ARKADASIM ARAZİZİN YAPISININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUN .MUHAKKAK Kİ DOĞRUDUR.AMA İNAANIN BENB NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM .HEMEN YANIMDAKİ BAHÇEDE AYNI ÇEŞİT AYNI YILDA DİKİLDİ VE AYNI YERDEN FİDANLAR ALINDI O BAHÇEDE KİRAZ OLDU BENİMKİNDE OLMADI.AMA ONUN BAHÇESİNDE DE SADECE GEÇEN YIL KİRAZ OLDU .TEK FARKLI UYGULAMA O SANIRIM DORMEX TİCARİ İSİMLİ BİR KİMYASAL KULLANMIŞ.
ARKADASIM ARAZİZİN YAPISININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUN .MUHAKKAK Kİ DOĞRUDUR.AMA İNAANIN BENB NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM .HEMEN YANIMDAKİ BAHÇEDE AYNI ÇEŞİT AYNI YILDA DİKİLDİ VE AYNI YERDEN FİDANLAR ALINDI O BAHÇEDE KİRAZ OLDU BENİMKİNDE OLMADI.AMA ONUN BAHÇESİNDE DE SADECE GEÇEN YIL KİRAZ OLDU .TEK FARKLI UYGULAMA O SANIRIM DORMEX TİCARİ İSİMLİ BİR KİMYASAL KULLANMIŞ.
Arkadasim verdigin bilgilere bakilirsa senin kiraz agaclarin asili. Ancak ne uzerine ne asisi yapmislar onu bulmak gerekiyor?Sonucta anladigim kadari ile yabani kiraz yada visneye çok farkli bir asilama uygulanmis. Bakalim bunu kim bulacak? Yazini okur okumaz anladim neler oldugunu. Arazinde sorun yok . Bence sen kiraz asilamasi yap . Gerci zirat muhendisi buyuklerimiz daha iyi bilir ama benim dusuncem bu sekilde.8)
tozlayıcı önemli tabihiki kardeş arazi yapısı derken bahçeyin yei çukursa bizde soguk düner derler arazi meyilli ise soguk dünemez derler benim kuzenim arazi çukurda 14 yıllık agaçları kiraz alamıyor çiçek döneminde birde bitki antifiriz denemeni tavsiye ederim
slm 14 yaşında olan kiraz bahçem var ama bir türlü tam verime geçiremedim tahlil yaptırdım tozlayıcı kullanmamı söylediler bu sene onları yapacağım sizce başka bir sebebi olabilirmi ağaçlar erkek kiraz olabilirmi bide dormex denemek istiyorum faydası olurmu cevabınıza şimdideden tşkkler
kirazlarımın gövde kabuk altları kuruyor gövdedekabuk altında oyuklar var içleri koyu kahve renginde reçine var kabuğun altında aktığı yeri oymuş vekurutmuş ağacın gövdesinin yarısı kurumuş yaş olan sadece bir bölüm bende akmalı yeri kazıdım temiz damarı bulana kadar daha sonra bordo bulamacı ile sıvadım tabi bu arada kuruyan epey ağacım var ağaclarım 4 yıllık kuruduklarını görmek moralimi çok bozuyor yaptığım işlemin faydası olurmu ağaçların çoğunun gövdelerinin ince kabuğunu çok az kaldırıp bakıyom kahve rengi sağlıklı olanlar yemyeşil kabuk altı kuruyup akmalaşanlar zeten yaprakları sarardı onları açıp baktım dışında ufak bir akma kabuk altı reçine olmuş reçinenin aktığı yerler oyulmuş sizce ağaçların hepsi ölürmü 200 ağacım var damlama ile suluyom toprak yapısı killi ve kireçli syu tutuyo drenaj yaptık aslında ağacların büyümesi normaldi ara ara kurumaya başladı anacı kuş kirazıdır. bakımı için önerilerinizi bekliyorum kurumanın önüne gecebilirmiyim yoksa hepsi kururmu verebileceğim ilaç vegöbre isimleri kullanım şekli yardımcı olursanız sevinirim
kirazlarımın gövde kabuk altları kuruyor gövdedekabuk altında oyuklar var içleri koyu kahve renginde reçine var kabuğun altında aktığı yeri oymuş vekurutmuş ağacın gövdesinin yarısı kurumuş yaş olan sadece bir bölüm bende akmalı yeri kazıdım temiz damarı bulana kadar daha sonra bordo bulamacı ile sıvadım tabi bu arada kuruyan epey ağacım var ağaclarım 4 yıllık kuruduklarını görmek moralimi çok bozuyor yaptığım işlemin faydası olurmu ağaçların çoğunun gövdelerinin ince kabuğunu çok az kaldırıp bakıyom kahve rengi sağlıklı olanlar yemyeşil kabuk altı kuruyup akmalaşanlar zeten yaprakları sarardı onları açıp baktım dışında ufak bir akma kabuk altı reçine olmuş reçinenin aktığı yerler oyulmuş sizce ağaçların hepsi ölürmü 200 ağacım var damlama ile suluyom toprak yapısı killi ve kireçli syu tutuyo drenaj yaptık aslında ağacların büyümesi normaldi ara ara kurumaya başladı anacı kuş kirazıdır. bakımı için önerilerinizi bekliyorum kurumanın önüne gecebilirmiyim yoksa hepsi kururmu verebileceğim ilaç vegöbre isimleri kuruyan ağaçların aşıyernden altı yanikök tarafı yeşil
bakteriyel kanser zamklanma hastalığıdır. Bunun için sonbaharda yaprakların %75'i döküldüğünde % 1'lik bordo bulamacı (100 gr göztaşı + 500 gr sönmemiş kireç) ilkbaharda gözler uyanmadan önce % 0,6'lık bordo bulamacı (600 gr göztaşı + 300 gr sönmemiş kireç) ile ağaçlar tamamen ilaçlanmalıdır. Zamk çıkan yerlerdeki zamk akıntısı keskin bir bıçakla kesilmek suretiyle temizlenmeli buralara daha koyu bordo bulamacı fırça yedirerek sürülmek şeklinde ilaçlanmalıdır.
Comment