fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Comment

Comment

Kümeste iki horzla bir yavuk geceleri tel kafes içinde tünüyorlar kapalı kümese girmiyorlar. Bir gece soğuktan ölecekler diye korkuyorum.

Comment

Sn Nariçi:Kümesde bulunan diğer bir Horoz varsa ve bu horoz mutlaka diğer horozları sıkıştırır.Bu nedenle öncelikle,bu sorunu hallediniz.Size acizane önerim,irkları değişikse;Hoşunuza giden tavuk ve horozları başka kümese alınız.şayet;aynı ırksa horozlardan birini bırakıp,diğerlerini kesiniz.sağlıklı günler dileğimle..

Comment

Sn Emre40 beyfendi Avestralyadan oraya has bir ırkın yumurtasını göndermek istediğini söylemişti. Ben de bu durumun özel izne tabii olabileceğini söylemiştim. Tahminim doğruymuş. İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, hayvan sağlığı şubesi görevlilerinden aldığım telefon bilgisinden anlaşıldığına göre yumurtaların girişleri bakanlık iznine bağlı imiş. Gümrük görevlileri yumurta olduğunu görünce bu birime bildirmek durumundalalr. Zira kuş gribi gibi bazı hyastalıkların yanında ülkemizde görülmeyen bazı hastalıkların bu yolla ülkeye taşınması sağlanmış olur ki bu da doğru olmaz. Ülkemizde bir çok bitki hastalıkları kontrolsüz veya yeterince kontrol edilmeyen tohum girişlerinden bulaşmıştır.

Comment

Sn Kenan Bey Kardeşim: Hani bir söz varya.." Atı Alan Üsküdarı geçti".Bu Tarımcı kardeşlerimiz bu zamana kadar nerdeymiş? diye adama sormazlarmı?Malesef;ülkemizde yok,yookk!! Misalini vereyimmi:Güney Amerika'da görülen Tuta(Domates güvesi),14 ay gibi bir sürede ülkemizde,2 ay bir sürede de Orta Andolu'da görüldü.Avustıralya va Yeni Zelenda gibi ülkeler bizden bu konuda hem şanslı,hemde titiz davranmakta.Az,çok bildğim için yazıyorum;Dünyada Varoa zararlısı olmayan ülkelerden biriside Yeni Zelanda.
              Hiç Korkmaya gerek yok bence.Bir dostum Almanyadan fidan getirdi,bizim gümrükler çok şükür transit.Bir başkası defalarca tohum getirdi taaa..hiç önemli değil,gelen giden biri getirir.Memleketde sanki kuş giribi olmadımı?.Bizmi bulaştırdık.Ancak;konuya verdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürler.Selam ve muhabbetlerimle,ALLAH'a emanet olunuz.

Comment

24 Aralık 2010 Cuma
                Horoz ve Tavuklarım
                Horozumun tipi havası nihayet yerine geldi kümesin içinde azıcık tedirginlik gösteriyor buda saldırmaması demek

Comment

kümesi hazırladım ama ne cins tavuk alıcamı bilemiyorum biraz soğuğa dayanıklı olması lazım bilgisi olan arkadaşlara

Comment

Sevgili Küçükkozan sana sussex cinsi tavukları beslemeni öneriyorum. Sussex ler hakkında internette bolca bilgi mevcuttur. Hem soğuğa dayanıklı hem de yumurta sayısı yüksek ırklar diye biliyorum. Üstelik civcivleri de değerli satılıyor.

Comment

yılmaz başkan önerinize teşekkürler verdiğiniz fikirle yola çıkıcam

Comment

Sn tabiatcı ağabey söylediklerinizin hepsinden haberim var.Zira ben de bu ülkede yaşıyorum. Fakat biz Bahcesel Ailesi olarak kendi üzerimize düşeni yapalım. Karınca misali tarafımız belli olsun. Biz hassas davranıp başkalarına örnek olalım. Herkes evinin önünü temiz tutarsa bütün şehir temiz kalır. Bir not. Bir haftadan beri yoktum onun için geç yazdım. Gecikmemin sebebi budur.

Comment

Kenan Bey kardeşim.Elbetde de bizim de bazı konulara basmamızın gayesi belki birileri okurda??? Haa...bu işler böyleymiş der.Bizimde olur a çorbada tuzumuz olur.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Sn Tabiatcı ve diğer arkadaşlar.
                            Benim 75 adet tavuğum vardı Özel kümes yaptırdım.Şu anda şehirde oturduğum için hepsini dağıttım.Martta gidinçe yine bir kaç tane alırım.Hemde hakiki köy tavugu.
                            Kokulu yumurta yeyim dersen.Tavugu piyasadan aldığın yemle beslemiyeçeksin.Kırılmamış Arpa,Mısır,Yulav,Ekmek kırıntısı.Yabani otla beslediğiniz zaman tereyağda yumurtanın tadı ozaman geliyor.ilaçlı tedaviden ziyade Gezinti yerlerine sönmüş kireç ataçaksın.
                            Saydığım yiyeceklere tavuklar bir az nazlanıyor ama alışınçada bir daha bırakmıyor.
                            Tilki ve sansardan korumak için fotoselli 500 W ampul kullanın.Tel örgü varsa 12 v DC elektrik verin.
                            iki veya üç horoz olursa birbirine düşman olur.Kümesde kavga bitmez.
                            Kısaca tavuklar alemi yardımlaşmada sevgide yabancıyı tanımada Horozun tavukları takip etmesi.Aşk yaşamıya zorlaması.
                            Mısır bulamazsanız ben kargo ile gönderirim.
                            Selamlar Saygılar.

Comment

antalyalı arkadaşlar sussex tavuk almak istiyorum tel 0542 212 08 32 ararsanız memnun olurum

Comment

Selamlar, 2 haftalik soru biriktirdim geldim, 10 gun once bir arkadasdan 8 aylik gumus benekli ordek kanat leghorn horoz aldim, horoz kucukken ameliyat edilmis otmuyor, sadece genizden gurk gurk sesler cikarabiliyor, komsular ile kotu olmamak icin iyi bir imkan, hem kumesde horozsuz kalmamis oldu, fakat horoz ile ilgili bir kac sorun oldu onlari buraya yazmak istiyorum, yardim ederseniz sevinirim, Tabiatci bey sagolsun cok yardim ediyor, simdi horoz cok guzel geldiginin sabahi basladi iki yumurtlayan kirmizi tavugu dollemeye gun boyu araliklarla devam ediyor, iki tavuk da memnun horozla cok iyi anlasiyorlar uclu bir grup olusdu hep birlikde geziyorlar, horoz iki tane kirmizi tavuga cok iyi davraniyor, hic saldirmiyor yada gagalamiyor herhangi bir kus gecdimi yada birsey oldumu hemen korumaya geciyor, ama isin kotu tarafi diger tarafda 7 tane siyah australorp tavugu grup disi birakdi kendilerine yaklasmalarina izin vermiyor, kendi korudugu tavuklara yaklasan olursa hemen kovaliyor, iki tane grup olusdu kumesde, bahcede iki ayri tavuk grubu geziniyor bu yuzden, eskiden hepsi bir aradaydi, yeni gelen horoz grupculuk yapdi, ara sira sinirlenip sirtlarindan tuy kopariyor ve yiyor, korudugu iki kirmizi tavukda gelip onun yapdigi gibi tuy yemeye basliyorlar, eskiden tuy yeme olayi yokdu, iki tavugum horozdan gorerek tuy yemeyi ogrendi, vitaminsiz proteinsiz kalicaklari bir durum da yok yemlerini en iyi sekilde veriyorum, yesillik de yiyorlar devamli serbestce bahcede dolasiyorlar, stress olucak hic bir sebeb yok, yeni gelen horoz boyle ayrim yapmaya basliyinca 7 tane siyah biraz urkeklesdiler, hepbirlikde olduklari zamanlar agacin altinda golgeye yattiklari yada toprak banyosu yapdiklari zaman yada yem yerken, onun harici horoz devamli diger 7 tavugu kendi 3 lu grubundan uzak tutmaya calisiyor, diger tavuklar yumurtlamaya baslamadi, bu yuzden onlari grup disi birakmis olabilirmi? yada bu yuzden tuylerini cekiyor olabilirmi? yada horozda cannibalism mi var? anlamadim ama oyle bir tuy yoluyorki icim aciyor diger tavuklardan gunde iki uc defa tuy kopariyor, horozlar farkli renkdeki tavuklara karsi ayrimci yada saldirgan olurmu? hani otmeyen horoz sahibi oldum, horozuda geri vermek istemiyorum, kumesde horozsuz kalmasin, horoz geldiginde cok urkekdi 5 10 metre bile yakinima yaklasmiyordu diger iki tavuk elimden yem yerken horozda yavas yavas bana alismaya basladi iki uc gundur elimden yem yiyor, urkekligi de bayagi azaldi, bana yada bahceye cikan birine saldirma olayida yok, bize karsida sorun yok, bu tuy koparma olayini nasil onleyebilirim?, horoz neden boyle yapiyor gruplasiyor anlamiyorum, cevap verirseniz cok sevinirim, horozun resmini buraya ekliyorum, gumus benekli ordek kanat leghorn (mottled silver duckwing leghorn) cok cins bir leghorn, guzel bir hayvan geri vermekde istemiyorum ama bisi yapamazsam geri goturucem, tesekkurler

Comment

Working...
                                X