fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

az da olsa becermişim.bunlar da benim horoz ve tavuklarım.en soldaki tavuk ile siuah olanı pazardan almıştım.siyah olan uyum sağladı.ama soldaki tavuk hala çok korkuyo.kümesin hanım ağası ise beyaz tavuk.tuhaf bi duruşu olan da yumurta tavuğu.

Comment

volvo850 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      celil bey ben de fotoğraf paylaşmak isteyorum ama beceremedim.nasıl oluyo acaba bu işlem
      selam bende bilmiyordum yüklemeyi celil bey bana söyledi yaptım sayfa -23 -bakın orda var celil bey söylediydi banada sizde oraya bakın birde resim boyutunu -640x480 yapın forum lar içindiye yazar birde böyle deneyin derim

Comment

Comment

teşekkür ederim melodi de.sanırım becerdim.ancak derdim büyük.fotoğrafda en soldaki tavuk pazardan aldıklarımdan biri.çok tuhaf bi hayvan.su içişi bile tuhaf.aşırı derecede korkuyor.beyaz tavuğun da huyu çok kötü.yeni aldığım iki tavuğu follukta bile rahatsız ediyo.yumurtlamak için yattıklarında gidip onları dövüp yerinden kaldırıyo.bir türlü kümeste huzuru sağlayamadım.
          iki seçeneğim var.ya öfkeyle hepsini kesip bu işi bitircem ya da tavukları kesip yerlerine aynı kümeste yetişmiş tavuk alıcam.ikinci ihtimal zor gibi.hem maddi olarak hem de aynı kümeste yetişmiş satılık tavuk bulmak zor.

Comment

çok üzülüyorum bu duruma.herşeyleri tam.yemlerini suyunu kümesin temizliğini eksik etmiyorum.ara sıra fotoğrafda görülen yeşillik alana salıyorum.normalde de kümeste durmuyorlar.yaklaşık 20 metrekarelik alanları var.üstelik onlar için marul bile yetiştiriyorum.gelgelelim birbirlerini yiyorlar.

Comment

selam horozunuz galiba döğüş horozu nediyolar buna hint horozu olmasılazım bunun aynısından bizim kiracınında var bide bunun tavuğu var benim üstüme kaldı onların bakımı yaa adama dedim ver bunları ben bakmam dedim adam biriki baktı kaldı bana çok huysuz ve aksiler bu horozun bide tavuğuda var adamda adama ayrı yer yaptırdım orda duruyolar horozla tavuk yoksa benim kileri gördümü curcuna çıkıyor fena geçimsiz hayvanlar bunlar biriki daha bakarım artık bakmam naparsa yapsın artık bize danışmadan almış gelmiş musade verdik işte şimdide bakmıyor zaten birde tavuklarınız henüz alışmadımı birde yumurta yaptıkları yer birtanemi acaba eğer birtaneyse iki üçtana yer yapın derim folluk yani birtanede devamlı duran bir yumurta koyun hepsine birde bunu deneyin busorun bendede olmaya başladı normal sakin tavuğum huysuzlanmaya başladı diğer tavukları kekeki yor çok değil şuanda huysuzluğuda biriki gündaha bakın bakalım sonra bişeyler düşünün

Comment

evet horozumun cinsi dövüş horozu ama baya bi melez.civcivken tanıdık vermişti.hiç dövüştürmedim.dövüştürmem de.tabi kendisi mahalle de dövmedik horoz bırakmadı..zaten horozumdan çok memnunum.tavukları çok iyi koruyo.tehlikelere karşı zamanında alarma geçiyor.bir defa da tavukların birine saldırmaya kalkan köpeği püskürttü.bi kötü huyu var.bahçeden dışarı salınca bazen başka kümeslere gidip çapkınlık yapıp geliyor.
                tavuklarımın hiçbiri hint melezi değil ama çok huysuzlar işte.ayrıca iki adet folluk var.folluk sıkıntısı yok zaten.beyaz tavuk keyfi olarak yapıyo.bahçede gezinirken follukta yeni aldığım tavuklardan birini görürse gidip kaldırıyor.pek sanmıyorum ama inşallah kümeste huzur sağlanır.

Comment

vallaha 2 senedir tavuk besliyorum kuluçkaya yatıramadım yardım edin

Comment

genellikle Hint kırması yada,hint tavuğu daha çabuk gurk olur.Ayrıca;Tavuğun yaşlı olması,yerinin sıcak olması da etki eder.Size bir kaç tüyo daha vereyim.Öncelikle tavukların folluklarına bir kaç yumurta koyunuz yani tavuklar bu yumurtaları görsünler.Ayrıca; bir kaç kaba ekmekle kepeği ıslayıp yediriniz.O zaman bakaınız nasıl gurk oluyor görürsünüz. Bereketli yıllar dileğimle,başarılar dilerim.

Comment

sayın tabiatçı kepek verme yöntemini ilk defa duyuyorum.bu işlemi birden fazla yapıp olumlu sonuç aldınız mı?

Comment

son yıllarda tıp otoriteleri bile kepeğin faydasından bahsetmekte.kepek içerisinde B türevli vitaminler bol olduğundan tavsiye edilmekte.Bu da tavuklardaki kısmi felçleri önlemekte ve halk arasında tavuk karası denilen körlüğü önlemekte.Bu nedenle önce ekmeğin ıslatılarak elle karıştırılması ve kepek karıştırılarak verilmesini tavsiye ederim.Ben yıllardır kullanırım ve hem yumurta verimi hemde et olarak olumlu neticeler aldım.Öte yandan tavuklarımda erken gurk olmakta,tavsiye ederim.

Comment

selam tabiatcı bey yazınız dikkatimi çektide kepek konusunda benim eşim değirmenden bir çuval bu kepekten alıyor ve ben bu kepeği aynen değirmenden aldığımız kırık buğdaylan bu kepekle buğdayı karıştırıyorum ve biraz ıslatıp karıyorum ikisini tavuklarıma veriyorum ve zevkle yiyiyolar böylede olurdimi ama çokca ıslatmıyorum günlük yiyeceğikadar ıslatıyorum ama ekmeklen denemedim hiç şimdi ekmek lerim vardı onları ıslatıp dediğiniz gibi yapcam

Comment

Evet ancak,az katacaksınız vede gurk olması için.zira kışın ve yazın ekmek katmayınız.zira bu sefer yumurtadan kesilirler. selamlar.

Comment

tabiatcı bey ekmeği tavuklara azmı vereyim anlayamadım şimdi ekmek devamlı verirsek tavuklara yumurtlamasını engelllermi bunumu demek istediniz acabaa çünkü ben iki üçgüne bir ekmek veriyom evden kalan ekmek artıklarnı veriyom tabii bunlar küflü felan değil ikiüçgünlük ekmek artıkları demek istediğim yaniii ozaman ben fazla vermiyeyim doğruysa ben kepeği devamlı buğday lan veriyom biraz ıslatıpda

Comment

ekmeğimi azkatıcam acabaa kepeğe yaa tam anlamak istiyomda o yüzden soruyom benim için önemlide bu bilginiz ayrıca tabiatcı bey benim ikitane tavuğum malesef öldü hemde bunlar şu kırmızı renkli köytavuklarından varya onlardan ikisi onbeş gün felan araylan öldüler hatta resimlerimde var bunların resmi gördüyseniz hemen bura yazdım napa bilirim diyee celil bey yazmış onun dediğini hemen uyguladım kümesi iyicebi temizledim sonra kireçlen dezen fekte yaptım herşeylerini suluklarından yemliklerine kadar herşey lerini şunu sormak isterim bana burdan komşularım dediki sularına bir iki tane aspirin koy dediler doğru alurmu acaba aslı varmıki sizce bilginizi öğren mek isterim ayrıca şühe leniyorum üçtane kaldı bu kırmızı olan tavuklarımdan sesleri bana bi acaip geliyorgibi yaa nasıl diyeyim hırıltılı gibi diğer tavuklarımın sesigibi normal değilgibi diğerlerinkinde bişey yok düzgün sesleri

Comment

Working...
                                X