fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• soru

arkadaslar
    su anda 2 tane horoz 20 tane de light sussex tavugum var...
    9m2lik bir kapali kumesleri ve serbestce girip cikabildikleri 20m2 lik bir bahceleri var..bahcesini dere kumu yapacagim...4 tarafi da telle cevrili ve ustude ayni sekilde telle kapali acik alanin..(malum catalca tarafinda cok fazla yirtici kus tavuklarima musallat olmak istiyor...

bir kac sorum olacak...

birincisi..

2 farkli kapali alanim ve onunde bahce yapabilecegim yer var...

1 tanesini boyutu 2.8m*1.78 tavan yuksekligide 1.70...onunde de 15mr alan var (bu hali hazirdaki light ssuzexlerime bitisik ama bahceleri ayri) bu kadar kapali bi alanda ne kadar tavuk orta boy yetistirilir? (belkide light sussexlerle doldururum orayida) ama su an sanki zibrit , orpington ve hamburg arasida gidip geliyorum

2inci yerin ise 4.55m*1.7m onundede 20m2 acik alan var...
    burayi ortadan ikiye bolup (bahceler dahil) brahma ve dev cochin yetistirmeyi dusunuyorum? ikiye bolununce yaklasik 4 m2 yer cikiyor kapali olarak...kac brahma kac dev cochin olur acaba? bu bolumlerde tavan yuksekligi gayet iyi 2.80 gibi...

bunun yani sira...tavsiyeleriniz varsa lutfen paylasin...

Comment

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

slm bi arkadaşın tavuklarına kuruma hastalığı gelmiş sümüklenmede varmış 1 tanesi ölmüş ne ilaç yapmak gerekir tşk.

Comment

Sn Pasonic:Kuruluk hastalığı genelikle kanatlı kuşlarda görülen bir mega bakter olarak tanımlanan ve tavuklara genellikle serçelerden geçen bir hasalıkdır diyebiliriz.Öncelikle;Kültürel önlemler çok önemlidir.Temiz yem,temiz su ve suluk ve yemliklerin sık,sık temizlenmesi ve dezenfektan edilmesi,hastalıklı hayvanların kümeslerden uzaklaştırlması.En başta yem ve yemliklerin vahşi kuşlardan uzak bulundurlması en temel önlemdir.Öte yandan,suluktaki suyun asitleştirilmesi önerlir.Bunun için,suya Normal sirke,elma sirkesi,greyfurt suyu damlatılırki;Benim önerim greyfurt suyudur.Suyun PH'si 5'e indirlir.ölçmede Turnusol kağıdı kullanılır.İlaçlı tedavi olarakda en yakın bir veteriner hekime Fluconazol tevvsiye edlirki;piyasada pek çok ticari isimde ve tablet şeklinde olanları vardır.En son olarakda her işde olduğu gibi illaki hijyen vede hijyen...

Comment

Selam arkadas ben kirgizstandan yaziyorum kirgizstan' li ozbegim Turkiyede veya baska yerde is bulma acisinden yardimda bulunursaniz iyi olurdu veya bahcesel foruma bu mesaji herkese okunacak olmasinde yardim edesiniz diye umarim

Comment

07 Eylül 2010 Salı
            Horozumun Kümeste Liderliğini İlan Ettiğinin Resmidir

Comment

maşallah celil bey horuzunuz negüzel olmuş büyümüş tamda benim sevdiğim renk yaa griy ve çilli tavukların bu rengini seviyodum bide horozuda görünce ne güzelya maşallah öbür horozdan bu sakin olur işallah benim de şu anda dokuztane buladalarım var şuan ben bunları pazardan almıştım civ civ ken beşaltı tane nesi öldü arka arkaya şimdi kesildi dokuztaneylen devam ediyom yalnız ben horoz bütmüyorum acaba horozsuz olurdimi ben pek istemiyorum horoz sonradan aksileşiyor atlıyor böyle oldumuda ben çekiniyom giremiyom kümese pek istemiyorum yani birde kümesten karıncaları nasıl kesebilirim bilgisi olanlar yazsın lütfen birde ben eskisi kadar yazamıyorum bazı özel sebeblerden dolayı pek takip edemiyorum eskisi kadar sağlık problemleri ve başka nedenlerden dolayıda ayrıca hekezin BAYRAMI MUBAREKOLSUN SAYGILAR

Comment

slm
                bundan önceki 39 sayfayı da okudum ve bilgileriniz için teşekkür ederim
                ben de 2 haftadır tavuk beslemeye başladım
                4 tavuk 1 horoz almıştık ama tavuk sandıklarımızdan bir tanesi daha horoz çıktı ve böylece 3 tavuk 2 horozumuz oldu;D
                şimdilik oldukça büyüdüler sanırım 1-2 aya tavuklarım yumurtlamaya, horozlarım ötmeye başlar ancak horozlarla ilgili bir sorum olacak,şu an iyi anlaşıyorlar ancak 1-2 ay sonra falan kavga ederler mi?Yani kümeste tek horoz bırakmak zorunda mıyım?

Comment

Aynen kavga başlar,Bu nedenle birini kümesden ayırmanız gerekecektir.Biri,diğerine hakimiyet sağlayacak ve onu dövecek,kümesden atacak,tavukların yanından uzaklaştıracak hatda yem yemesini bile engelliyecektir.En iyisi öteni ve etli olanı kesip güzelce bir pilav yapıp afiyetle yemenizdir.Haa.. bu arada yerken benide hatırlayınız. Sağlıcakla kalınız.

Comment

merhabalar benimde tavuklarım ama kümesi önü tel ile üstü tahta kışın böyle birkümeste nasıl yaşarlar veya yeni bir kümesmi yapalım

Comment

Bu bulunduğunuz yöreye ve iklim şartlarına göre değişir.Ancak;Sitedeki bu bölümkü iyice okuyunuz.Her canlının belli bir yaşam standardı vardır.Bu standarın üstüne çıkarsanız verim fazlalaşır,standardı düşürürseniz verim düşer. Bunları unutmayınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

iklim sert burası o yüzden sordum

Comment

Her tavuk tavuk başına1m kare alın düşünürek kapalı bir alan ve üzeri örtülü,yağmur,kar ve nem almayacak şekilde izoleli olacak taban mutlaka beton olacak.Ayrıca;Önünde telle kapalı bir gezinti alanı ile tavukların yumurtlaması için mutlaka en az iki adet folluk şart.Kümes aydınlık olacak,Kuzey rüzgarlarına kapalı olacaktır.kolay gelsin,bereketli ürünler deleğimle..

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Her tavuk tavuk başına1m kare alın düşünürek kapalı bir alan ve üzeri örtülü,yağmur,kar ve nem almayacak şekilde izoleli olacak taban mutlaka beton olacak.Ayrıca;Önünde telle kapalı bir gezinti alanı ile tavukların yumurtlaması için mutlaka en az iki adet folluk şart.Kümes aydınlık olacak,Kuzey rüzgarlarına kapalı olacaktır.kolay gelsin,bereketli ürünler deleğimle..
                            Sayın Hocam
                            Ne güzel ifade etmişsiniz Emeklerinize Sağlık
                            Saygılar

Comment

Tavuklarımı saat kaç gibi kümese sokmalıyım?
                              Şu anda akşam ezanındayken içeri koyuyorum

Sabah da saat 7 gibi dışarı çıkartıyorum

Comment

Tavukları bıraktığınız saate bir şey demem ancak; Hayvanlarda saat izahı yoktur.Onlar Güneşe göre hareket ederler.Gün ışırken gezintiye çıkarlar vede akşam hava kararmaya başlayınca yuvalırına girerler.Fakat; bu tavuk ve diğer kümes hayvanları için biraz farklıdır.Zira Tavukların görme yetenekleri diğerlerine göre biraz zayıfdır.Bu nedenle,sabah gün ışımasıyl bırakılıp,akşam ezanından yarım saat önce kapatılmalarında yarar görüyorum.Keşke kümesi aydınlatma durumu olsada,şöyle yatsı vaktine kadar, kümesde elektirikle aydınlatma yapıp,tavukları besleseniz vede kümes izoleli olsa.

Comment

Working...
                                X