fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

09 Ekim 2010 Cumartesi
    Horoz ve Tavuklarım
    Tavuklarımdan biri misafir. Misafir tavugun henüz sahibi çıkmış değil
    Ayrıntılar Küçük Ateşleri Söndürür Esen Rüzgarlar Büyük Ateş Rüzgar Vurdukça Parlar - Blogcu da

Comment

Kümesin temiz olduğunu inanın tavuklarda fark ediyorlar

Comment

30 Ekim 2010 Cumartesi
        Kümesim Horoz ve Tavuklarım

Ayrıntılar Küçük Ateşleri Söndürür Esen Rüzgarlar Büyük Ateş Rüzgar Vurdukça Parlar - Blogcu da

Comment

08 Aralık 2010 Çarşamba
          Sabahleyin saat 09 sıralarında horoz ve tavuklarıma bahçeye saldım. Kendim bahçeye ağaçlardan dökülen ceviz, ayva ve benzeri yaprakları toplamaya başladım. Bir süre bahçenin içinde beslenen tavuklar dışarıya çıktılar her aklıma geldiğinde gidip bakıyorum. Sanırım olacak olanlar içime doğmuş olacak ki hafifte tedirginim. Bir süre sonra horozun çılgınca bağrışıyla bahçeye koştum boynu tasmalı bir köpek en sevdiğim ve en verimli tavuğumu ağzına almış bahçe duvarından atladı gidiyor peşinden ben taş atıyorum taş köpeğe değmiyor deyse tavuğu bırakacak 500m koştum ancak köpeğe yetişmek mümkün olmadı kalbim ağzımdan çıkacak. Kocaman çevre yolundan bir tane araç gelmedi gelse köpek yön değiştirecek. Köpek benden 20 metre uzaklaşınca kenarda tavuğu parçaladı yemeye başladı koştum 3 metre yaklaşım taşı fırlattım ama gene değmedi. Bu gün bütün şans sanırım köpekten yanaydı. Tavuğu tekrar aldı yukarıya doğru kaçtı peşinden tekrar yetiştim iç organlarını ve göğüs kısmını yemiş sade iki budu kalmış tekrar yaklaştım taşları fırlattım ancak gene değmedi iki budu aldım eve geldim zehirleyip köpeğe verecektim ancak köpek 2 sokak altımızdaki besicilik yapan komşumuzun olduğunu öğrendim ilk defa takıldığı yerden bırakmışlar. Benim de için elvermedi zehirlemeye ancak çok üzüldüm. Tavuğum Ağustos ayında 15 gün içinde tüy değiştirmişti istisnasız her gün yumurtluyordu. Çok iştahlı ve elcik bir tavuktu. Vardır bunda da bir hayır dedim ve kabullendim. Buluntu tavuğun sahibi çıkmadığında hep böyle bir olayın başıma geleceğinin tedirginliğini yaşamıştım. Sağlık olsun dedim ve kabullendim. Geride kalanlara bir şey olmaz inşallah.

Comment

Geçmiş olsun...üzüldüm.Ancak;bundan sonra tavukları bıraktıktan sonra dikkatli olunuz.Ayrıca köpeğin sahibiyle temasa geçtiniz umarım.Öyle başıboş köpek serbes bırakılmamalı.Kargolar almıyor vede yerde yakın değil yoksa size bir tavuk gönderirdim.Zira epey tavuk oldu,bir kısmını keseceğim.Hayırlısı..

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Geçmiş olsun...üzüldüm.Ancak;bundan sonra tavukları bıraktıktan sonra dikkatli olunuz.Ayrıca köpeğin sahibiyle temasa geçtiniz umarım.Öyle başıboş köpek serbes bırakılmamalı.Kargolar almıyor vede yerde yakın değil yoksa size bir tavuk gönderirdim.Zira epey tavuk oldu,bir kısmını keseceğim.Hayırlısı..
              Sayın Hocam
              Geçmiş olsun dilekleriniz ve tavuk gönderme isteğiniz için teşekkür ederim.
              Tavuk ihtiyacımda sorun yok hocam eşte dosta var ancak benim korkum besleyip büyüttüğünüz ve en çok sevdiğiniz tavuğunuzu bahçenin içinden hain bir köpeğin alıp gitmesi ve sizin bu konuda hiç bir şey yapamamanız çok kötü. İlk sinirle öldürmekten söz ettim ancak o katil köpek 50 tane sığırın barındığı ahırda bekçilik yapıyor.
              Bakalım inşallah bir daha böyle bir olumsuzluk yaşamam.

Comment

Selamlar

Bu ilk mesajim, ilk buraya yazmayi uygun gordum, tekrardan herkese selamlar. Bir seneden uzun zamandir Celil beyin yazilarini takip ediyorum, yazilari, resimleri gorunce bende tavuk beslemeye niyet ettim, once kumesi yapicam sonra tavuklari alicam diye diye 10 ay vakit gecdi, bakdim kumesi yapamiyorum tavuklari aliyim o zaman yapmaya mecbur kalirim diye kumes olmadan bir arkadasin ciftliginden 9 tane civciv-pilic aldim, anneleri yavrularini birakana kadar bekledim kimisi 1,5 ay kimisi 2 ayda yavrularini birakdi, birer ikiser aldim eve getirdim, 3 haftada 9 tane tavugumuz oldu, 2 tanesi Rhode island red 7 tanesi siyah Australorp cinsi, 3000 metrekare arazi ustune 3 bahcesi olan bir evde yasiyorum tavuklara uygun arka bahceye guzel bir kumes yapdim, kismet olursa resimleri sizinle paylasirim, aradan 5 ay gecdi tavuklarimiz buyudu 3 gun once ilk defa iki rhode red tavugumuz ayni gun yumurtladi. Tabi evdeki herkesde bayram havasi cok sevindik, bugun ilk defa yumurtalarini yedik, gercekden cok lezzetliydi, icinin sarisi bile kirmiziya yakindi, annem derdi taze yumurta soyulmaz diye yumurtalari soyarken beyazi kabuguna yapisdi kaldi. 3 gun icinde iki tavukdan 5 tane yumurta aldik digerleride gunu geldikce yumurtlamaya baslar sanirim. Tavuklarimi karisik misir, bugday, arpa, cekirdek ve vitaminli yem ile besliyorum, su an icin cok saglikli gozukuyorlar bizim icinde buyuk bir nese kaynagi oldu, evin etrafinda orumcek, salyangoz, kertenkele kalmadi hepsini temizlediler, tavuklarin gubresini bahcemdeki sebzeler,meyveler, cicekler, bitkiler ve cim icin kullaniyorum cok buyuk faydasini gordum, Tavuk beslemeyi dusunen herkese tavsiye ederim, gercekden buyuk bir zevk. Saglicakla,

Comment

3-4 ay önce aldığımız horozlardan bir tanesi önce bahçeden geçen kedilere şimdi de bize saldırmaya başladı
                  Sadece yemlerini sularını veriyoruz,tavuklar yumurtlayınca yumurtalarını alıyoruz, arada bir yeşillik atıyoruz vs. bunlar gibi gerekli şeyleri yapıyoruz horozu körükleyecek herhangi birşey yapmıyoruz

ama nedense horoz babam dışında bahçeye giren herkese ve herşeye saldırıyor

Sanki horoz değil bekçi köpeği

Comment

Sn Snapper Özellikle ticari tavuklardan olan Beyaz Legorn horozları tavukları kıskanarak diğer canlılara saldırırlar .Özellikle çocuklar için dikkatli olunuz.Kadın ve çocukları hiçmi,hiç sevmezler.Bunun iki yolu vardır,ya horozu kesip afiyetle yiyeceksiniz,yada onu ara,sıra elinizle bir sopayla sıkıştırıp korkutacaksınız.Korkutma işini kümes içinde yapmayınız.En baştan çözüm diğer ırk horozu tercih ediniz. Kolay gelsin,başarı dileklerimle..

Comment

Emre40 rumuzlu arkadaşım öğrenmek istediğin siyah austalorp cinsi yumurta tavuklarını nereden temin ettiniz? Çünkü çok değerli bir cinstir.
                      Bu arada kış geldi malum. Kanatlılara yeşillik vermemeye çalışın arkadaşlar İshal edersiniz.

Comment

Bahara bana acil Suseks yumurtası lazım.Beyaz legorn la tırampaya varım.Bu sitede öncülük edelim.Yumurta trampası yada yer yakınsa görüşüp,civciv yada tavuk değişimine,horozda olabilir.Ben varım...

Comment

yılmazbaşkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Emre40 rumuzlu arkadaşım öğrenmek istediğin siyah austalorp cinsi yumurta tavuklarını nereden temin ettiniz? Çünkü çok değerli bir cinstir.
                          Bu arada kış geldi malum. Kanatlılara yeşillik vermemeye çalışın arkadaşlar İshal edersiniz.
                          Selam yılmazbaşkan, yurtdisinda Avustralya'da yasiyorum buranin yerli irki Australorp, Orpington ailesinin bir uyesi, cok buyuk bir tur, hem eti hem buyuk yumurtasi icin besleniyor 5 kilodan fazla olabiliyor agirliklari, Ankara'da tarim bakanligi australorp satisi yapicakdi, uzun zaman once bir yerde okumusdum, Benimkilerin resmini eklemeyi deniyim buraya becerebilirsem, gunes altinda tuyleri siyah ustune yesil gozukuyor,

Comment

Ben tavuklarimdan cok memnunum, Astralorp cinsini secdigim iyi oldu, hic sorunsuz simdilik iyi gidiyoruz, Rhode red tavuklarim ilede iyi anlasiyorlar, Bu Australorp cinsini turkiyede besleyen buyuten duydunuzmu? tesekkurler

Comment

bugun follukda gene 2 tane yumurta vardi, 2 Rhode island Red tavugumun yumurtlamaya basliyali 5. gunu, 5 gunde ikisinden 9 yumurta aldim, 1 eksik ile hergun yumurtlamaya devam ediyorlar,

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Bahara bana acil Suseks yumurtası lazım.Beyaz legorn la tırampaya varım.Bu sitede öncülük edelim.Yumurta trampası yada yer yakınsa görüşüp,civciv yada tavuk değişimine,horozda olabilir.Ben varım...
                                Selam TABİATCI, diger formlarda uyeler yumurta, civciv degis tokusuna baslamislar, bulunmayan cinsler yada yerli cinsler icin cok buyuk imkan yaratir, benim 9 tavugum var 11 tane daha alicam toplamda 20 tane tavuk sahibi olmayi dusunuyorum, farkli cinsler icin isim yazilirsa tavsiye edilen, ben kendim burdan bulmaya calisirim, ileride yumurtam bol olursa 12 tane australorp dollu yumurta yolliyabilirim, yeni basladigim icin ogrenmeye devam ediyorum. karisik cinslerin oldugu bir kumesim olsun isterim,

Comment

Working...
                                X