fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hobi Olarak Tavuk Beslemek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Hobi Olarak Tavuk Beslemek

selamlar,

Bu aralar benim civcivler cikmaya basladi, tavugumun birinin altina kendi yumurtasi harici baska yumurtalar koymusdum, bu yumurtalardan 12 tane civciv cikdi, tavuk tamamen siyah olanlari altina aldi, sari-siyah olanlari kabul etmedi, nasil bir davranisdir bu hayret ettim, civcivler kendi hallerinde kalinca kutuya almak zorunda kaldim, bu aksam diger tavugun altina koymayi deniyicem insallah bu tavuk kabul eder, bugunde baska bir tavuk civcivlerini cikarmaya basladi, 25 30 tane civciv oldu Tabiatci bey sizin dediklerinizi aynen uyguladim guzel sonuc aliyorum, tesekkur ederim, birde tavuk civciv kabul etmedigi icin ne dersiniz? saglicakla, yeni cikan civcivlerimin resimlerini ekledim.

Comment

Celil Sami bey civcivleriniz cok guzel, hayirli, ugurlu, uzun omurlu olsun, bende sizin gibi bu aralar civciv buyutuyorum, keyifler yerindedir umarim, selametle.

Comment

YA bu nasıl iştir ya?? BAkın şu Allah'ın işine...TAvuğun yetiştirilmesi de,sevilmeside ,Mangalda kızartmasıda çok keyifli!!!

Comment

İnsanların koca koca binaların gürültülü avmlerin betonun soğukluğundan kurtulup terapi olan doğa ve hayvan beslemeye okadar ihtiyacı varki..
          Herkes sinirli herkes agrasif herkes telaşlı ama o toprak varya herşeyi alıyo insanın üstünden hele kendi hayvanlarının ürünlerini doğal yemek işte o...

kısada olsa yazarken hayeli bi mutlu ediyo insanı.

Comment

axid700 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            İnsanların koca koca binaların gürültülü avmlerin betonun soğukluğundan kurtulup terapi olan doğa ve hayvan beslemeye okadar ihtiyacı varki..
            Herkes sinirli herkes agrasif herkes telaşlı ama o toprak varya herşeyi alıyo insanın üstünden hele kendi hayvanlarının ürünlerini doğal yemek işte o...

kısada olsa yazarken hayeli bi mutlu ediyo insanı.

İnsan ASLA doğadan uzaklaşamaz ki zaten??Uzaklaştığı an psikolojisi başta olmak üzere herşeyi altüst olur ve yakın bir zamanda akıl hastalığından ölür. çünkü insan topraktan yaratılmış..

Comment

Emre40 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              selamlar,

Bu aralar benim civcivler cikmaya basladi, tavugumun birinin altina kendi yumurtasi harici baska yumurtalar koymusdum, bu yumurtalardan 12 tane civciv cikdi, tavuk tamamen siyah olanlari altina aldi, sari-siyah olanlari kabul etmedi, nasil bir davranisdir bu hayret ettim, civcivler kendi hallerinde kalinca kutuya almak zorunda kaldim, bu aksam diger tavugun altina koymayi deniyicem insallah bu tavuk kabul eder, bugunde baska bir tavuk civcivlerini cikarmaya basladi, 25 30 tane civciv oldu Tabiatci bey sizin dediklerinizi aynen uyguladim guzel sonuc aliyorum, tesekkur ederim, birde tavuk civciv kabul etmedigi icin ne dersiniz? saglicakla, yeni cikan civcivlerimin resimlerini ekledim.
              maşallh civ civ lerinize iyi günlerde büyütün hepside siyah çoğunluğu çok sevdim civ civ lerinizi

Comment

celil sami Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                http://inlinethumb31.webshots.com/99...600x600Q85.jpg

Havanın Soğuk Olması Nedeni İle Fotoğraflaman İçin Korka Korka Civcivleri Tavuğun Altından Çıkarttım
                celil bey şimdi gördüm civ civ lerinizi maşallahları var iyi günlerde büyütün ayyy negüzeller yaaaa hadi hayırlısı

Comment

Acaba bu tavuklar gurk olurmu bilgilendirirseniz çok sevinirim...

Comment

selam,
                    ben geçen sene 3 tavuk 2 horoz almıştım
                    ilk başta aralarında sorun çıkmıştı şimdi bi problem kalmadı ancak
                    6 aylıkken büyük olan horoz saldırmaya başlayınca kesmiştik
                    ve yine bi 6 ay daha geçti bu sefer de diğer horoz saldırmaya başladı ve kestik

Şu an horoz kalmadı ancak bu sefer de çevredeki kediler tavuklara saldırmaya çalışıyorlar.

Tavuklar kendilerini savunabilir mi yoksa yerine bir horoz almalı mıyım?
                    Nasıl bir horoz önerirsiniz bir de alışabilir mi?

Comment

Sn SnappeR:Yüce yaratıcı evrende her cismi çift yaratmıştır.Bu itibarla mutlaka bir horoz bulundurmanız gerekir.Horoz hem tavukları diğer hayvanlardan korumaya çalışır;Hemde eş vazifesi görür.Yani ebeveyn'dir.Genç,tüyleri düzgün ve hasta olmayan bir horoz almanız yeterlidir.rengi,boyu ve diğer fiziksel özellikleri şahsınızın takdirine bağlıdır.Sağlıcakla kalınız.

Comment

SnappeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        selam,

Şu an horoz kalmadı ancak bu sefer de çevredeki kediler tavuklara saldırmaya çalışıyorlar.

Horozları niye kestiniz ki??Horozlar zaten kavgacı olmaz mı?( NOT:Bari kestiğiniz Horozları mangalda yapsaydınız.Keyiflice yemişsinizdir İşallah...

Comment

SnappeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          selam,

Horozları niye kestiniz ki??Horozlar zaten doğal olarak kavgacı olmaz mı?( NOT:Bari kestiğiniz Horozları mangalda yapsaydınız,çünkü çok güzel oluyor.Keyiflice yemişsinizdir İşallah... )

Comment

Afedersiniz.İki kere basmışım yanlışlıkla.

Comment

Köy tavukları yada horozlarının mangalı olmaz.Zira,eti sert olur.Öncelikle iyi kazanda yada düdüklü tencerede haşlanır.Suyuyla,tereyağlı Bulgur pilavı pişirilir.Daha sonra Şöyle bakır bir siniye yufka ekmek serilir.Bu pilav ekmeğin üstüne dökülür.Sivtinen tavuk yada horoz etiüstüne dağıtılır.Yanında turşu ve canım ayran öfff...Elimi kolumu tumayın!!Yiyenlere afiyet olsun.

Comment

doğal ortamda yetiştikleri için kaynatılıren de ağır koku yayılır mutfağa. Bunu bir nebze önlemek ve dahası tavuk suyunun lezzetini arttırmak için suya kaynamadan önce defne yaprağı, karanfil, baş soğan, tane kara bibier biraz da sirke ilave edin değişikliği görün. bizde de fırın kapama yapılır köy horozu ya da tavuktan.

Comment

Working...
                                X