fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

selam celil bey ve tabiatcı bey lütfen bilgilerinizi yazarmısınız bana benim tavuğumun biri ölmüştü yakınbi zaman önce şimdide tavuğumun biridaha hasta yerinden kıpırdamıyor durgun bişekilde akşam sabah ölür hemen sizden ricam neyapabilirim negibi dezenfekte yapmam lazım kümese diğer hayvanlarım ölmemesi için üfyaa en iyi yumurta tavuklarım gidiyoryaa yukarda kırmızı olan tavuklardan birisi celilbey beştaneydi bunlar birisi gitti şimdide biridaha gitcek ilaçfelan ne yapayım kümese ilacın adı ve ölçüyü söyleyin bilmiyorum yapmam gereken ne bana bilgi verin lütfen

Comment

Öncelikle geçmiş olsun
      İnşallah bulaşıcı bir hastalık söz konusu değildir.
      Mümkünse kümeste bulunan suluk yemlik duvarlar tünekler ve bütün ekipmanları kireçleyin veya kireç badanası yapın kireç değmesi sakıncalı olan yemlik ve sulukları kireç suyu ile dezenfekte edin. Yemlerine dikkat edin hasta olanları diğerlerinden ayırın.
      Tekrar Geçmiş Olsun

Comment

peki bu kireç sönmüş kireçmi sönmemiş kireçmi benim kümesimin tabanı toprak hatırlatayım birde bu hasta tavuk yumurtaların üstüne hollukta oturuyordu yumurtaları atayımmmı yoksa atmıyayımmı holluktaki yumurtaları felan atayımmı

Comment

şu anda öbürlerinde bişeyyok resimlerimde gözüken kırzımsı olan tavuklar varya onlar gidiyor beş idi şimdi kaldı üçtane kırmızı tavuğum

Comment

hasta olan tavuğum öldü attım az önce geldim bilgi sayarın başına baktım cevap yazılmışmı diye artık sabah bakacam kümese dezenfekte yapcam dediklerinizi uygulamaya çalışcam biran önce teşekkürler cevabınız için

Comment

melodi de Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              peki bu kireç sönmüş kireçmi sönmemiş kireçmi benim kümesimin tabanı toprak hatırlatayım birde bu hasta tavuk yumurtaların üstüne hollukta oturuyordu yumurtaları atayımmmı yoksa atmıyayımmı holluktaki yumurtaları felan atayımmı
              Kireç olsun sönmüş olmuş olmamış önemli değil çünkü zaten bana yapmak için lazım. Kireç su ile karıştırıldıktan sonra azıcık bekleyince temiz berrak bir su kalır bu su klorlu sudur bununla sulukları ve yemliklerini dezenfekte edebilirsiniz. yumurtalara bir şey olacağını sanmıyorum çünkü yumurtalar kendinden korumalılar
              Sağlıkla Kalınız

Comment

Horozun Bu Toplu Durmayı Sağlayabilmesinin Sebebi Hepsisinin Civciv Olarak Hep Beraber Olarak Aynı Kümeste Büyümeleri Olsa Gerek

Comment

sayın celil sami dediğinizi yaptım.pazardan aldığım iki tavuğu horozla ayrı bi yere aldım.aldığım tavuklardan biri horoza alıştı sorun yok.ancak diğer tavuğun ciddi sorunları var.horozdan çok korkuyor.horoz dövmemesine rağmen.horoz kur yapmak için yaklaşsa bile tavuk kümesin içinde girecek delik arıyor.

bu şekilde 3 gece geçirdiler.daha sonra kümesin yerlisi olan tavuklarla bir araya koydum hepsini.korkan tavuk daha beter korkmaya başladı.kümesin yerlisi olan iki tavuk da yeni gelenleri sürekli dövüyo.tamam,tavuk tavuğu döver ama bu kadar olmaz.işleri güçleri kümese yeni gelen tavukları dövmek.çok moralim bozuldu bu duruma.hobi olarak yapmaya çalıştığım bu iş canımı sıktı.ben iki olan tavuk sayısını artırıp olursa civciv alayım diyorum.ama bu sadece hayal galiba.napmalıyım sizce.çözümü de olduğunu sanmıyorum ama...

Comment

04 Nisan 2010
                    Pazar

Comment

Clil Bey sanırım bu resim bana nispet.

Comment

Celil Bey sanırım bu resim bana nispet.

Comment

ayrıca muğla da tavuk satmak isteyen olursa ilgilenirim.tavuklar genç ve aynı kümeste yetişmiş olması şartıyla.

Comment

volvo850 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Celil Bey sanırım bu resim bana nispet.

Estağfurullah Olurmu Öyle Şey

Comment

Horoz ve Tavuklarımın Fotoğrafını Paylaşmak Benim İçin Bir Tutku

Comment

celil bey ben de fotoğraf paylaşmak isteyorum ama beceremedim.nasıl oluyo acaba bu işlem

Comment

Working...
                                X