fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

ben bir deney gercekleştirmek istiyorum bu inat oldu ligorinleri gurk yapacam zaten gizli bir yerde yumurtluyorlar ben cogu zaman şahit oldum bende kendim başaracam bu konuda yardım edin prolaktln bile bulBİLİM

Comment

BİLGİSİ OLn vRS bu konuda yardım etsin bana olmaz mı azimlebekleyecem bu bir arzu oldu acabalarla yaşamak istemiyorum

Comment

Sn Kardeşim;Tavuklar içgüdüsel olarak yumurtalarını sürekli gizli yerlere ve ortamı uygun yerlere yumurtlarlar.Bütün canlılar içinde böyledir.Neticede yumurta tavuğun yavrusu sayılır ki;bu da tabidir.Sizin bahsetdiğiniz tavuklar bir kültür ırkıdır.Ancak;bu yumurtalar başka bir tavuğun altından civciv olarak çıkması ve büyümesi halinde gurk olabilir ki;yukarda Celil Sami bey'in dediği gibi gurk olma oranı düşüktür.Hormonlarla oynayıp,hayvanların yapısını bozmanızı tavsiye etmem.Yukarda bahsetdiğim gibi 1 adet Hint tavuğu sizin işinizi görür.Yada Yılbaşı hindilerinden arta kalan köy Hindilerinden 1 adet dişi hindi'nin altına 18 yumurta koyarak bu işi çözersiniz.Ancak; bununda sakıncaları var.Zira;:Hindi civcive iyi bakmaz,bu nedenle sizin bu civcivleri alıp,uygur bir ortamda büyütmeniz gerekebilir.Öte yandan bu civcivlerin büyüyünce gurk olma şanslarıda yoktur.benim ve Sn Celil SAMİ bey'in dediklerimi yapıp keyfinize bakınız.Sağlıklı ve mutlu günler dileğimle...

Comment

cevaplarınız tatmin edici hint tavuğu alsam nasıl diğerleriyle bir arada yaşar hintkırması alsam gurk olur mu tavuk pazarlarına nasıl guvenecem bilmiyorum

Comment

Horoz ve Tavuklarım

Comment

selam epey bizamandır siteye girip yazı burakmıyorum artık eskisi kadar giremiyeceğim sağlık preblemi ve özel sebeb lerden yazamadım şimdiye kadar bana kanatlı konusunda yardımcı olan arkadaşlardan allah razı olsun teşekkürler özellikle celilbey ve tabiatcı bey çok teşekkür ederim sizlere herşey için bilgileriniz ve tecrübelernizden çok şeyler öğren dim ayrıca benim kanatlılar nedurumda sizlere bilgi vereyim tavuklarımı ve horozumu verdim köye hepsini kaynatama ve neden derseniz hiç yumurta yapmıyolar ve yaşlılar birkaçtanede tavuklarım öldü bende kesmem bu işlerden neben anlarım nede eşim bilmediğimden verdim şimdi altıtane pazardan biriki aylık civ civ aldım yumuta civ civi yanınada dörttane bildırcın aldım şimdi biyerde büyüyolar hepsi civ civler küçük olduğu için biyerde yaşıyolar ve büyüyüncede alışmış olurlar anlıycağınız daha önce beslemiştim böyle bıldırcın ve tavuklar biyerde bakmıştım tabi onlar ilk kümes tecrübemdi ve sansar girdi kaybetti hepsini bırakmıştım bi ara sonra yeniden aldım tavuk kümesime ve şimdide verdim tavuklarımın hepsini yenilerden yetiştitiriyorum şimdiki durum böyle tekrar teşekkürler özellile celil bey sizin kafanızı çok ağrıttım sorularımla zamanıda çok sağolun cevap larınız için sayenizde kanatlı tecrübesi öğrendim ve artık azbişey anlıyom yapmam gerekenleri arada girer ve bakarım mümkün olduğukadar sitenizede bakıyom yazılarınıza ve kantlılarınıza beni hep eski çocuklukta yaşadığım şeyler geliyor resimlerinizden ve yazılarınızdan köyüm işte özlüyom eskileri sayenizde canlanıyor eski günler neyse artık tekrar sağolun herşey için herkeze iyigünler kanatlı severler by

Comment

Olur böyle şeyler diyelim.Hevesinizi kırmak istemem ammaa...derlerki dost acı söyler:Pazardan aldığınız civcivler,büyük bir olasılıkla horoz çıkar. O zamanda,büyüyünce mecbur ya kesecek yada,birine kestirceksiniz.Bıldırcınla tavuk bir arada barınmaz ve yemleride aynı değildir.Bıldırcının bakımıda zordur vede küçük işletmelere tavsiye edilmez.Size tavsiyem;köyden bir kaç adet genç tavuk isteyiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle....

Comment

teşekkürler tabiatcı bey dediğinizgibi evet zaten bıldırcınları verdim köye şuan kümesimde on birtane civ civ var işallah horoz çıkmaz bi tüyo öğrendim ben civlerin cinsiyeti hakkında bu civ civlerin tepesindeki ibiğivar heralde ibikdenir denir yanlış sölemiyeyimde kırmızı ibik tepesindeki kertikler varya işte bunların tavuk olanında sayacan kertiklerini beştane kertiği varsa tavuk oluyormuş eğer horozsa yeditane kertiği oluyormuş ve hakkadende ben saydım beştane kertiği var ve horoz olanlarda belli yeditane fazla yani bide horoz olanları kursağı sarkık ve dolgun olurmuş tavuklarında yapışık olurmuş boğazına kursağı bilmeyenlere duyrulur kanatlı severler by

Comment

Bu Sabah Saat 06;15 de dışarıya bıraktım hem kümes temizliğini yapmak hemde sabah börtü ve böceklerini toplasınlar diye bu gün dışarda kalmayı çok sevdiler

Comment

merhaba arkadaşlar bende hemen hemen 2 ay önce civciv çıkartmış bi gurk tavuğum var bu tavuk bana ait olmadığı için yerine vermem gerekiyo ve benim korkum civcivleri ayırırsam civcivlerin zarar görmesi.ne zaman ayırmalıyım bi bilgisi olan varmı.

Comment

Muhterem en ideali Tavuğun kendisinin yavruyu ayırmasıdır.Bu zaman geldiğinde tavuk derinden,derine gıdaklar ve yumurtlamaya başlar.Ancak;civcivleri kedi,karga ve diğer vahşi hayvanlardan korursanız iki aylık civciv yemi mutlaka yer ve bir şey olmaz.başarılar dileğimle.

Comment

teşekkürler

Comment

Merhaba,herkese iyi akşamlar,
                            bir kaç sorum olcaktı cevaplandırırsınız sevinirim,
                            bugün beslediğim tavuklardan bir tanesi sanırım 1 haftaya yaklaşık gurk dönemine girmiş , altında 3 tane yumurtası var yumurtaları alıp yeni yumurta mı koyayım yoksa yeni yumurtaları ekliyeyim mi yanına diğer yumurtaların cevaplarsanız sevinirim maximum ne kadar yumurta koyayım ... iyi akşamlar

Comment

lütfen ! çok acil

Comment

Bundan bir iki hafta önce pazardan 4 adet Tavuk civcivi aldım. Aslında ben nerde beslayacağiz bunu demem ragmen benim küçük çocugun ısrarını kıramadım dört adet aldım. Ev İstanbul'da yedinci kat. Balkona koyduk. Koyduk ama yarım saat sonra yok oldu. Martılar mı yoksa Kargalar mı aldı götürdu anlayamadık gitti.

Comment

Working...
                                X