fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

peki bu alçıdan yumurtayı nasıl yapcam anlatırmısınız bilmiyorum çünkü

Comment

melodi de Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      peki bu alçıdan yumurtayı nasıl yapcam anlatırmısınız bilmiyorum çünkü
      Yumurtanın bir tanesini sivri olmayan kısımdan azıcık kırıyorsun ve buradan içini boşaltıp su ile sıvılaştırılmış alçıyı içine dolduruyorsunuz. Kolay Gelsin

Comment

teşşekürler deneyip yapcam sonucunu yazarım bura

Comment

selam tavuklarım yumurtayı kırıyolar bundan nasıl vazgeçirebilirim birde yiycek bişey bulamayınca kıra bilirlermi yemlerini bolmu vermeliyim ama birde herzaman yemiyolar çünkü bazen yumurtaya dokanmıyolar

Comment

Öncelikle Yumurtaları tavuklar görmesin,Yani tavukların yumurtlayacağı yeri,tavuklardan biraz uzak tutunuz.Ayrıca tek tip vermeyiniz.Ara,sıra fenni yem,yani yumurta yemi veriniz.yemliklerden yem eksik olmasın.Tavuklara;mısır,arpa,buğday ve kaba keğeği,suyla karıştırıp harç yaparakda verinizBunu plastik yada başka bir kapda yapabilirsiniz.Ancak;fazla sulu olmasın.Bu arada şayet tavukların gezineceği alan yoksa;Evden çıkan marul,maydanoz ve yeşillik kırıntılarını da verebilirsiniz.Ben şahsen pazardan her hafta;bir çuval yeşillik kırıntısı getirip;sabahları azar,azar veririm.

Comment

selam teşşekürler tabiaççı bey bilgileriniz için ben kepek aldırmıştım eşime yalnız ben kepegi ıslatmadan veriyordum dediğinizgibi ıslatıp vereyim ben yem olarak burdan değirmenden kırık buğday aldırıyorum ve fenli yemlen karıştırıp veriyorum birde evden kalan ekmek kırıntılarını suylan ıslatıp suyunu sıkıp veriyorum ekmeklerin birde kalan yemek artıklarını tabi ekşimiş bozuk yemekler değil bu pilav yeşillik birde elma kabuklarını ve buna benzer şeyleri veriyorum dediğim gibi bozulmuş şeyler değil bunlar birde ben tavuklarımı fazla salamıyorum dışarı telle yer yaptırdım eşime kümesim hem kışlık yeri var hem yazlık yeri var bu ikisi biyerde ve buyeterli olmadğından birde telleçevrili yer yaptırdım bura saldığımda geziniyolar tabi tellerin üstü açık olduğundan bunlar atlayıp çokıyolar şimdi aslında gezintiyeri yaptım ben burdan atlayıp çıkıyolar dışarı üstünü kapattırcam telle eşime şimdilik bunları bahçeye salıyom ekmediğimden bahçeyi tabi bunlar koca bahçede gezinmiyolar tutup duvara atlayıp bu duvarın arkası bi arka sokak tabi bu yüzden şimdi salmıyorum kendim bahçeye indiğimde baş larında duruyorum bizraz geziniyolar geri katıyorum havalar ısınınca butelle çevrili olan yerin üstünü telle kapatırcam ozaman daha rahat gezerler kaçma sorunu da olmaz artık

Comment

Comment

iyi akşamlar celil bey yeni resimlerinizi gördüm ama yorum yazdım gitmedi yorumum gitmedi sitenize ama maşallah ne güzeller ya bişeydiycem o tavuklar duvara atlayıp çıkmıyolarmı benim kiler bugün beni bayabi uğraştırdıyaa bu gün kümesi temizleyimdedim birde yumurt ladıkları yerlerinde değişiklik yaptım yeni yer yaptım ben ama benim tavuklar koca bahçe duruken iki üçtanesi duvardan atlayıp komşunun bahçesine kaçtılar birsaat tavuk peşinde koşturdum zorla kattım içeri sinir ettiler beniyaa bu tavuklar beni bide kiracının bi dövüş horozu bide tavuk var bide onlarınki ortalık bi karıştı onların horoz bide dövüş horozu insanın üstüne saldırıyo bu gün bayabi cur cuna oldu ortalık şimdi ziyaretçiler bana epeybi gülerleryaa olsun yazayım dedim olanları aslında dahası varya hepsini yazmıyayım

Comment

Sayın melodi de duvardan atlayıp dışarıya çıkmayan tavuk olur mu? Bu gün bende uğraştım komşunun bahçesine geçmişler komşuma söyledim kesinlikle bir daha görürseniz affetmeyin dedim ne yaparsanız yapın kabulümdür. Ben bahçede gezdirirken başlarında bekliyorum veya park alanı olan yerde de tavukların başında ben varken salıyorum. Bu gün bırakıp yürüyüşe çıkmıştık 30 dakikalık yürüyüşten döndüm tavuklarım yok ta arka sokaklara gitmişler. Bu son olur bir daha asla kendi başlarına bırakmam. Kanatlarından uzun telekleri kesebiliyorsunuz ama bu defa köpeklerin saldırısına uğradıklarında savunmasız kalabiliyorlar tehlikeli oluyor en güzel olanı gözetim altında gezdirmek.
                    Başka çare yok sanırım. Kolaylıklar Dilerim.

Comment

selam bişey sorucaktım kepek neye yarıyo kepeğin nasıl bişey olduğunu bliliyom fakat tavuklar üstünde nasıl bir etki yapıyor açıklayabilirmisiniz bu bide bildiğimiz ekmek kepeği oluyo dime cevaplarınızı bekliyorum

Comment

selam celil bey inan dün deli oldum tavuk peşinde koşturmaktan ben vardım başlarında ama ben kümesi temizlerken birkaçtanesi gitmiş başkayere başka sokaklarda başksının tavuklarına karışmış bunlar neyse zorla bahçeye kattım bide bizim kiracının dövüş horozu bide ona takıldılar hadi bide onlan uğraştım horoz üstüme koşuyor adamlara kızdım bidaha salman bunu şimdilik salıyosunuz ama dedim ben burayı ekmeye başladınmı kesinlikle izin vermem dedim birde kepek ben değirmenden alıyorum buğday kepeği bu çok iyi oluyor gerçekten bayılıyolar bunlar kepeğe zevkle kapış kapış yiyiyolar bu kepeği ıslatıyom ben kırık buğdaylan karıştırıyorum ben ikisini çok seviyolar tavuklar bu kırık buğdayıda değirmenden alıyor eşim

Comment

cevap alabilirmiyim lütfen:S

Comment

sayın celil sami bey; benim tavuklarım 2 günde bir yumurtluyorlardı fakat kış olduğu için daha aralıklarla yumurtlamaya başladılar fakat bir tavuğum nerdeyse her 2 günde bir hatta her gün yumurtluyor bunun sebebini sorucaktım o tavuğuma soğuk etki etmiyormu? yoksa niçin diğerleri yumurtluyor bu yumurtluyor diye merak ettim cevaplarınızı en yakın zamanda bekliyorum...

Comment

Şimdi;Mukayeseyi insanlar üzerinde yapalım.Tahılların dış kapuklarının üzerindeki zara kepek denmekte.Bu kepekler;nahoş renkleri ve işlenme zorlukları gibi nedenlerle gıdalarla kullanılmayıp,hayvan yemi olarak kullanılıyordu.Ancak;son zamanlarda besin değeri anlaşıldığından,özel olarak ekmek dahil bazı gıda maddelerine karıştırlmağa başlanılmıştır.Kepek özellikle bol miktarda B vitamini içerdiğinden,tavuklar için son derece yararlıdır.Ayrıca;içindeki lifi sayesinde,bağırsakları çalıştırarak,sindirim sistemine son derece yararlıdır.Ancak;Kuru kepeğin,tavuklarca deşildiği ve döküldüğü,yenirken ince olduğundan,az miktar suyla karıştırılması,arasına;kırık pirinç,buğday,kırık arpa ve kırık mercimek konulması;yukarda bahsedildiği gibi az bir suyla karışırılması ve hayvanların bir kaç saatde tüketileceğinin hesabı yapılarak az miktarda yapılması gerekir.Zira;Fazla yapılırsa,suyla karışık kepek ekşime yapacağından,fayda yerine zarar verebilir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

BURAK986 Bey
                                Tabiatçı Arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış bizler tavuklarımızın alması gereken gıdaları veririz gerisi tavukların verim durumlarına kalmıştır. Tavuklar stresten uzak sıcak ortamda yaşarlarsa ve yeterli gıdayı da alırlarsa yumurta verimleri çok olur yok at buğdayı at arpayı ver ıslak ekmeği tavuk her gün yumurtlasın böyle bir şey yok olamazda. Soğukta kalmış hava akıntısı üzerinde olan tavuklara en kaliteli yumurta yemini versen bile yumurtlamazlar. Tavuklar serbestse gıda alımlarını dışarıdan bir parça bulabilirler ancak sürekli kümeste kapalı ve yeterli beslenemeyen tavuklardan yumurtlamalarını beklemek olamaz.

Comment

Working...
                                X