fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

arkadaşlar 01.05.2010 tarihinde tavuğum 15 adet yumurtaya yatırdım fakat tavuğun 4 gün olmasına rağmen yem yemediğini farkettim ve kulaktan dolma bilgilerle tavuğumu 2 günde bir kaldırıp 5 dakka kadar yem yemesini sağlıyorum eğer bu konu hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilirmi bu yaptığım sakıncalımıdır.birde kümesin etrafında çok karınca var ve kümesede giriolar bunun sakıncası varmıdır bunun için ne yapabilirim.bilgilendirirseniz sevinirim...

Comment

sayın lastpoint benim tavuğumda 4 mayısdan beri yatıyor ben 11 yumurta koyduydum ikisini kırdı tavuğum benim tavuğumda kalkmıyordu iki üçgün kalkmadı bende yanına onüne yemini suyunu koydum bakıyorum da kendi yiyip suyunu içip geri yatıyor benada dediler kaldır güde bisefer felen kaldırıyom hayvan hiç bişey yapmadı bende dediğimgibi önüne suyunu yemini koydum kendisi sonra yiyiyor bisorun olmaz benim tavuğumun önünde kümesde karıncalar var bişey olmuyor şuan bu sizinki nasıl bilemem fazla aşırımı bilemem bukonuları celil bey ve tabiatcı bey bayabi tecrübeliler ben onların tavsiyesiyle uyguluyorum bişeyler işallah celilbey görürde yazınızı cevaplar kendisi bayabi tecrübeli bukonularda işallah hepsi çıkar başarılar sizede

Comment

çok teşekkür ederim.benim ilk tecrübem olduğu için pek bilgili değilim ilk olarak 16 yumurtaydı altında benim tavuğumda kırdı bir tanesini attı galiba fazla geldi 1 tane.tekrar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için...

Comment

sizin tavuk büyük biraz galiba 16 yumurta koyduğunuza göre bana biraz fazlagibi geldi galiba yumurtaları ala biliyorsa iyi benim tavuğumun yapısı küçük biraz sarı siyah karışımı çillitavuğum önceki sayfalara bakarsanınz tavuğumu görebilrsiniz onbir yumurtaydı ikisini kırdı diğerleri duruyor bakalım sonuç neolcak bakalım 25 mayıs son çıkış civ civler bi sorun olmazsa bakarım artık eğer bir iki daha kırarsa gene ne çıkarsa üç dört civ civ alırım pazardan gece koyarım tavuğun yanına diğerleriyle besler işallah öyle yapmayı düşünüyom tavuğumun sonuca bakar artık

Comment

ya dediğim gibi işin acemisiyim çevremdende çok dien oldu ama sorun yok şimdilik.foto eklemeyi bilsem koyardım resmini ama bilmiyorum malesef.birde köy tavuklarının altına civciv koyamıyosun die duymuştum kabullenmiyomuş.şuan 15 yumurtayla yola devam ediyoruz benimde nasipse haftaya cumartesi çıkıyo civcivler.7 tanede pazardan alma civcivim var.onları bakmaktada çok zorlandım ama şükür büyüdüler birazcık.bide civcivken cinsiyet ayrımı yapılabiliomu acababi bilginiz varmı???

Comment

vallaa bende bunu araştırıyorumda diğer başkabir sitede var bununla ilgili de yeni çıkmış yumurtadan civ civ ler biraz zor oluyor ayırmıda genede bir iki bilgi edindim başka birsiteden şimdi ilk olarak civ civin ibiğine bakılıyor sonra öğren diğim kanat uçları tek buğumluysa erkek ve iki veye üç buğumluysa dişi oluyormuş öğrendiğim kadarıyla aslın da satıcılar iyi bilirde oda onların insafına kalmış gerçeği deyip dememek yani ama bir iki aylık civ civler belli onları anlıyomda biraz onlarında ibikleriyle kuyrukları dik oluyor belli oluyo onlar zaten

Comment

resim yüklemek isterseniz bende bilmiyordum banada celil bey söyledi sayfa 23 bakarsanız orda var nasıl olacağı birde şunu diyeyim resim boyutunu 640x480 bunu yapın ben ilk yaptığımda bunu yapmadım resim boyutu çok büyük olmuştu böyle yapınca düzgün oldu benim benim civ civ ler salı çıkacak sizden iki üçgün sonra benim kisiler bakalım ne olcak 4 mayısda yatırmıştım benim bu tavuğum geçensene yattıydı ben başarılı olamadıydım ilk tecrübemdi bakalım şim di başara bilcemmi bukez bura soruyom herşeyi celil bey ve tabiatcı beylerin yönlen dirmesiyle yapıyom bukez bişeyler onların tavsiyesini yap maya çalışıyom bukez

Comment

hımm inş hepsi çıkar ya benimde ilk denemem bakalım kaç tane çıkacak nasip

Comment

Arkadaşlar benim şikayetim farelerden .6 m2 kümeste 11 tavuğum var,yarısı kapalı kışlık,yarısı parmak giremeyecek, kafes teli ile çevrili yazlık. kafes telini kemirip içeri giriyorlar. zemin beton olduğu halde kocaman farelerle baş edemiyorum.(zehirli buğday,palet zehir vs) yumurtaları bile yiyorlar,nasıl başedebilirim,tşk ler.

Comment

meraba arkadaşlar bugün 6 adet etlik civciv aldım alırken garey diriydi civcivler fakat eve geldiğimde gagaları yerde sürekli yatmaya başladılar sorun ne olabilir acaba yardımcı olabilecek varmı...

Comment

Fare istasyonları kurarsanız başarılı olabilirsiniz. Bunun için belediye ilaçlama ekiplerinden yada zırai ilaç bayilerinden bilgi alabilirsiniz.

Comment

16 Mayıs 2010
                          Horoz ve Tavuklarım

Comment

ark merhaba bugün itibarıyla 15 adet yumurtadan 11 tanesi çıkmayı başardı diğerleri bozuldu sanırım ilk denememde baya bi şanslıyım diye düşünüyorum.çok büyük mtluluk...

Comment

Çok güzel çıkmış.bence yumurta konurken;tavuk irilik ve ufaklığı önemlidir.[B]en en fazla 11 yumurta koyarım.Şu an bir tavuğuma 9 yumurta koydum 4 gün oldu,öte yandan bir tavuğum koyduğum 11 yumurtadan 3 tane çıkardı ve civcivler nerdeyse 1,5 aylık oldu.Diğer bir tavuğum,Koyduğum 11 yumurtadan 7 tanesini çıkardı vede oda yaklaşık 1 aylık oldu.Bu arada geçen 2 tavuk satdım.Çok isteyen var ama;8 tavuk 1 horoz var.Öteki beyaz horozu kestim.Zira ben hariç kimseyi ne bahçeye nede kümese sokuyordu.köpekten kötüydü acaip saldırıyordu.1 kez bizim gelinin ayağını yaralamış,1 kez bizim hanımın elini yaralamış,en son annemin tepisine çıkıp ibiklemiş vede bende tutup;çaldım bıçağı ve Güzelce bir bulgur pilavıyla pişirip cezasını kestim.İyi etmişmiyim???

Comment

selam sayın lastpoint valla maşallah 15 te 11 süper yaaa bide ilk denemeniz iyisiniz işallah sorunsuz büyür ben sizin kadar başarılı değilim 12 yumurta koyduydum ilk başta daha ilk günlerden iki üç tanesini kırdı tavuk birde iki üçgün öncede ikitane daha kırmış hemde cic civ de oluşmuş birde rengide siyah idi kaldı dört beş yumurta bugün son gün sabah baktım bişey yoktu şimdi baktım birtane civ civ çıkmış sarı renk henüz yatıyor diğerleri çıkmamış daha bakalım ne olcak sonucu yazarım bura sonra haa ayrıca TABİATCI bey ben ce siz o horozu geçbile kalmışsınız öyle horozu ne durduruyorsunuz okadar aksiydide iyi yapmışsınız kesmekte bence yaaaniii

Comment

Working...
                                X