Duyuru

Collapse
No announcement yet.

domates sararmasý

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: domates sararmasý

Ýyi günler. Benim 17 kg lýk teneke içinde yetiþtirdiðim domateslerim var, topraðýnda küçük kýl solucanlar var ve domatesin köklerini yiyiyor. domatesin ölmesine neden oluyor. Domatese zarar vermeden bunlarý nasýl öldürebilirim.
    Üzerlerinde ceviz büyüklüðünde domatesler var. Yardýmýnýzý bekliyorum.

Comment

Toprak kurtlarý olabilir. Tarým il yada ilçe müdürlüklerine reçete için müracaat ediniz.

Comment

merhabalar ,, domateslerimde sararma sorunu benimde var.. ben saksýda yetiþtiriyorum. aslýnda baya mahsul aldým ama bazýlarý bir kaç domates verdiler vede alttan baþlayarak hemen hemen hergün bir dalý sararmaya baþladý. herhangi bir böceðe rastlamadým güneþte idi gölgeye çektim organik compo'nun gübresinden kullandým ama sararmayý engelleyemiyorum.. yardýmcý olabilirseniz çok sevinirim ..becerebilirsem resimde ekliyorum..

Comment

Sayýn mayaerials, hatalý gübrelemeye baðlý olarak kloroz yani demir noksanlýðý belirtisine benziyor. Hatta spreyleme þeklinde yaprak gübrelerini çok yoðun bir þekilde verdiyseniz yapraklarda yanma da olabilir.
          Öncelikle demir noksanlýðýna karþý herhangi bir zirai ilaç bayisinden Karaboya olarak bilinen demir sülfat isteyin. Eðer birkaç saksýda bu sorun varsa deðmez, kaliteli ve bitki beslemeye uygun aþýrý kireç ve aðýr metallerin bulunmadýðý, güvenebileceðiniz bir toprak kullanýn. Bu arada az miktarda da olsa yanmýþ hayvan gübresi de topraða karýþtýrabilirsiniz.

Bu durum tamamen saksý topraðýnýzýn kalitesine ve yapýsýna baðlý olabalir. Ancak kalitesiz topraklarda aþýrý sulama nedeniylede havasýzlýktan ve kimyasal bazý olaylardan dolayý sarýlýk görülebilir. Sulamayý fazla yapmayýn. Bitki istedikçe verin.
          kloroz için daha detaylý bilgiyi Gubreleme9 linkinde bulabilirsiniz.
          Saygýlarýmla

Comment

Ýlginiz ve cevabýnýz için çok teþekkür ederim ...yaprak gübrelemesi yapmadým ama kullandýðým torf ucuz ve ilk defa kullandýðým birþeydi ve suyu tutma oraný oldukça zayýf. Bir kaç saksý için bu durum geçerli diðer bir kaçýnýn topraðý iyi fakat onlardada sararma var onlar için tavsiyeniz üzerine karaboya uygulayabilirim (uygulama ile ilgili dikkat etmem gereken bir nokta varsa belirtebilirmisiniz).. birde fazla azottan dolayý olabilirmi bu sararma ? çok teþekkür ederim ..EMEÐÝNÝZE SAÐLIK.

Comment

domates fidelerini hangi topraða ekmeli

merhaba arkadaþlar...
              ben ilk kez balkonda salatalýk-domates-biber yetiþtirmeye karar verip ist. park bahçeler müdürlüðünden çuvallara koyulmuþ toprak aldým. 35 litrelik saksýlara her saksý için 20 lt torf ile karýþtýrýp ektim. ekim yaparken ve 3 gün sonra su verdim. 1 hafta geçti domates fidelerinin yapraklarý hafif sararmaya baþladý. bu normal mi? ve kullandýðým toprak domates-salatalýk yetiþtirmek için yeterli mi? bilgisi olan varsa yardýmcý olursanýz sevinirim... saygýlar

Comment

benim domates fidelerim çok uzuyor ve boyunlarýný büküyorlar topraða doðru ,
                bir leðenin içerisine tohmladým onlarý
                fidelerim gayet iyi ancak boyunlarýný büküyorlar üzülüyorum
                acaba nedendir ?

Comment

Working...
                X