fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tohumla çoğalamayan meyve türleri nelerdir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: tohumla çoğalamayan meyve türleri nelerdir?

bence ben size soruyu anlatamadım...
    ilginize teşekkürler.
    ayrıca ben hep buradayım ki )))

Comment

Teşekkürler.

Comment

Cekirdeksiz uzumun latincesini alabilirmiyim? Tohumlarini gostermek için tabiki. Kiwide tam anlamiyla tohum vermiyor çunku disi ve erkek faktoru var . Erkek vermez disi verir. Bu arada linki okudum pratik yani ticari çogalmadan bahsedeceksek ben kabul ederim yaziyi dogrudur. Burada sorun yok .

Comment

Tabiat ana içerisindeki bitki,hayvan ve insanlar olmak uzere yasayan canlilar Kendi neslinin devami için üreme gerceklestirir. Bazi bilim adamlari bazi hayvan yada bitkilerin genleri ile oynayarak dolsuz yeni tür yapabilir. Tabiat içerisindede bazi kirmalarin dolsuz olma ihtimali mevcuttur. Ciflesmede kan ve dol uyumlari saglanir ancak genetik bozukluktan dolayi dolsuz yeni irk çikabilmektedir. Bildigim kadari ile katir dolsuzdur. Tabiat içerisindeki saf irklarin ve ara irklarin tamami dollu olarak meydana gelir çok ender hariç . Tabiat içerisindeki disi ve erkek ayriminin aslinda bir hata olduguda bir varsayimdir. Bir çok bitki kendi kendini polenleye bilmektedir. Yada deniz atindaki gibi erkegin hamile kalarak insanlar gibi canli dogum yapmasi gibi. Kimilerine gore aslinda canli dogum degil yumurtanin su ile temasi aninda yumurtanin kirilmasi ile yavrunun çikmasi olarak bakilsada insan oglundada ayni degilmidir? Anne karnindaki çocuk torbada degilmidir ve bu torba aslen yumurta degilmidir ? Cocuk cikma zamani tum hayvanlar gibi yumurtayi açarak çikisini gerceklestirmezmi? Kisacasi tabiatta hersey Kendi neslinin devami için urer ve bunun içinde tohum uretmek zorundadir. Dogal dengesi budur. Ticari dengesi ise çok farklidir .Hollanda ineginin uretilme nedeni sutunun bol olmasindandir. Besi inekleri ise eti için uretilir . Deveci armutu marka oldugu için uretilir. Ticari boyutunu fidancilar daha iyi bilir aklim ermez.

Comment

bir kere anlaşalım tabiat ana değil yaradanımız ALLAH olmalı, en azından bizim için tabiat ana yerine ALLAH diyebilirsin
            ben bunların olmadığını yada böyle oluyor demedim ki basit bir soru tohumla çoğaltılamayan meyve türleri sordum hem ayrıca meyveciliğimizde dünyada ilk sıralarda yer aldığımız sultani çekirdeksiz üzüm var değilmi bilmemiz gerekir ayrıca başından beri söylediğim benimde daha sonradan öğrendiğim bunların çekirdeklerinin olduğu muz örneğindeki gibi ama çoğaltma yapılamadığı bu kadar ısrarcı olmayalım neden israilden aldığımız hibrit domatesleri çoğaltamıyoruz sadece buda değil karpuz nar hıyar..

Comment

çekirdeksiz üzüm çeşitleri dostum

Comment

Din tartismasina girmek istemem ve senide anlayisla karsiliyorum. Sorunun cevabi aslinda soruda gizli. Neden israilden alinanlar çogaltilamiyor? Hakketten neden? Neyse seni fazla yormayayim .Bnece soruyu degistirip tekrar sormayi dene inanki cevaplar gelecektir.

Comment

Latince isimleri lazimdi ama olsun bununlada idare ederiz bakalim bunlarin çekirdegi varmiymis?

Comment

bunlar ıslah çalışmaları sonucu elde edilmiş tir senin demek istediğin galiba doğada böyle bir şeyin olmadığı insanların yaptığını demek istiyorsan doğal mutasyonlar sonucu olusmuş türlerde var

Comment

orada link var latince isimleri var
                      tohumları var varda tohumla çoğaltma yapılabiliyormu sen ona bak istersen.

Comment

Arkadaşlar seviyeli yazışmanız ve karşılıklı anlayışınız için teşekkür ederim. Böylesine güzel bir teknik tartışma içerisinde dini tartışmaya girersek burası bence bir mahsuru yok ancak Süleymaniye camisinin bahçesine döner Delimisin ne isin var üye isimli arkadaşın ALLAH yazamama özürü var. Onu da ALLAH yarattığı için hoşgörüyoruz.

Comment

Satisi mumkunse ureme yapilabiliniyordur.

Comment

pardon ingilizce isimlermiş SEEDLESS
                            çekirdeksiz demek zaten..

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Arkadaşlar seviyeli yazışmanız ve karşılıklı anlayışınız için teşekkür ederim. Böylesine güzel bir teknik tartışma içerisinde dini tartışmaya girersek burası bence bir mahsuru yok ancak Süleymaniye camisinin bahçesine döner Delimisin ne isin var üye isimli arkadaşın ALLAH yazamama özürü var. Onu da ALLAH yarattığı için hoşgörüyoruz.
                              Din tartismasi yok ama allah yazamama ozuru var . Ilginç bir tez.

Comment

Latincesi olsaydi daha rahat arama yapabilirdim .Ancak anladigim kadari ile tohumlarindan yani çekirdeklerinden votka yapimindada kullaniliyormus. Ben rakiya devam .

Comment

Working...
                                X