fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

domates sararması

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: domates sararması

İyi günler. Benim 17 kg lık teneke içinde yetiştirdiğim domateslerim var, toprağında küçük kıl solucanlar var ve domatesin köklerini yiyiyor. domatesin ölmesine neden oluyor. Domatese zarar vermeden bunları nasıl öldürebilirim.
    Üzerlerinde ceviz büyüklüğünde domatesler var. Yardımınızı bekliyorum.

Comment

Toprak kurtları olabilir. Tarım il yada ilçe müdürlüklerine reçete için müracaat ediniz.

Comment

merhabalar ,, domateslerimde sararma sorunu benimde var.. ben saksıda yetiştiriyorum. aslında baya mahsul aldım ama bazıları bir kaç domates verdiler vede alttan başlayarak hemen hemen hergün bir dalı sararmaya başladı. herhangi bir böceğe rastlamadım güneşte idi gölgeye çektim organik compo'nun gübresinden kullandım ama sararmayı engelleyemiyorum.. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ..becerebilirsem resimde ekliyorum..

Comment

Sayın mayaerials, hatalı gübrelemeye bağlı olarak kloroz yani demir noksanlığı belirtisine benziyor. Hatta spreyleme şeklinde yaprak gübrelerini çok yoğun bir şekilde verdiyseniz yapraklarda yanma da olabilir.
          Öncelikle demir noksanlığına karşı herhangi bir zirai ilaç bayisinden Karaboya olarak bilinen demir sülfat isteyin. Eğer birkaç saksıda bu sorun varsa değmez, kaliteli ve bitki beslemeye uygun aşırı kireç ve ağır metallerin bulunmadığı, güvenebileceğiniz bir toprak kullanın. Bu arada az miktarda da olsa yanmış hayvan gübresi de toprağa karıştırabilirsiniz.

Bu durum tamamen saksı toprağınızın kalitesine ve yapısına bağlı olabalir. Ancak kalitesiz topraklarda aşırı sulama nedeniylede havasızlıktan ve kimyasal bazı olaylardan dolayı sarılık görülebilir. Sulamayı fazla yapmayın. Bitki istedikçe verin.
          kloroz için daha detaylı bilgiyi Gubreleme9 linkinde bulabilirsiniz.
          Saygılarımla

Comment

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim ...yaprak gübrelemesi yapmadım ama kullandığım torf ucuz ve ilk defa kullandığım birşeydi ve suyu tutma oranı oldukça zayıf. Bir kaç saksı için bu durum geçerli diğer bir kaçının toprağı iyi fakat onlardada sararma var onlar için tavsiyeniz üzerine karaboya uygulayabilirim (uygulama ile ilgili dikkat etmem gereken bir nokta varsa belirtebilirmisiniz).. birde fazla azottan dolayı olabilirmi bu sararma ? çok teşekkür ederim ..EMEĞİNİZE SAĞLIK.

Comment

domates fidelerini hangi toprağa ekmeli

merhaba arkadaşlar...
              ben ilk kez balkonda salatalık-domates-biber yetiştirmeye karar verip ist. park bahçeler müdürlüğünden çuvallara koyulmuş toprak aldım. 35 litrelik saksılara her saksı için 20 lt torf ile karıştırıp ektim. ekim yaparken ve 3 gün sonra su verdim. 1 hafta geçti domates fidelerinin yaprakları hafif sararmaya başladı. bu normal mi? ve kullandığım toprak domates-salatalık yetiştirmek için yeterli mi? bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim... saygılar

Comment

benim domates fidelerim çok uzuyor ve boyunlarını büküyorlar toprağa doğru ,
                bir leğenin içerisine tohmladım onları
                fidelerim gayet iyi ancak boyunlarını büküyorlar üzülüyorum
                acaba nedendir ?

Comment

Working...
                X