fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

çok teşekkür ederim hepiniza beni en iyi biçimde aydınlattınız fakat siz delikli tellerle isterseniz ayrın demişiniz o benim aklıma yattı fakat bizim balkonda bir oda büyüklüğünden fazla büyük bi kuruluk var yani çatı kaplı üstü ben orayı tellerle kapasam hayvanlar çok rahat eder ama benim tavuklarım köyde çok daha geniş alanlarda gezdikleri için onlar için bi sorun olur mu? cevaplarınız için şimdiden çok saolun....

Comment

Öncelikle kolay gelsin.Bahsetdiğiniz yer 10-12 tavuk için yeterli gelecektir.Buda yaklaşık 4 metre kare alana tekabül eder.Fazlası daha idaeldir ancak bence yeterli.Bereketli ve bol yumurtalı günler dileğimle...

Comment

Ben de bizim ufaklığa civciv alayım dedim, sonra sıkıntısı fazla olur düşüncesiyle tavşana yöneldim.Gerçi yumurtlamıyorlar ama sık sık doğuruyorlar

Comment

Sn Seyyah:Gençliğimde bende tavşsn besledim.Hemde 70-80 kadar olduydu.Ancak;Ticari amaçlı Angora ve et değeri yüksek tavşan üreticileri haricinde tavsiye edilecek bir canlı değil.Öncelikle bahçenize aşırı zarar vermekte,kapalı alanlarda ise obur olmalarından dolayı vede sık,sık yavrulamalarından dolayı sıkıntı yaratmakta.Özellikle erkek tavşanlar içgüdüsel nedenlerden dolayı küçük yavru tavşanları boğmakta,bunun yanında kedi,gelincik,sansar ve diğer yırtıcı hayvanlar baş düşmanı.Neme lazım eti pekde makbul değil.Ayrıca idrarı ayrı birt dert kokuyorr....öfff!!! evde küçük bir akvaryumu tavsiye ederim.sağlık ve esenlik dileğimle.

Comment

Eyvallah sn. Tabiatçı, tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz gayet önemli.beni tavşandan vaz geçirdi.Akvaryumum var ama biraz büyükçe olduğundan mıdır nedir, onu temizlemekte ayrı bir dert.

Comment

BURAK986 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              çok teşekkür ederim hepiniza beni en iyi biçimde aydınlattınız fakat siz delikli tellerle isterseniz ayrın demişiniz o benim aklıma yattı fakat bizim balkonda bir oda büyüklüğünden fazla büyük bi kuruluk var yani çatı kaplı üstü ben orayı tellerle kapasam hayvanlar çok rahat eder ama benim tavuklarım köyde çok daha geniş alanlarda gezdikleri için onlar için bi sorun olur mu? cevaplarınız için şimdiden çok saolun....
              kardeş tavuk bu her yerde olur üzerinden ıslanmasın yeter yağmurda falan kalırlarsa ölürler ama senin kaç tavuğun var bilmiyom ama bakonun kenarına az biyer kümes yap orda besle dışarı çıkmasalarda olur anladığıma göre sen tavuklarına aşık gibi bişisin ama madem besliycek yerin yok ama çokda seviyosun sayılarını azalt yani yine (cız bız) kalanıyla idare et ama senin için sorun deilse bütün balkonu telle çevrele oranın içindede çok mutlu olurlar ama yinede fazla tavuk yapma tavuk biti falan olurlar bütün evi bit kaplar ama sen bilirsin keyfine göre takıl

Comment

tabikide canım 4 defa yaptığım bu kümes tam yerine oturdu yazın balkondaki kuruluğuda tellerle kapadımmı tamamdır demek zaten fazla tavuğum yok 3 tavuk bir horoz fakat bi tavuk yumurtlucağı zamanlar fazla gidaklıyor komuşular rahatsız olmasın diye bugünler onu kestirmeyi düşünüyorum:S ama neyse bunlar bana tam yeter 2 tavuktan hergün toplam 2 yumurta alsam bir haftada 14 yumurta yapar buda bana oldukça yeter ben zaten günde en fazla 1 yumurta yiyebilirim yumurtaya alerjim var fakat bunada şükür allahtan tavuğa alerjim yok

Comment

veeeee büyük gün geldi en sonunda 15 tatile girdik karnem çok güzel halamdan tavuk ve horoz almayı hakkettim şimdi tek iş halamlara gidip 1horoz ve 1 tavuk almak olucak

Comment

Karne İçin Tebrikler BURAK

Comment

sağolun şey bi sorum olucak saçma gelebilir ben tavuklarımı kuluçkaya yatırmak istiyorum fakat diğer sayfalarda genç tavuk kuluçkaya yatmaz demişler bende halamdan kart tavuk mu alayım yoksa gençmi bende 2 tane var genç halamdan kart mı alayım seçme imkanım çok çünkü halamda 40'ı aşkın tavuk var lütfen cevap bekliyorum çünkü 1 veya 2 gün sonra gidiyorum cevaplarınız için çok teşşekkür ederim

Comment

Sevgili BURAK986 , asıl genç tavuk kuluçkaya yatar.Kart tavuk ta yatar fakat genç tavuklar bu konuda daha verimlidir.Benim geçen yaz 8 aylık tavuğum gurk olmuştu.Gayet genç sanırım yaşını bile doldurmamıştı.
                        Bu arada gurk içinde pek umutlanma çünkü genç veya yaşlı olsun bu mevsimde kuluçkaya yatması çok zor bir ihtimal.Çünkü genelde tavuklar mart ve nisan ayından itibaren gurk olurlar.

Comment

yok canım zaten bende bahar aylarında yatırmaktan söz etmiştim cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Comment

selam yine bi sorum var ama gülmeyin tavuğum ve horozumu ne renk alayım sizce

Comment

Sn BURAK986:Karne için tebrikler,başarılarınız daim olsun.Size önerim halanızdan mümkünse beyaz renkli tavuk alınız.Zira balkonda beslediğinizden yazın sıcaklara karşı beyaz renk güneşi yansıtsacağından avantaj kazanır.Sağlık ve esenlik dileğimle.

Comment

bilgileriniz için çok teşekkür ederim saolun saygılar....

Comment

Working...
                                X