fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

ayrıca celil bey vallaa o televizyonun içinde süper olmuş valla görünce çok güzel haa hoşuma gitti ayrıca celilbey kendileri tavuk yetiştirme konusunda çokiyidir ben biçok şeyi kendisinden öğremişimdir kendisinide tanımam yazılarından ve yorumlarndan bilirim yanlış anlaşılmasın yani sadece belirt mek istedim okadar

Comment

selamlar

1 aydir yumurtlayan tavuklarimdan 3 tanesi gurk oldu, yumurtalarin ustune yattilar kalkmiyorlar, ben olayi anlamadim bunlari yumurtluyor sandim o yuzden ilk gun iki tanesinin altindan yumurtalari aldim, ertesi gun gene diger yumurtlayan tavuklarin yumurtasi ve kendi yumurtalarinin ustune yatmislar, bir tanesi uc gundur 5 yada 6 tane yumurtanin ustune yatiyor bugun 2 tanede ben koydum 7 yada 8 tane etti, yalniz kendi yumurtasi normalden biraz kucuk, 2 3 tane boyle kucuk gibi yumurta var altinda, onlari buyukce yumurta ilemi degismem gerekli? kucuk yumurtadan civciv cikarmi, gurk tavuklarin onune su koydum yem koydum, 2 3 gunden beri kalkmadilar yumurtalarin ustunden, altlarina kac tane yumurta koymaliyim? 12 tane yeterlimidir? tavuklar buyukce yapili yattigi yeri kaplamislar, gurka yattiklari yerde resimlerini cekdim, asker gibi dizilmisler yan yana Australorp tavuklarim , horozumda buyudu iyice gelisdi, butun gun araliklarla 8 tavugu dolluyor, resimlerini ekledim, iyi gunler.

Comment

iri yumurta koyarsanız iyi olur yumurta sayısı tavuğun büyüklüğüne göre ve koyduğunuz yumurta büyüklüğne göre değişir bu tavuğa 13 15 ideal sanırım hayırlısı olsun

Comment

Ne derece doğru bilmiyorum? Batıl inançda olabilir ama Tavugu gurk yatırma uzmanları varmış.Güya onlar yatırınca yumurtalar çılk olmaz tamamı çıkar,Bayan yatırırsa tavuk çok olur.Erkek yatırırsa horoz çok olurmuş.Bizim yörede böyle bir (Hurafe) söylenti var.Neticeyi bilemem.

Comment

hk50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Ne derece doğru bilmiyorum? Batıl inançda olabilir ama Tavugu gurk yatırma uzmanları varmış.Güya onlar yatırınca yumurtalar çılk olmaz tamamı çıkar,Bayan yatırırsa tavuk çok olur.Erkek yatırırsa horoz çok olurmuş.Bizim yörede böyle bir (Hurafe) söylenti var.Neticeyi bilemem.
            Neticesini bilmediğiniz ve hurafe olduğunu bildiğiniz bu tür söylentileri bizlerle paylaşmazsanız daha iyi olur kanaatindeyim. Çünkü bazen söylentiden ibaret olan bu tür olaylar beş altı kişi tarafından bende duyduydum, bende duydum oluyor ve gerçekmiş gibi bir kanaat ortaya çıkıyor çok gülünç duruma düşünülüyor.
            1.Tavuğu gurk yatırma uzmanları varmış. Güya onlar yatırınca yumurtalar cılk olmaz tamamı çıkar: Horozu olmayan dölsüz veya aşırı soğuktan embriyonu ölmüş yumurtadan kesinlikle civciv çıkmaz.
            2.Bayan yatırırsa tavuk çok olur; Böyle olsaydı tavuk üreticileri bayan elemanlarına kuluçka makinelerine yumurta yüklemesi yaptırırlar horoz olacak civcivlerin telef olmalarının önüne geçerler maliyetleri sıfıra çekerlerdi.
            SAYGILAR

Comment

Elbette tavuğu gurka yatıran uzmanlar var. Ve o uzmanların yatırdığı tavuklar daha başarılı civciv çıkartıyor. Eğer bir tavuğun yuva yapabilmesi için asgari şartları sağlayamazsanız olay başarısız olur. uzmanı yatırırsa bunu sağlar. Buradaki keramet yatıran kişinin elinde veya kendi manevi şahsiyetinde değil aksine "SÜNNETÜLLAH"ta dır. Yani her işte olduğu gibi bazılarının doğa kanunları dediği, benim Sünnetullah dediğim şartlar sağlandığı taktirda başarı gelecektir biiznillah.

Comment

Şimdii..bizde biraz bildiklerimizi aktaralım.Evvelen gurk iki tavuğun yan yana yatması sakıncalı.Nedenine gelince:Eğer aralarında gurk yatma tarihlerinde fark varsa ve yem yemeye kalktıklarında içgüsel olarak birbirlerinin yumurtalarına yatabilirler.geç yatan,erken yatanın civcivini çıkararak kalkar.Ötekide yata,yata usanır ve yumurtanın üzerinden kalkar ve yumurtalar heder olur.Ayrıca hayvanada yazık olur.Diğer yandan,tavuklar civcivlerini kıskanarak döğüşebilir,hatda arada civcivler ezilebilir ve hasar görülebilir.İşi şansa bırakmayalım vede bir tavuğun çıkarabileceği yumurta sayısı en fazla 11'dir.Haa..istisna olurmu?,olabilir.Bu kez bu yavruların büyütülmesi,ısıtılması,güdülmeside ayrı bir konu.Fikrimi yabana atmayınız.Edindiğim tecrübelere göre erken ilkbaharın,iri yumurtalarının horoz çıkma oranı yüksektir.Küçük ve topak yumurtaların tavuk çıkma oranıda yüksektir.Sonbaharın çıkan civcivlerin tavuk olma oranı yüksektir. Kadına,kıza yumurta koydurmak bence hurafedir.Benim biladerim tavuk yatırırken hep bana yatırtır.Ben aynen şöyle söylerim"Oooo...kardeşim,kendi işini kendin gööörrr!!,bende keramet arama,kendin yatır!!" o ise söze başlar"Etme ağam...sen ağzı dualı adamsın,yumurtalardan hep civciv çıkıyor.Benimkinden çıkmıyor,Elini öpeyimmmm.Bunu karşılıksız bırakmam,sana istersen acılı bir adana kebap yaparım,yada çiğ köfte.hemen yumuşarımmm.Laf aramızda,bizim bilader iyi aşcıdır haaa..İşin püf noktası:Gurk yatacak tavuğun altına kuru ot koyarım,sakin sessiz ve nem almayan yere yatırırım.Ayrıca İllaki "BESMELE"....

Comment

Selam Tabiatci Bey

Dun sabah kumesin kapisini acdim disari tavuk cikmadi, iceri bakdim 6 tane tavuk gurk olmus, hepsi bir tarafta folluga yatmis, elimi yaklasinca hemen sinirleniyorlar, hepsi yazlik kumesdeler, simdik bunlari yumurtalari ile alip kislik kumese tasisam gurklarini kacirmis olurmuyum yada yatmakdan vazgecerlermi, ben anlamadim nasil oldu hepsi ayni anda gurk oldu, civcivler yumurtadan cikinca kislik kumese tasisam olurmu, yumurtlayan tavuklarin yumurtalarinida sahipleniyorlar, o yuzden yumurta alamiyorum kumesden, kismet olursa 24 tanede civciv makineden cikicak yakinda , gurk olmuyorlar diye makineye yumurta koydum sonradan hepsi gurk oldu, bu cins gurka cok yatkinmis ama ben zamanlamayi anlamadim, ne yapicam bilmiyorum o yuzden kendi hallerine birakdim Tabiatci bey, saygiyla,

Comment

Sn Emre40:40 rakamı benim vilayetimin plakası.Size bazı tecrübelerimi aktarayım.Evvelen sessiz,kuru ve yabani hayvan giremeyecek kapalı bir korunağa yerden 3-5 cm yükseklikte kuru otla yapılmış,gurk tavuğun yatacağı yeri hazırlayınız.Yukardaki yazımda dahil olmak üzere,bu sitedeki bu konuyla ilgili yazılarımın doğrultusunda hareket etmeniz önerilir.Tavuğun altına konulacak yumurtaların aynı eş zamanlı konulması ve en fazla 3-4 günlük taze yumurtaların tercih edilmesi,gurk yatırılan tavuğun önüne bolca yem ve su konularak rahatsız edilmemesi,gurk yatan tavukların yakın olmayan ve ayrı ortamlara yatırılması tavsiye edilir.Aynı veya birkaç gün arayla çıkan az sayıda çıkan civcivler,tavukların durumu incelenerek,gece karanlıkta birleştirilebilir.Yani;birinin civcivleri,ötekinin altına konulur.Boşta kalan tavuk su dolu bir havuz yada,leğen içerisinde iyice yıkanır.Yıkama esnasında koltuk,boyun ve diğer yerleri elle iyice ovarak ıslatılır.Daha sonra,kızgın bir horoza teslim edilir ki;bu kümesin horozu olabilir.Horozun bu tavuğa çökmesisiyle birlikte diğer tavukların yanına alınır.Aynı işlem bir kaç kez tekrarlanabilir.Eğer tavuğunuzu gurk yatırmak istemiyorsanız aynı işlemi tekrarlamanız önerilir.Ayrıca;tavuğu tek başına ayrı bir kümesde 15-20 gün gibi bir süreyle bekletmek ve suya aynı şekilde bandırmak gurkluğunu giderir.Bizim için bu işler basit.İlerde sizde yaptıkca tecrübe kazanacak ve usta bir tavukcu olacaksınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

• Merhabalar arkadaşlar istanbul da bahçemde hobi olarak tavuk beslemek istiyorum... Bunun için kendime hem etcil hemde yumurtacı bir tür olan ausralorp cinsini seçtim... Elinde olan arkadaşlardan civciv olarak temin etmek istiyorum... Yardımcı olursanız çok sevinirim

Comment

Sn Ilgaz:Size acizane önerim,ilk başlarken civcivden ziyade tavuka alarak işe başlamanız olacaktır.Kümes ve diğer malzemelerinizi ayarladıktan sonra,yer durumuna göre genç tavuklardan alıp; besleyebilirsiniz.Ancak;Yukarda bahse konu tavuklar özel ırklar olup,temini zordur.Yumurta ırklarına yönelmeniz uygun olacaktır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

Havanın Soğuk Olması Nedeni İle Fotoğraflaman İçin Korka Korka Civcivleri Tavuğun Altından Çıkarttım

Comment

celil bey civcileriniz gerçekten çok güzel ihşallah benimkilerde böyle olur

Comment

İnşa Allah Gönlünüze Göre Olur

Comment

26 Mart 2011 Cumartesi Havanın Güneşli Olması Civcivleri Hareketlendirdi Seyirlerine Doyum Olmuyor.

Comment

Working...
                                X