fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz Bahçesi Kurma

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sn Erol Bey:Ceviz bitkisinin 800 ile 1400 arasında dinlenme ihtiyacı vardır.Bu rakam duruma göre 100 saat artabilir.O rakımda verim almanız biraz zor görünmekte.Başka bir üretim yapmanızı tavsiye ederim.
    Marmara bölgesi sahil kesiminde düşük rakımda da olsa iyi verim alınan çok ceviz bahçeleri var. Bu bölgede sıcaklık +8 derecenin altında kalan süre genelde 800 saatin üzerinde olabiliyor. Bahçemin de bulunduğu sahile yakın bölgenin ceviz yetiştiriciliği için çok uygun olduğunu da söyleyebilirim. Lapseki ilçesinde hernekadar şeftali, kiraz gibi meyve yetiştiriciliği yaygın olsada bilhassa chandler, pedro gibi cinsler için uygun bölge olduğunu söyleyebilirim.
    Çanakkale orman müdürlüğü bölge için pedro ve chandler cinslerini tavsiye etmekte hatta bir ara çiftçiye bedava pedro cinsi fidan dağıtımı yapmaktaydı.
    Last edited by ykaya1948; 06.12.14, 12:15.

Comment

Bu konuyu ben biraz daha internetten araştırdım. Lapseki de soğuklama suresi 1300 saat olduğunu ve de burada kurulan kiraz bahçelerinin çok olması sebebiyle kiraz cinslerinin soğuklama sürelerini baktım ve genel olarak 1000 saatin üzerinde olduğunu öğrendim. Lapsekide ve biga taraflarında 50 rakım civarı chandler türüyle bahçesi kuran varmı acaba. Teşekkürler

Comment

Kozçeşme/ Biga'da 3 yaşında chandler ceviz bahçen var. Civar köylerde de kurulu bir çok chandler bahçeler var.

Comment

Muhteremler:Bizim burada bir söz var!..." Tavuğun cücüğü güzün sayılır".Hürmetlerimle...

Comment

Sn.tabiatcı size katılıyor olabilirim fakat tanıdığınız ya da bildiğiniz lapsekide elli gibi rakımlarda ceviz bahçesi kurupta hayal kırıklığına uğrayan birini tanıyormusunuz acaba. Teşekkür ederim.

Comment

merhaba benim sinop ta 8 dönüm arazim var buraya ceviz fidani dikmek istiyorum, sizce deniz seviyesinde olan arazime hangi cins ceviz fidani dikmem gerekir. bana bu konuda bilgi verirseniz cok memnun olurum saygilarimla.

Comment

erdal ermis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                merhaba benim sinop ta 8 dönüm arazim var buraya ceviz fidani dikmek istiyorum, sizce deniz seviyesinde olan arazime hangi cins ceviz fidani dikmem gerekir. bana bu konuda bilgi verirseniz cok memnun olurum saygilarimla.
                Bölge olarak her cins ceviz için uygun sayılır ancak arazinin toprak yapısı çok önemli. Eğer taban suyu yüksekte ve toprağın alt katmanlarında kist tabakası varsa hiç tavsiye etmem. Önce araziyi bir uzmana kontrol ettirin daha sonra cins seçimi yaparsınız. Gerze/Sinop'ta her yıl üç beş hafta kalırım, verimli yerli cins ceviz ağaçlarına da sıkça rastlamaktayım.

Comment

Working...
                X