fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Sn Emre 40:Bazı Horoz çeşitleri kendi ırkına yakın olmayan tavukları döllemezler vede kendi sahiplendiği tavuk yada yerlere sokmazlar.Bunun yanında horozların yetiştiği ortamda bulunan ve kendisine saldıran tavuklarlada alakalı olabilir.Büyürken ortamında siyah tavuk yada horoz bulunması ve bunlardan,darbe alması olaya etki eder.ÇÖZÜM OLARAK:yemlerine yada sularına K vitamini ilave etmek yada bu terkipli yemler vermek.Diğer yandan,gurbunda bulunan tavuklardan ayırıp bir kaç gün tavuk görmeyecek şekilde,izbe bir yerde Horozu ayırmak.Daha sonra; Bu horozu daha önce tüylerini ibiklediği tavuklarla birleştirmek.Bu arada Gurup kurduğu,tavuklar bu ortamda olmayacak vede onları hiç görmeyecek.Gözlem neticesinde,horozunuz tavukları döllüyorsa bir kaç sonra bütün tavukları birleştirebilirsiniz.Şayet yine aynını yapıyorsa,ya iade ediniz yada pilavv...

Comment

Sn Emre40
      Sen horuzuna Kavrulmamış Fındık Badem Ceviziçi Yedir.Yemiyorsada küçük küçük böl yenin içine karışdır.Selamlar

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sn Emre 40:Bazı Horoz çeşitleri kendi ırkına yakın olmayan tavukları döllemezler vede kendi sahiplendiği tavuk yada yerlere sokmazlar.Bunun yanında horozların yetiştiği ortamda bulunan ve kendisine saldıran tavuklarlada alakalı olabilir.Büyürken ortamında siyah tavuk yada horoz bulunması ve bunlardan,darbe alması olaya etki eder.ÇÖZÜM OLARAK:yemlerine yada sularına K vitamini ilave etmek yada bu terkipli yemler vermek.Diğer yandan,gurbunda bulunan tavuklardan ayırıp bir kaç gün tavuk görmeyecek şekilde,izbe bir yerde Horozu ayırmak.Daha sonra; Bu horozu daha önce tüylerini ibiklediği tavuklarla birleştirmek.Bu arada Gurup kurduğu,tavuklar bu ortamda olmayacak vede onları hiç görmeyecek.Gözlem neticesinde,horozunuz tavukları döllüyorsa bir kaç sonra bütün tavukları birleştirebilirsiniz.Şayet yine aynını yapıyorsa,ya iade ediniz yada pilavv...
        Tesekkur ederim TABIATCI Bey, hemen horozu diger kumese ayiriyorum, dediklerinizi aynen yapimcam, sagolun,

Comment

hk50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn Emre40
          Sen horuzuna Kavrulmamış Fındık Badem Ceviziçi Yedir.Yemiyorsada küçük küçük böl yenin içine karışdır.Selamlar

Tesekkur ediyorum hk50 Bey, horozun yemine bugun dediklerinizi ekliyorum, sagolun,

Comment

SELAM MERABALAR

Comment

Profillerin boyanması ile kümese tam bir görünüm sağlamasada genede hoş oldu

Ayrıntılar Küçük Ateşleri Söndürür Esen Rüzgarlar Büyük Ateş Rüzgar Vurdukça Parlar - Blogcu da ziyaret edip ayrıntıları görebilirsiniz

Comment

Çok Garibime Giden Bir Tavuk Cinsi
                En Çok Yumurta Veren Cins Olarak Lanse Ediliyor
                Ancak Yumurtası En Pahalı Tavuk
                Peki, Light Sussex Cinsi Tavuk Besleyen Hobici Arkadaşlar Sizler Her Sucuklu Yumurta Yediğinizde Sucuktan Daha Pahalı Olan Yumurtalardan Yiyebiliyor musunuz Çünkü Yumurtanın En Pahalısı Tane Fiyatı 6 TL En Ucuzu 3,5 TL Ben Light Sussex Cinsi Tavuk Beslemekten Vazgeçtim.
                Ben Bu Tavukların Yumurtasını Yerken Vicdan Azabından Ölürüm

Comment

önemli olan biraz soğuga dayanıklı olması yumurtası etinin öbür cinlerden üstün olması tavsiye edeceğiniz başka cinsleri deniyelim teşşekkürler

Comment

Bir fotoğraf 1.60 mb.
                    Bunların foruma eklenmeden küçültülmesi gerekiyor. Bunun için resim programları kullanmalısınız. Aksi takdirde resimlerin yüklenmesi sırasında sorun olabilir tüm resimlerin indirilip açılabilmesi için uzun süre beklemeniz gerekir.

Benim elimden gelen dosya boyutuna sınır koymaktır ancak bu sınırı koyduktan sonra sizin gibi değerli üyelerimiz resim eklemelerinde sorunlar çıkacak ve dosya boyutunu küçültmeden resim ekleyemeyeceksiniz.

Kısacası bunun çözümü resim programı ile boyutunu küçültmektir. Saygılarımla

Comment

bilgisayar kullanmaktaki acemiliğimizden bazı hatalar yapabiliyoruz affola teşekkürler

Comment

07.Şubat. 2011 Pazartesi
                        İyi besle iyi verim al tavuklarımın maşallahı var yumurtaya geldikleri günden beri sadece 2 gün yumurta alamadım Bu iki gün haricinde her gün en az 2 yumurta verdiler bana

Comment

selam kanatlı severler epey bir zamandır siteye giremiyom yazamadım bazı özel bi sorunlardan dolayı sizlerlen yazın aldığım civ civ lerim büyüdüler güya hiç horoz almadıydım ama iki tanesi horoz çıktı ama birgörseniz çok yakışklı dalyan gibi horozlarım haa ayrıca şükür huysuz atlağan bi horoz değiller sakinler maşallah larıvar yeni öymeye başladılar braz çirkin ötüyorlarya işallah dha güzel öterler ben horoz sesini çok seviyorum ama ikisinden birisini yaa kesilmesi lazım yada köye göndericem kayınperder kesmesse eğer beştanede tavuğum var ikisi iki gündür yumurtaya başladı lar yumurtanın rengide tam istedğim gibi kırmızı diğer üçtavuk daha yapmadılar yumurta çünkü onları bir aysonra felan aldıydım anca heralde

Comment

slm benim tavuklar 5-3 mt tel örgülü avluda arada bir doğan saldırıyor insana benzeyen korkuluk yapsam nası olur.

Comment

hangi şehirde sinki dogan saldırıyor

Comment

selam size bişey demek istiyom şimdi benim tavuklarımdan birisi hastaydı durgundu ve ibiğinin tepesi de hafif kararmıştı yem bile verdiğimde hemen gelmiyordu zorlan durgun durgun yiyi yordu ben dediydim bu tavuk ölür kesindiye çünkü hep böyle olmuştu bana dediler sularına aspirin at şu büyükler için olan aspirinden dedideler ben sularına iki veya üçgünde bir iki tane attım bide suyu ılık yaptım hafif sıcağa yakın sonra bakıyom hah diyom bu kesin ölmüştür bugün diyom giriyom çıkıyom inanırmısınız hayvan dirildi gitti ibiğinin karasıda kayboldu havaya dikildi kırmızılaştı geriye ve canlan dı durgunluğuda gitti yem vermeye gittimi oda koşturuyor şimdi öbürleriylen şimdiyomki acaba aspirinin faydasımı olduki nerdesiniz sizinle bi paylaşayım dedim

Comment

Working...
                                X