fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

domates sararması

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• domates sararması

slm arkadaşlar benim bu domateslerin yaprakları sürekkli sararıyor nedendir çözemedim sadece yaprağa su değmesinden kaynaklandığını söylüyorlar özellikle onuda denedim ama düzelmedi nedendir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim, bu arada bahçenin toprağı bayağı çorak ondab olabilirmi eğer ondan kaynaklanıyorsa çaresi nedir lütfen yardımlarınızı bekliyorum

Cevap: domates sararması

sayın sadocan bir fotoğraf gönderirseniz yardımcı olalım. yakın plandan gönderirseniz iyi olur.

Comment

Yaprak sararması toprağın azotsuzluğundan yada fazla tuzlu olmasından kaynaklanıyor olabilir resim koyarsanız daha net yardımcı oluruz.

Comment

aslında cevabı vermişsiniz. toprak çoraksa bitki ne yapsın. Açlıktan gider garip. Hemen gübre takfiyesi ve uygun sulama. Sebzevilikte esas dipten (damlama) sulamadır. bunu da unutmadan. Kolay gelsin.

Comment

sakina suyunu cok veroyor olmayasiniz dometes tropikal bitki cesididir bizim ulkemizdz yasamayanlar katagoresine girer kendi vataninda fazla suyu sevmez asiri yagan yagmurlarin pesinden asiri sicaklar cikar ve kok kesimi kurur ve bu boyle devam eder sakina suyu sik araliklarla ve cok veriyor olmayasiniz

Comment

arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekür ederim ama bu sararma toprağın çorak olduğundan kaynaklandığını öğrendim ama çözümü nedir bolca hayvan gübresi koyuyorum ama ilerleme yok çoraklığı gidermenin başka yolu nedir buna ihtiyacım var bol su vermeye gelince şu sıcaklarda 10 günde bir su veriyorum buda fazlamı yoksa bilmiyorum ama 3,4 günü geçince kuruluktan topraklarda aşırı yarıklar meydana geliyor heralde verdiğim su normal diye düşünüyorum

Comment

kurakliktan kaynaklaniyorsa on gun uzunca bir sure demekki sizin topraginiz su tutmuyor ya kumlu ya cakilli bolca su vermelisiniz

Comment

sayın ibrahim bey verdiğiniz bilgiden dolayı teşekürler ama benim sıkıntım asıl olarak çorak toprağı nasıl veya ne şekilde normale dönüştürebilirim bunu giderdiğim an sorunun çözüleceğine inanıyorum teşekürler

Comment

Toprağınız çorak olabilir su kabındaki toprak direnci çok fazla olmalı ki çatlama da meydana geliyor. Sizin yapmanız gereken şey toprak yüzeyini çapalamaktır zira toprak yüzeyinden meydana gelen buharlaşma (evaporasyon) o kadar hızlı olmalı ki bu denli çatlamaya neden oluyor. Toprak yüzeyini çapaladığınızda bu çatlamalar azalacaktır doğal olarakta su kaybıylada bir nebze mücadele etmiş olackasınız ve yarıca çiftçiler arasınd bir söz vardır "iki çapa bir su yerine geçer" diye sizde bunu değelrlendirin...

Comment

corak derken kastiniz nedir galiba yanlis anladim benim bildigim corak toprak susuz toprak bu konuda yapilacak fazla bir sey yok ya topragin derinliklerinde bir pompa ile yagmur suyu arayacaksiniz yada devamli su tasiyacaksiniz sutopraginiza yaptiginiz islemlri biraz daha acikca yazarsaniz sevinirim yardimim belki dokunur

Comment

corak topraklarada su sikintisidan kaynaklanan sorunlara karsi henuz compost konumuna gelmemis olan yaprak cim ot gibi bitkilerin vicik vicik olmus hali koklerin alt tarafina konarak surekli nem yani islaklik ve surekli gubre uretimi gerceklestirilir yapacaginiz sulamalardada bu mataryel organik suyu icerisine emerek uzunca bir sure nemli kalarak bitkilerinizede sulama gerceklestirecektir

Comment

daha genis bilgi icin daha genis bilgi vermeniz sartir

Comment

önce selehattin beye sonrada ibrahim beye teşekürler böylesine ilgi ve peşin cevaplardan dolayı gelelim çapaya zaten çapada olmasa toprak taş gibi ve yarıklar halinde olduğundan verim hiç olmuyor yani çapa bol yinede teşekürler selehattin bey

Comment

sayın ibrahim bey geniş bir bilgi yarın kısmet olursa resimlerle hem toprağı hemde fideleri göndereceğim şu an karanlık ama yarım sat sonra deneyeceğim net çekebilirsem gönderirim çorak toprağa gelince toprağın susuz olması değil toğrağın yüzeyinin tuz dökülmüş gibi bembeyaz olması ve toprağın taş gibi sert olması gübrelemeyle sorunu çözemedim başka çaresi varmıdır bu beyazlığın ve sertliğin giderilmesi için bilginiz varsa memnun olurum

Comment

bakin simdi biraz daha net anlamaya basladim ince kum dokunuz ve iyice karsitiriniz en azindan kok kisimlarini gubre fayda etmez yarin detayli bigi veririm
                              toprak olmus canlandirabiliriz eger genis bir alan degilse

Comment

Working...
                              X