comment

EBARISS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  MERHABA
                  HOCAM SIZIN ORADA HANGI AYDA HANGI ISI DEGERI CEVIZLERINIZ VURUYOR ? CEVIZLERINIZIN CINSI NE. BU FORUMDA DIKERKEN TOPRAK YAPISI VE IKLIM ILE ILGILI KESIN UAYRILAR VAR ONLARI OKUMADINIZ MI ?
                  okumadık. ama cevizer şebin yaova bir ve birazda yerli buralara ait cevizler var ama bu sene 0 ve 1 derecede soğu vurdu baharda iki gün üstüste odu öle ödüler verim 5te bir falan gibi

Comment

14 dönüm ceviz dikmek istiyorum.Toprak milli arazi.Sulama mümkün.Yer Balıkesir Savaştepe ilçesi Sarıbeyler Beldesi.Hangi cins ceviz dikmeliyim.Dikim maliyetleri ve destekleme şartlarını öğrenmek istiyorum.Yardımcı olursanız memnun olurum.Şimdiden teşekkürler

Comment

herkese selam ve saygılarımı sunarım
                      Burada atılım toros ve sahil 1 isimli ceviz cinsleri hakkında neden kimse bir açıklama yapmıyor yapmak mı istemiyor bu cinslerin sitelerindeki bilgiler dogru ise chandler yerine bunların dikilmesi daha akıllı olur fakat bu cinsler hakkında bilgi sahibi değilim ve kimse den bilgi alamıyorum umarım uzmanlarımız bu konuya bir açıklık getirirler

Comment

Herkese iyi günler.Benim sorum Sayın Mehmet Sütyemez hocamıza olacak,sanırım yoğunlar kendileri mailime ve özel mjıma cevam vermediler.Hocam ben 50 dönüm ceviz bahçesi kurmak istiyorum yalovada ya kocaeli karamürselde.Chandler düşünüyorum dönüme 20 tane fakat hesap yaparken gerçekçi bilgiler gerek.5. ve 10. yıldaki kabuklu ceviz kg/ağac verimi gibi.Hocam allah rızası için yardımcı olun elinizde fizibilite vs varsa benimle paylaşmanızı rica ederim.
                        Hepinize iyi çalışmalar
                        Saygılarmla

Comment

Merhaba arkadaşlar,
                          ben Mersin Erdemli'de Toroslarda 1600-1650 metre yükseklikte yaklaşık 100 da bir alana ceviz dikim yapmak istiyorum. suyum var . ancak çeşit konusunda karasız kaldım. Şebin (tozlayıcı olarak Bilecik) önerildi. Maraş 18 için yeterince denenmediği söyleniyor. Maraş 18 bu yüksekliket olur mu? Bahçe çeşitlemesi yapılabilir mi?
                          Bilgi verilirse çok sevinirim.
                          Rahmi

Comment

Hocam Merhabalar;

Ben Koray Yozgat sorgun da 15 dönümlük arazim var. Şu an nohut ve buğday ekiyorum. Arazinin yanından dere geçiyor. Sulama problemim yok. Ceviz bahçesi kurmak istiyorum. Hangi tür ceviz yetiştirebilirim?
                            Araştırmalarım sonucu Kaman1 cinsinin uygun olduğunu gördüm. Ancak toprak analizi henüz yaptırmadım. Devlet desteği alabilir miyim? Bana toplam ne kadara mal olur? Danışmanlık hizmeti veren bir yer önerebilir misiniz?

Teşekkür ederim.

İyi günler dilerim.

Comment

ceviz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Merhabalar
                              evvelen sağlık ve başarı dilerim
                              sözünü ettğiniz bölgede çeşit olarak Chandler çeşidini ve Maraş 18 çeşidini tavsiye ederim.
                              20 dekar için size maliyet
                              fidan 200 adet : 2.500 ytl
                              fidan çukuru işçilik vs: 500
                              damlamam sulama: 2,500 ytl
                              toplamada yaklaşık 5.500

devletten alacağınız teşvik ise: 5,000 ytl dir

diğer konular için daha önce hazırladığım tablo yu arzu ederseniz size gönderebilirm

saygılarımla
                              YRD. DOÇ.DR. MEHMET SÜTYEMEZ
                              533 562 68 46
                              [email protected]
                              Iyi aksamlar hocam,

Aceba Kayseri Bunya- veya Kocasinan Rakim 1300 ila 1800 arasinda olan bolgelerde hangi cinsi tavsiye edersiniz ?
                              Yurt disindan turkiyeye bu 4000 fidanlik ceviz projesini gerceklestirmke uzere gelmezden once ve arazimizi almazdan once iyi bilgi edinmek istiyoruz, yardimci olabilirmisiniz ?

Comment

Working...
                              X