fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

halamdan bide horoz alıcam fakat saldırgan olsun istemiyorum çünkü diğer horozu saldırdığı için kesmek zorunda kaldık bunuda kestirmek istemiyorum nasıl anlarım saldırgan olur olmucağını 1hafta gözlemleyebilme şansım var nasıl anlayabilirim bür horozun saldırgan olmadığını....

Comment

Sn Burak Bey Kardeşim;Öncelikle Genç ve Beyaz olmasın sarı yada puanlı olabilir.kolay gelsin

Comment

sayın tabiatçı genç almak zorundayım çünkü kart horoz bir tane var onuda alamam yani sonçta bir tane halamın en çok sevdiği horoz o puanlı derken onu anlamadım...

Comment

Sn Burak Bey:Puanlı derken kastım şu:Alacalı yada benekli herhangi bir renk olabilir.Sizin memleket neresi? Eğer yakınsa yardımcı olalım.Kolay gelsin.

Comment

Sn tabiatçı; ben bursada oturuyorum ve halamlar da karcabey karakoca köyünde oturuyor yani bursanın bir köyü oluyo orası halamın 40 tan fazla tavukları işte oraya yarın gidip bir hafta kalıcam ve gelirkende 1 tavuk ve 1 horoz alıcam zaen evimde balkonumda 2 tavuğum var yanlarına arkadaş getiricem yani fakat saldırgan olmamasını bol yumurtalı olmasını istiyorum...

Comment

Comment

iyi günler ben melodi yeni üye oldum bende bişeyler sormak isterim yazı bırakırım zamanla denemek için yazdım şimdi çıkacakmı diye yazım

Comment

selam çıktı yazım yaa şimdi üye oldumda araştırıyorum siteyi nevar neyok anlamaya çalışıyom neler yapmam gerekir bakınıyom siteye ama birkaç sorularım olur benimde yazarım zamanla sorularımı

Comment

iyi hoşgeldin

Comment

iyi akşamlar benim bi sorum olcak lütfen bilgisi olan cevap yazsın benim tavuklar kümesin içindeki yumurtladıkları yer varya saman felan koydum bunlar samanı dağıtıyolar dağılmaması için ne yapa bilirim birde bellibi yumurta koyuyorum yani holluk deniliyo galiba bu yumurta kayboluyo bunun içinde ne yapa bilirim bilgisi olanlar cavap yazsın lütfen

Comment

yaaa kimse cevap yazmamış soruma kimse görmemiş heralde yazımı
                        lütfen bilen varsa cevap yazsın tavuk larım var pek bilgim yok yedi tavuk birtane horozum var hepside köy tavuğu

Comment

ewet kardeşim benim tavuklarıda samanda eşiniyor ne yapalım hiç bilmem bilgisi olan paylaşsın şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim saygılar...

Comment

yaaa saman koya koya bıktım celil bey siz bilrsiniz belki ben melodi belki hatırlarsınız sizin siteyede yorum bırakıyorum ben

Comment

Evvelen baki selamlar.Tavukların yumurta yumurtlayacağı yere folluk,folluğa konan yumurtaya da fol denir.Hatda bu konuda bir atasözümüz bile vardır"Ortada Fol yok,yumurta yok".sözü mecazi anlamda olmakla birlikte buradan gelmektedir.Folluğa genellikle kuru ot konulur ve folluğun derin olmasına dikkat edilir.Sehven derin olmayan ve saman konulması halinde tavuk tarafından deşilir ve dağıtılır.Bu itibarla mümkkünse derin folluk tercih edilir ve saman,gazel vs. gibi maddeleri koymayınız.Kendimden ornek vereyim;Benim folluğum plastik boya kutusudur.Diğer folluğum ise eski soba kovasıdır.Bunları devrilmeyecek şekilde bir yere sabitledim,içine bolca kuru ot koydum vede problem yok!.Öte yandan ben şahsen folluğa yumurta koymam;bunun yerine yumurta kabuğunun içine doldurlmuş ve yumurta şeklini almış alçı vardır.şayet kümesiniz muhafazalı değilse;karga,kedi,gelincik ve sansarda yumurtaları yerler.Öte yandan kendi tavuklarızdan biride bu yumurtayı yiyebilir.Tavuklarınızın kursak kısmları ve ibiklerine dikkat ediniz,eğer sarılık varsa yumurtayı afiyetle yiyen odur.Şayet;Yumurta biçiminde alçı korsanız,işin farkına varan tavuk bu alçıyı kıramayacak ve bu alışkanlıktan vazgeçecektir.Kolay gelsin başarılar dileğimle.

Comment

selam çok teşekkür ederim sayın tabiatçı bey cevabınız için sizin söylediklerinizden benim anladığım ozaman benden kaynaklanan bişey çünkü tavuklarımın yumutrladığı yer dediğiniz gibi derin değil bende bu tavuk bakımında biraz acemiyim pek bilgim yok ben iki senedir bakıyom tavuk anlamazdım tavukların yanına felan yaklaşmazdım ne bahçe tavuk evlen meden önce bişeyyimiz yoktu kirada gezerdik babamın işi nedeniylen ama evlendim ev kendimizin bide bahçe felan olunca mejbur öğrendim bahçe felan ben istedim bahçem felan olunca niye boşa gitsindedim kendi babama kümes yaptırdım bahçemin gerisine bide tavuk buldum onlarıda kayın pederden istedim köyden üç dört tavuk verdi oda bilmezine bakmaya başladım ve tavuğum gurk oldu tavuğun gurk olmasını felan bilmiyodum ben kümese giriyom çıkıyom hayvan hep oturuyor bu niye oturur derim meğer gurk omuş ama civ civ felan çıkmadı başaramadım bu gurk meselesini ona buna komşulara sordum başarılı olamadım aklıma geldi bide net ten bakayım dedim sitelere üye olmasınıda bilmiyordum ben bilgisayarda acemiydim ben yeni alışıyodum nete ve biyer buldum tesadüf celil beyin siteyi buldum sağolsun bayabi yardımcı oldu kendisi sorularım karşısında kendisinden birşeyler öğrendim yazılarındanbelki hatırlar beni ben melodi halen yorum bırakırım şimdi tavularım dört taneydi kaynatam köydeki kendi tavulklarınıda getirdi köyden yedi tavuk birtana horoz onbir tavuğum var şu an toplam

Comment

Working...
                                X