fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

domateste çiçek var ama domates olmuyor kuruyor dökülüyor

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich domateste çiçek var ama domates olmuyor kuruyor dökülüyor

bahçemde domateslerim çok sağlıklı arasına 2 tanede salatalık ektim çok güzel çiçekleri var olacak diye bekliyoruz ama bir tane bile domates yiyemedik anlamıyorum salatalıklara fenni gübremi derler iri tuz taneleri gibi olan beyaz bir madde ondan suyla seyrelttim verdim çiçekleri çoğaldı ama yine olmadı sebebi ne olabilir lütfen söyleyin

Cevap: domateste çiçek var ama domates olmuyor kuruyor dökülüyor

Aşırı sıcaklar maalesef sebzelerin çiçek döllenmesine müsade etmiyor. havaların bir miktar daha serinlemesini bekleyin. Eğer bitkileriniz saksıdaysa saksılarınızın aşırı ısınmasını engellemelisiniz.

Comment

selahattin abi bu konuyu bende merak ediyorum ben cucumber diye bir salatalık tohumu aldım hibrit salatalıklarda çok fazla çiçek var mesela bir kökte 50 den çak fala ama o kadar çiçeğe göre 1 tane anca yetişmiş salatalık oluyo veya olmuyo veya 2 tane oluyo yani çiçek çok verim az sence bu çiçekler döllememi yapamıyo veya bu çiçeklerrin hepsi erkek çiçekte ondan dolayımı verim az dır sen ce mesela bazı çiçekler yavru salatalıkların ucunda onlar sonra büyüyo verim veriyo ama çoğu çiçek boş sadece sapı var bu boş çiçekler döllenememiş çiçeklermidir yoksa erkek çiçeklermidir. bu soruma cevap bula bilirsem ona göre mantık yürütüp gerekirse hani tazlanmayı artırıcı ilaçlar var onlardan alacağım sence bu çözüm olurmu??

Comment

Döllenmemenin bir kaç nedeni olabilir:

1-Aşırı sıcaklar
        2-Fosfor, çinko veya bor noksanlıkları
        3-Stres koşullarından bitkinin aşırı erkek çiçek vermesi ve sizin onları meyve verecek gözüyle bakmanız.
        4-Döllenememe sorunu

genelde aşırı sıcağa bağlamalınız bence ama yine de resim osla çok daha sağlıklı cevap verebilirim.

Comment

domateslerimin dibinden canavarotu denen bir ot çıkıyor nasıl mücadele ederim yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Döllenmemenin bir kaç nedeni olabilir:

1-Aşırı sıcaklar
            2-Fosfor, çinko veya bor noksanlıkları
            3-Stres koşullarından bitkinin aşırı erkek çiçek vermesi ve sizin onları meyve verecek gözüyle bakmanız.
            4-Döllenememe sorunu

genelde aşırı sıcağa bağlamalınız bence ama yine de resim osla çok daha sağlıklı cevap verebilirim.

abi benim sorunun cevabı 3 numaralı cevap aşırı ekek çiçek var ama dişi çiçek yok bu durumda ne yapmalıyız? salatalıklar elma ağaçlarının içinde ve salma suyla sulanıyo birde köşelerde mısır var elmalar ve mısırlar sitres yapıyo olabilirmi sizce?

Comment

Strese aşırı susuzluk, aşırı tuzluluk, aşırı sıcaklar neden olabilir. Resim gönderseniz size teşhis koymada yardımcı olabiliriz.

Comment

true Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                domateslerimin dibinden canavarotu denen bir ot çıkıyor nasıl mücadele ederim yardımcı olursanız sevinirim.

Canavar otu,(Orabanj) la mücadele bilgi ve sabır isteyen bir süreç.
                Bu bitkiyle mücadele üretim yapılan alanın büyüklüğü ve üretim şekline göre (örtü altı -açık alan) değişiklik göstermekte.

Ne kadar alanda üretim yaptığınızı ve üretimin hangi aşamasında olduğunuzu yazarsanız size en pratik yöntem hakkında yardımcı olabiliriz sanırım.
                Last edited by Kerem-01; 09.10.12, 21:36.

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Strese aşırı susuzluk, aşırı tuzluluk, aşırı sıcaklar neden olabilir. Resim gönderseniz size teşhis koymada yardımcı olabiliriz.
                  ozaman sıcaklarla alakalıdır çözüm bulamayız şu an

Comment

yaklaşık 1dönüm açık alan bahçe damlama şeklinde sulama yapıyorum. Canavar otu için bir ilaç önerirseniz sevinirim

Comment

domateste çiçeklerin kuruması

Resimde görüldüğü gibi yaprak ve iletim demetlerinde sorun olmamasına rağmen..çiçek tamamen kurumuş..neden olabilir acaba..?
                      Eklenen Dosyalar

Comment

benim seramda domateslerin çiçekleri sapından kuruyup döküldü.nedeni ne olabilir?yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

[ATTACH]2939[/ATTACH]

selahattin bey benim domateslerde resimdeki gibi
                          susuz kalmadı
                          gübre hazır toprak altında eriyen konsantre gübrelerden 2 kere verdim saksı başına birer avuç
                          her saksıda 2 kök var
                          saksılarım 15-20 lt
                          3-4 saat güneş alıyor
                          üzerinde domatesi olanlarda sanki büyümeyi durdurdu..
                          Oysa su anda bir kökde en az 5 6 domates olmalıydı...
                          Yorumlarınızı bekliyorum.
                          Eklenen Dosyalar

Comment

balböceği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            abi benim sorunun cevabı 3 numaralı cevap aşırı ekek çiçek var ama dişi çiçek yok bu durumda ne yapmalıyız? salatalıklar elma ağaçlarının içinde ve salma suyla sulanıyo birde köşelerde mısır var elmalar ve mısırlar sitres yapıyo olabilirmi sizce?
                            Sanmıyorum söylediklerinden tohum kaynaklı bir problem ya da stres kaynaklı problem algılıyorum, genelde de eğer piyasadan aldıysan tohumdan kaynaklanabilir veya topraktaki bir etki sürekli erkek çiçekte açtırıyor olabilir. Mısır veya elmaların bahsettiğin etkiyi yaratacağını sanmıyorum ama eğer salatalıklar bu bitkilerin gölgesindeyse mümkün olabilir.

Comment

hmb1973 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              [ATTACH]2939[/ATTACH]

selahattin bey benim domateslerde resimdeki gibi
                              susuz kalmadı
                              gübre hazır toprak altında eriyen konsantre gübrelerden 2 kere verdim saksı başına birer avuç
                              her saksıda 2 kök var
                              saksılarım 15-20 lt
                              3-4 saat güneş alıyor
                              üzerinde domatesi olanlarda sanki büyümeyi durdurdu..
                              Oysa su anda bir kökde en az 5 6 domates olmalıydı...
                              Yorumlarınızı bekliyorum.
                              Bitkiniz sağlıklı ancak kök sisteminden çiçek mekanizmasını artıracak işlemler yapmak gerekir, genelde bu tarz saksı yetiştiriciliğinde çiçek sayıları daha az oluyor çünki toprağı suladıukça kökler suyla ağırlık yapmış toprak ortamında kökler sıkışıyor, alabi,leceğiniz tedbirler:

1-1 litre suya 2 çorba kaşığı sirke koyup sulama suyu olarak 15 günde bir tekrar edin, aynı oranda suyla yapraktan püskürtme de yapabilirsiniz.
                              2-Saksıların dibinden suyun daha rahat tahliyesini sağlayın delik değilse delin
                              3-Saksılarınızın aşırı ısınmaması için jelatinle sarın veya bir şekilde güneşten izole edin
                              4-Aşağıda tarifini vereceğim organik gübreyi gübre olarak kullanabilirsiniz, satın aldığınız ticari gübreleride hazırlama öncesi bu gübre içerisine atıup etkinliğini artırabilirsiniz.

Organik gübre Tarifi:

5 litrelik pet şişeye iki avuç dolusu tavuk veya güvercin gübresi doldurun, yine iki avuç dolusu odun külünü doldurun ve bidonu 10 cm kalan kadar suya doldurun ve uzak bir kenarda 3-10 gün arası olgunlaşmaya bırakın. Ağzını kapatmayın aksi halde şişer ve kapağı açtığınızda üstünüz batar. Bu oluşan suyu 1 litre suya 1 su bardağı oranında sulamalarda bir normal sulama bir bu gübre ile sulama şeklinde çok güzel netice alırsınız. Bu gübrenin içerisinde azot ve potasyum oldukça zengindir fosfor biraz azdır o nedenle satın alacağınız ticari fosforlu gübrelerden hazırlama öncesi bidona bir çorba kaşığı atarsaqnız harika olur. Bu arada eğer kullanıyorsak sirkeyide uygulama öncesi sulandırdığınız gübre karışımına veririsiniz harika sonuçlar elede edersiniz

Dikkat: Bu gübre oldukça iğrenç kokar o nedenle kokudan rahasız olmayacağınız bir uzaklığa koyup ağzını açık bırakırsanız harika olur.

Bu gübreyi bu başlıkta yazı yazan tüm meraklılar ve kendi gübresini kendisi yapmak isteyen herkes basit ve pratik gübre olarak rahatlıkla her türlü tarımsal ürün yetiştirciliğinde kullanabilir.

Comment

Working...
                              X