bahçemde domateslerim çok saðlýklý arasýna 2 tanede salatalýk ektim çok güzel çiçekleri var olacak diye bekliyoruz ama bir tane bile domates yiyemedik anlamýyorum salatalýklara fenni gübremi derler iri tuz taneleri gibi olan beyaz bir madde ondan suyla seyrelttim verdim çiçekleri çoðaldý ama yine olmadý sebebi ne olabilir lütfen söyleyin
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
domateste çiçek var ama domates olmuyor kuruyor dökülüyor
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
Cevap: domateste çiçek var ama domates olmuyor kuruyor dökülüyor
selahattin abi bu konuyu bende merak ediyorum ben cucumber diye bir salatalýk tohumu aldým hibrit salatalýklarda çok fazla çiçek var mesela bir kökte 50 den çak fala ama o kadar çiçeðe göre 1 tane anca yetiþmiþ salatalýk oluyo veya olmuyo veya 2 tane oluyo yani çiçek çok verim az sence bu çiçekler döllememi yapamýyo veya bu çiçeklerrin hepsi erkek çiçekte ondan dolayýmý verim az dýr sen ce mesela bazý çiçekler yavru salatalýklarýn ucunda onlar sonra büyüyo verim veriyo ama çoðu çiçek boþ sadece sapý var bu boþ çiçekler döllenememiþ çiçeklermidir yoksa erkek çiçeklermidir. bu soruma cevap bula bilirsem ona göre mantýk yürütüp gerekirse hani tazlanmayý artýrýcý ilaçlar var onlardan alacaðým sence bu çözüm olurmu??
Comment
-
Döllenmemenin bir kaç nedeni olabilir:
1-Aþýrý sýcaklar
2-Fosfor, çinko veya bor noksanlýklarý
3-Stres koþullarýndan bitkinin aþýrý erkek çiçek vermesi ve sizin onlarý meyve verecek gözüyle bakmanýz.
4-Döllenememe sorunu
genelde aþýrý sýcaða baðlamalýnýz bence ama yine de resim osla çok daha saðlýklý cevap verebilirim.
Comment
-
Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDöllenmemenin bir kaç nedeni olabilir:
1-Aþýrý sýcaklar
2-Fosfor, çinko veya bor noksanlýklarý
3-Stres koþullarýndan bitkinin aþýrý erkek çiçek vermesi ve sizin onlarý meyve verecek gözüyle bakmanýz.
4-Döllenememe sorunu
genelde aþýrý sýcaða baðlamalýnýz bence ama yine de resim osla çok daha saðlýklý cevap verebilirim.
abi benim sorunun cevabý 3 numaralý cevap aþýrý ekek çiçek var ama diþi çiçek yok bu durumda ne yapmalýyýz? salatalýklar elma aðaçlarýnýn içinde ve salma suyla sulanýyo birde köþelerde mýsýr var elmalar ve mýsýrlar sitres yapýyo olabilirmi sizce?
Comment
-
true Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdomateslerimin dibinden canavarotu denen bir ot çýkýyor nasýl mücadele ederim yardýmcý olursanýz sevinirim.
Canavar otu,(Orabanj) la mücadele bilgi ve sabýr isteyen bir süreç.
Bu bitkiyle mücadele üretim yapýlan alanýn büyüklüðü ve üretim þekline göre (örtü altý -açýk alan) deðiþiklik göstermekte.
Ne kadar alanda üretim yaptýðýnýzý ve üretimin hangi aþamasýnda olduðunuzu yazarsanýz size en pratik yöntem hakkýnda yardýmcý olabiliriz sanýrým.Last edited by Kerem-01; 09.10.12, 21:36.
Comment
-
ozaman sýcaklarla alakalýdýr çözüm bulamayýz þu anSelahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterStrese aþýrý susuzluk, aþýrý tuzluluk, aþýrý sýcaklar neden olabilir. Resim gönderseniz size teþhis koymada yardýmcý olabiliriz.
Comment
-
[ATTACH]2939[/ATTACH]
selahattin bey benim domateslerde resimdeki gibi
susuz kalmadý
gübre hazýr toprak altýnda eriyen konsantre gübrelerden 2 kere verdim saksý baþýna birer avuç
her saksýda 2 kök var
saksýlarým 15-20 lt
3-4 saat güneþ alýyor
üzerinde domatesi olanlarda sanki büyümeyi durdurdu..
Oysa su anda bir kökde en az 5 6 domates olmalýydý...
Yorumlarýnýzý bekliyorum.
Comment
-
Sanmýyorum söylediklerinden tohum kaynaklý bir problem ya da stres kaynaklý problem algýlýyorum, genelde de eðer piyasadan aldýysan tohumdan kaynaklanabilir veya topraktaki bir etki sürekli erkek çiçekte açtýrýyor olabilir. Mýsýr veya elmalarýn bahsettiðin etkiyi yaratacaðýný sanmýyorum ama eðer salatalýklar bu bitkilerin gölgesindeyse mümkün olabilir.balböceði Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterabi benim sorunun cevabý 3 numaralý cevap aþýrý ekek çiçek var ama diþi çiçek yok bu durumda ne yapmalýyýz? salatalýklar elma aðaçlarýnýn içinde ve salma suyla sulanýyo birde köþelerde mýsýr var elmalar ve mýsýrlar sitres yapýyo olabilirmi sizce?
Comment
-
Bitkiniz saðlýklý ancak kök sisteminden çiçek mekanizmasýný artýracak iþlemler yapmak gerekir, genelde bu tarz saksý yetiþtiriciliðinde çiçek sayýlarý daha az oluyor çünki topraðý suladýukça kökler suyla aðýrlýk yapmýþ toprak ortamýnda kökler sýkýþýyor, alabi,leceðiniz tedbirler:hmb1973 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster[ATTACH]2939[/ATTACH]
selahattin bey benim domateslerde resimdeki gibi
susuz kalmadý
gübre hazýr toprak altýnda eriyen konsantre gübrelerden 2 kere verdim saksý baþýna birer avuç
her saksýda 2 kök var
saksýlarým 15-20 lt
3-4 saat güneþ alýyor
üzerinde domatesi olanlarda sanki büyümeyi durdurdu..
Oysa su anda bir kökde en az 5 6 domates olmalýydý...
Yorumlarýnýzý bekliyorum.
1-1 litre suya 2 çorba kaþýðý sirke koyup sulama suyu olarak 15 günde bir tekrar edin, ayný oranda suyla yapraktan püskürtme de yapabilirsiniz.
2-Saksýlarýn dibinden suyun daha rahat tahliyesini saðlayýn delik deðilse delin
3-Saksýlarýnýzýn aþýrý ýsýnmamasý için jelatinle sarýn veya bir þekilde güneþten izole edin
4-Aþaðýda tarifini vereceðim organik gübreyi gübre olarak kullanabilirsiniz, satýn aldýðýnýz ticari gübreleride hazýrlama öncesi bu gübre içerisine atýup etkinliðini artýrabilirsiniz.
Organik gübre Tarifi:
5 litrelik pet þiþeye iki avuç dolusu tavuk veya güvercin gübresi doldurun, yine iki avuç dolusu odun külünü doldurun ve bidonu 10 cm kalan kadar suya doldurun ve uzak bir kenarda 3-10 gün arasý olgunlaþmaya býrakýn. Aðzýný kapatmayýn aksi halde þiþer ve kapaðý açtýðýnýzda üstünüz batar. Bu oluþan suyu 1 litre suya 1 su bardaðý oranýnda sulamalarda bir normal sulama bir bu gübre ile sulama þeklinde çok güzel netice alýrsýnýz. Bu gübrenin içerisinde azot ve potasyum oldukça zengindir fosfor biraz azdýr o nedenle satýn alacaðýnýz ticari fosforlu gübrelerden hazýrlama öncesi bidona bir çorba kaþýðý atarsaqnýz harika olur. Bu arada eðer kullanýyorsak sirkeyide uygulama öncesi sulandýrdýðýnýz gübre karýþýmýna veririsiniz harika sonuçlar elede edersiniz
Dikkat: Bu gübre oldukça iðrenç kokar o nedenle kokudan rahasýz olmayacaðýnýz bir uzaklýða koyup aðzýný açýk býrakýrsanýz harika olur.
Bu gübreyi bu baþlýkta yazý yazan tüm meraklýlar ve kendi gübresini kendisi yapmak isteyen herkes basit ve pratik gübre olarak rahatlýkla her türlü tarýmsal ürün yetiþtirciliðinde kullanabilir.
Comment

Comment