Sn celil sami:benimde yaklaşık 15 adet tavuğum ve 2 tane de horozum mevcut,Bunlar bizim yerli kültür ırklarının ve gen kaynaklarının korunması açısından önemli.Aslında devletin yapması gerektiğini bizim gibi hobiciler yapıyor.Bir adet hint kırması tavuğum var,ben onu kuluçka makinesi gibi değerlendiriyorum.Sık,sık gurk olur senede 3 yada 4 kez gurk yatabilir şu an civcivi çıkardı.Diğer biride çıkarmak üzere,1 hafta önce Mersine bir dostuma damızlık olarak 30 adet yumurta gönderdim.Burdura bir kaç kez gitdim ve Ceviz ezmesi nasip oldu,tanışmak dileğiyle esen kalınız.
kardeş bende 7 tane tavuk ve 1 tane horoz var çok tatlı hepside ama ortalığı çok dağıtıyorlar ama herşeye rağmen hayvan beslemek güzel. ha bu arada birde gürk oldu 13 tane yumurta var altında 2 hafta sonra çıkacaklar.saygılarr.
TABİATCI Kardeşim gerçekten sizinle bende tanışmak isterdim ne güzel anlatmışsınız tavuk ve horozlarınızı işte sevgi bu. Çocukluğumdan beri bu tür sevgilerden bahsedecek hiç arkadaşım olmadı inanırmısınız. İnternetin bu yönünü seviyorum burada sizinle aynı şeylere ilgi duyan kişilerle düşüncelerinizi paylaşabiliyorsunuz. Burdur a yolunuz düşerse ben KARAMANLI ilçesindeyim beklerim.
Dalaman kardeşim beni kıskandırmak içinse başardınız. Bende tavuğumun gurk olması için hala bekliyorum. Civcivlerinizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum.
Sağlıkla Kalın
Sn Celil Sami: Maşallah sizin pleymut Horoz'u yeşilçam artisi gibi poz vermiş...Babamın bahçesi yaklaşık 3 dekar ben tavukları getirmeden önce özellikle sümüklüböcek başta olmak üzere pek çok böcek türünden geçilmezdi.Babam pek kereler salyongoz yemi denedi ama başarılı olamadı.Ancak benim tavuklar nesliniz kesti.Özellikle bizim yerli ırklar;akrep,çiyan,kertenkele,hertürlü böcek ve larvaları,kabuklu bitler hatda küçük yılan yavrusunu bile yemekteler
Bir arkadaşım kene için 2 yıl önce b enden 4 adet tavuk götürdü.dolayısıyla bu site aracılığıyla herkese tavsiye ediyorum.eti ve yumurtasıda caba.Ayrıca sabah erkenden horoz sesiyle uyanmak ayrı bir güzellik.Herkese esenlikler dileğimle.
Bir arkadaşımdan aldığım rengi beyaz olan ırkını bilemediğim gurk tavuk 07 Mayıs 2009 Perşembe günü saat 19:07 de 12 yumurtanın üzerine kuluçkaya yatırdım.
arkadaslar yumurta tavuğu almak istiyorum nereden alabilirim bilgilendirirseniz sevinirim kanatlı hayvan pazarı varmı istanbul anadolu yakasında [email protected]
Hobi olarak tavuk besleyen kardelerim.Birbirimizle irtibat kurarak bilgi,beceri ve takas yapaliriz.Mesela bu yıl mersine damızlık olarak 1 koli yumurta gönderdim.çağımızda iletişim araçları gelişmiştir.esen kalınız.
20 Nisan 2009 da gurk olması için müdahale ettiğim Hint kırması gurk tavuk adayım 06 Haziran 2009 Cumartesi Tarihi İtibariyle gurk gurk sesleri çıkarmaya başlamış hemen altına 12 yumurta konularak murada erilmiştir İnşallah sağlıklı ve %100 lük bir çıkımla civcivlerimize kavuşurum.
Comment