fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Geçmiş Olsun

Comment

Selamlar

iki hafta once tavuklarimda az miktarda tavuk piresi gordum, kumesi temizlerken beni isirdilar 3 yerimden oyle haberdar oldum, daha once bit pire yokdu, sanirim yabani kuslardan kapdilar, Bayernin tavuk piresi ilacini aldim, tavuklari kanat altlarindan ve enselerinden spreyledim, kumesi de once kaynar su ile yikadim sonra bu ilacla iyice ilacladim, kumes altina topragada bu tozdan serpdim, su an icin pire kalmadi tavuklarimda temizlendiler, kumesin icide temizlendi, fakat ilac paketinin ustunde sadece 6 hafta kalici koruma sagladigi yaziyor, ayrica ilaclamadan sonra 1 2 gun yumurtalar yenmiyor, daha onceki yazilarda kirecin hastaliklara karsi koruma sagladigini okumusdum, ogrenmek istedigim kirec parazitlere karsida kalici koruma saglarmi, altlik olarak talasin altina kirec doksem 3 metre kare kumes icin ne kadar kirec serpmem gerekir, kirecin yumurtlayan tavuklara yan etkisi olurmu, yumurtladiklari yerin altinda pire vardi orayada dokmeyi dusunuyorum, eger parazitlere karsi koruma saglarsa kirec kullanmak isterim, bilgisi olan yardim ederse sevinirim, kirec harici farkli seyler onerirseniz onu da kullanirim, tesekkurler,

Comment

Ben eskiden tarım ilacı dediğimiz insektisit kullanıyordum. Önce kümesi boşalt ve güzelce ilaçla. Bir gün havalandır. Şayet koku varsa havalandırma devam etsin tavuklar başka yerde konaklasın. Sonra bir leğen içerisine bir teneke su koy. İçerisine birbuçuk kapak tarım ilacı(böcek ilacı) koy. İyice karıştır. Sonra tavukları kafaları kesinlikle dışarda kalacak şekilde komple suda banyo yaptır. en az 2 saat havadar bir yerde yani dışarda gezdir. Bu işlemler yapılırken hava sıcaklığı 15 derecenin altına inmemeli. Sonra tekrar muayene ettiğinizde bir tane bile bit kalmadığını göreceksin . Ben denedim garantilidir. Kolay gelsin.Geçmiş olsun

Comment

Efendim..Ben yazın sıvı ilaç kışın toz ilaç kullanırım.İlaçlamayıda haşare olsun,olmasın 20 günde bir mutlaka yaparım.Suluklarının içine haftada 1 kez ,bir iki damla sirke damlatırım.Üç ayda bir veteriner arkadaşımdan tablet halinde,aşıyı kaynamış-soğumuş suya sabah erken saatde suluklarına mutlaka veririm.Kullandığım ilaçların isimlerini vermemiz etik olmadığından isteyene özel mesajla gönderebilirim.Bereketli ürünler dileğimle...

Comment

Horozum ancak bu kadar yaklaşabilirsin tehtidinde bulunuyor artık saldırsada aldırmıyorum çok seviyorum

Pancarı çok seviyorlar ama çok fazla hazmedemiyorlar sanırım

19 Şubat 2011 Cumartesi
            Horoz ve Tavuklarım

Comment

kenan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ben eskiden tarım ilacı dediğimiz insektisit kullanıyordum. Önce kümesi boşalt ve güzelce ilaçla. Bir gün havalandır. Şayet koku varsa havalandırma devam etsin tavuklar başka yerde konaklasın. Sonra bir leğen içerisine bir teneke su koy. İçerisine birbuçuk kapak tarım ilacı(böcek ilacı) koy. İyice karıştır. Sonra tavukları kafaları kesinlikle dışarda kalacak şekilde komple suda banyo yaptır. en az 2 saat havadar bir yerde yani dışarda gezdir. Bu işlemler yapılırken hava sıcaklığı 15 derecenin altına inmemeli. Sonra tekrar muayene ettiğinizde bir tane bile bit kalmadığını göreceksin . Ben denedim garantilidir. Kolay gelsin.Geçmiş olsun
              Kenan bey cok tesekkur ederim, soylediginiz ilacin aynisini burdan temin ettim, aynen dediginiz sekilde ustunde kullanimi anlatilmis, siz ne yazdiysaniz aynisi kutuda yazili, en yakin zamanda kullanip sonucu sizinle paylasicam, saglicakla.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Efendim..Ben yazın sıvı ilaç kışın toz ilaç kullanırım.İlaçlamayıda haşare olsun,olmasın 20 günde bir mutlaka yaparım.Suluklarının içine haftada 1 kez ,bir iki damla sirke damlatırım.Üç ayda bir veteriner arkadaşımdan tablet halinde,aşıyı kaynamış-soğumuş suya sabah erken saatde suluklarına mutlaka veririm.Kullandığım ilaçların isimlerini vermemiz etik olmadığından isteyene özel mesajla gönderebilirim.Bereketli ürünler dileğimle...
                Sayin Tabiatci bey, Sizin tecrubeden faydalanmaya devam ediyorum, dediginiz gibi bundan sonra duzenli olarak ilaclama yapicam, bugune kadar sularinin icine hic sirke damlatmamisdim ama onun yerine kurt ilaci dokmusdum, dun ilk defa sularina elma sirkesi damlattim, hic sorunsuz ictiler, dogal yontemlerin daha akillica oldugunu ogreniyorum, tesekkur ederim, saglicakla.

Comment

Emre bey haydi kolay gelsin. Bu arada Celil bey de bana nazire yapar gibi bu resimleri yayımlamıyormu? Hasta oluyorum. Ama elden birşey gelmiyor. Yerim müsait değil. Bir gün o da olursa 50 tane tavuk beslemeyi düşünüyorum. İNŞAALLAH.

Comment

kenan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Emre bey haydi kolay gelsin. Bu arada Celil bey de bana nazire yapar gibi bu resimleri yayımlamıyormu? Hasta oluyorum. Ama elden birşey gelmiyor. Yerim müsait değil. Bir gün o da olursa 50 tane tavuk beslemeyi düşünüyorum. İNŞAALLAH.

Kenan bey ben zaten Celil beyin resimleri gorerek tavuk beslemeye basladim, hic aklimda yokdu, cok iyi oluyor Celil beyin resimleri yayinlamasi, bu sayede daha cok insan merak salar tavuk beslemeye, ben o kadar memnunimki tavuklarimdan, sabah erken kalkma aliskanligi yaratti bende, onlari seyredince meditasyon gibi geliyor, bisiler ters gider cocuklara kizarim bahceye cikarim 10 dakka onlari yemlerim, seyrederim sinir stress gecer, bence cok guzel bir hobi tavuk beslemek, 8 tavuk 1 horozum var, 24 tane yumurtayi da evde kendi yaptigim kulucka makinesine koydum 14 gunleri kaldi cikmalarina, umarim sizde mumkun olursa en yakin zamanda guzel bir kumes ile baslarsiniz tavuk beslemeye, saygilar,

Comment

İmkânı olan yeri müsait olan ve kanatlılara ilgi duyan herkes tavuk beslemelidir. Ancak bununda belli şartları var tavukları dört duvar arasına ya her tarafı telle çevrilmiş çamur deryasına dönmüş yere hapsedip önüne biraz buğday biraz arpa bira ekmek kırıntısıyla tavuk besleyecekseniz hiç yaklaşılmasın tavuk yetiştirilme işine. Tavukları en iyi şartlar altında besleyebilecek kümes temizliğine gerekli özeni gösterecek kişiler tavuk yetiştirmeye talip olmalıdır.
                      Saygılar

Comment

selam ben halamdan köyden tavuk istemiştim oda bana iki tavuk birde horoz gönderdi benim zaten beş tavuk iki horozum var ayrıca bu iki horozda çok güzel geçiniyolrlardı negüzelya tavuklarla felan ikiside idare ediyorladı tavukları ben bunları geçensene almıştım civ civ ken ikisi horoz çıktı ama çokgüzelbi horoz oldular kıyamıyorumda şimdi halamın gönderdiği tavuk ve horoz cinsleri farklı nası diyeyim yumurtalarını renkli yumurtlu yorlar yeşil açık yeşil yumurtlu yorlar görünüşleri biraz köytavuğuna benziyorlarya horozda tavuğa benzergibi bi tipi var aslında ben horoz istememiştim halam koymuş diğer normal horoz lar yumutanın rengini değiştiriyormuş ondan koymuş kendi cins lerinden koymuş yani bu yumurtada özelbi yumuta demişler halamada dış ülkede yaşayan bi akrabası vermiş yumurtasını oda gurk tavuğun altına koymuş çıkmış yumurta halamda böylelikle üretmiş oldu yani şimdi oldular kümesde üç horoz ben napayım şimdi diğer horozlarıda adamda kıyamaz kesmeye çok güzelleryaaa diğer yenigelen horozda olması lazım şimdi yumurtanın rengi değişmemesi için bu horoz olması lazım kararsızım şimdi napcağımı

Comment

27 Şubat 2011 Pazar
                          Hem yeni kümese alışması hem de gurk olmanın hızlanması için geçici yumurtalar koydum horoz ve tavuklar dolaşırken oda dolaşmak için yumurtaların üzerinden kalkıyor

Comment

Arkadaşım tavuk senin isteğinle yada sipariş üzerine kurk olmaz.Hayvancagızı serbest bırak.Yemini suyunu ver.Horozlardan uzak tut. olmuyadabilir. Senede iki sefer olanada rastlarsın.Saygılar

Comment

valla benim komşuda bitavuk var maşallah devamlı gurk oluyor senede üçsefer bazen dörtde oluyor havan gurk oluyor civ civler çıkıyor büyüyor sonrada on onki yumuta yaptıkdan sonra tekrar gurk oluoyor yaz kış oluyor marta başlıyor gurk olmaya iyice don olursa hava biraz duruyor işte ben hayret ederim otavuğa

Comment

hk50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Arkadaşım tavuk senin isteğinle yada sipariş üzerine kurk olmaz.Hayvancagızı serbest bırak.Yemini suyunu ver.Horozlardan uzak tut. olmuyadabilir. Senede iki sefer olanada rastlarsın.Saygılar
                                Arkadaşım sanırım siz beni yanlış anladınız ben 50 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri tavuk yetiştiriyorum tavukların nasıl gurk olduklarını nasıl civciv çıktığını tam olarak olmasa da birazcık biliyorum. Gene de tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Comment

Working...
                                X