fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kiraz Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Kiraz Yetiştiriciliği

mühendis55 kardeş araziyin durumu hakkında bilgi yazmamışsın meyve tutumu arazi yapısıda önemlidir

Comment

kardeş benim bahçemde 1700 rakım güzel kiraz olur hiç merak etme

Comment

Yüksek rakımlara (1500, 1600 gibi) bahçe dikimini bilhassa ihracatcılar öneriyor

Nekadar geçci kiraz okadar ederi fazla kiraz oluyor.

Kiraz ağacının rakımla ilişkisi mutlaka var, burada ilkbahar donlarına yakalanmamak önemli.

Yüksek rakımların bitki hastalık ve zararlıları hususundada avantajları var.

Aslında Meteoroloji Gn. Md. lüğü hala iklim-bitki (Cilimate zone) harıtalarını kullanıcılara sunmadı. Çok önemli bir husus malesef ihmal ediliyor.

Bu haritalar, her türlü bitki yetiştiriciliği için en önemli metaryal.

Comment

ARKADASIM ARAZİZİN YAPISININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUN .MUHAKKAK Kİ DOĞRUDUR.AMA İNAANIN BENB NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM .HEMEN YANIMDAKİ BAHÇEDE AYNI ÇEŞİT AYNI YILDA DİKİLDİ VE AYNI YERDEN FİDANLAR ALINDI O BAHÇEDE KİRAZ OLDU BENİMKİNDE OLMADI.AMA ONUN BAHÇESİNDE DE SADECE GEÇEN YIL KİRAZ OLDU .TEK FARKLI UYGULAMA O SANIRIM DORMEX TİCARİ İSİMLİ BİR KİMYASAL KULLANMIŞ.

Comment

Dormex yanlış hatırlamıyorsam yasaklandı.

Siz tozlayıcı (dölleyici ) hususunu ihmal etmiş olabilirmisiniz.

Bahçenizde arı varmı?

Comment

MÜHENDİS55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ARKADASIM ARAZİZİN YAPISININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUN .MUHAKKAK Kİ DOĞRUDUR.AMA İNAANIN BENB NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM .HEMEN YANIMDAKİ BAHÇEDE AYNI ÇEŞİT AYNI YILDA DİKİLDİ VE AYNI YERDEN FİDANLAR ALINDI O BAHÇEDE KİRAZ OLDU BENİMKİNDE OLMADI.AMA ONUN BAHÇESİNDE DE SADECE GEÇEN YIL KİRAZ OLDU .TEK FARKLI UYGULAMA O SANIRIM DORMEX TİCARİ İSİMLİ BİR KİMYASAL KULLANMIŞ.
              Arkadasim verdigin bilgilere bakilirsa senin kiraz agaclarin asili. Ancak ne uzerine ne asisi yapmislar onu bulmak gerekiyor?Sonucta anladigim kadari ile yabani kiraz yada visneye çok farkli bir asilama uygulanmis. Bakalim bunu kim bulacak? Yazini okur okumaz anladim neler oldugunu. Arazinde sorun yok . Bence sen kiraz asilamasi yap . Gerci zirat muhendisi buyuklerimiz daha iyi bilir ama benim dusuncem bu sekilde.8)

Comment

dormex i uygulayan varmı.varsa nezaman uygulamalı.tesekkurler

Comment

tozlayıcı önemli tabihiki kardeş arazi yapısı derken bahçeyin yei çukursa bizde soguk düner derler arazi meyilli ise soguk dünemez derler benim kuzenim arazi çukurda 14 yıllık agaçları kiraz alamıyor çiçek döneminde birde bitki antifiriz denemeni tavsiye ederim

Comment

Kiraz yetiştirecek olanlar anaçseçimini toprak ve iklim yapısına göre seçmeliler.

Meyve verimi için aynı tarih aralıklarında çiçek açan bir çeşit değil birkaç çeşit birden kullanmalılar.

Arıya önem vermeliler.

Eski ağaçları olup, yeni dölleyici dikmeye yeri ve zamanı olmayanlar, eski ağaçlarının bir dalına mevcut ağacın dölleyicisini aşılamalılar.

Comment

erik meyvelerinin çatal olmaması için ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz

Comment

slm 14 yaşında olan kiraz bahçem var ama bir türlü tam verime geçiremedim tahlil yaptırdım tozlayıcı kullanmamı söylediler bu sene onları yapacağım sizce başka bir sebebi olabilirmi ağaçlar erkek kiraz olabilirmi bide dormex denemek istiyorum faydası olurmu cevabınıza şimdideden tşkkler

Comment

slm arkadaş dormex gözler uyanmadan 15 gün önce kullanman gerek şubat ayının başında veya 15 ine doğru kullanabilirsin

Comment

kirazlarımın gövde kabuk altları kuruyor gövdedekabuk altında oyuklar var içleri koyu kahve renginde reçine var kabuğun altında aktığı yeri oymuş vekurutmuş ağacın gövdesinin yarısı kurumuş yaş olan sadece bir bölüm bende akmalı yeri kazıdım temiz damarı bulana kadar daha sonra bordo bulamacı ile sıvadım tabi bu arada kuruyan epey ağacım var ağaclarım 4 yıllık kuruduklarını görmek moralimi çok bozuyor yaptığım işlemin faydası olurmu ağaçların çoğunun gövdelerinin ince kabuğunu çok az kaldırıp bakıyom kahve rengi sağlıklı olanlar yemyeşil kabuk altı kuruyup akmalaşanlar zeten yaprakları sarardı onları açıp baktım dışında ufak bir akma kabuk altı reçine olmuş reçinenin aktığı yerler oyulmuş sizce ağaçların hepsi ölürmü 200 ağacım var damlama ile suluyom toprak yapısı killi ve kireçli syu tutuyo drenaj yaptık aslında ağacların büyümesi normaldi ara ara kurumaya başladı anacı kuş kirazıdır. bakımı için önerilerinizi bekliyorum kurumanın önüne gecebilirmiyim yoksa hepsi kururmu verebileceğim ilaç vegöbre isimleri kullanım şekli yardımcı olursanız sevinirim

Comment

kirazlarımın gövde kabuk altları kuruyor gövdedekabuk altında oyuklar var içleri koyu kahve renginde reçine var kabuğun altında aktığı yeri oymuş vekurutmuş ağacın gövdesinin yarısı kurumuş yaş olan sadece bir bölüm bende akmalı yeri kazıdım temiz damarı bulana kadar daha sonra bordo bulamacı ile sıvadım tabi bu arada kuruyan epey ağacım var ağaclarım 4 yıllık kuruduklarını görmek moralimi çok bozuyor yaptığım işlemin faydası olurmu ağaçların çoğunun gövdelerinin ince kabuğunu çok az kaldırıp bakıyom kahve rengi sağlıklı olanlar yemyeşil kabuk altı kuruyup akmalaşanlar zeten yaprakları sarardı onları açıp baktım dışında ufak bir akma kabuk altı reçine olmuş reçinenin aktığı yerler oyulmuş sizce ağaçların hepsi ölürmü 200 ağacım var damlama ile suluyom toprak yapısı killi ve kireçli syu tutuyo drenaj yaptık aslında ağacların büyümesi normaldi ara ara kurumaya başladı anacı kuş kirazıdır. bakımı için önerilerinizi bekliyorum kurumanın önüne gecebilirmiyim yoksa hepsi kururmu verebileceğim ilaç vegöbre isimleri kuruyan ağaçların aşıyernden altı yanikök tarafı yeşil

Comment

bakteriyel kanser zamklanma hastalığıdır. Bunun için sonbaharda yaprakların %75'i döküldüğünde % 1'lik bordo bulamacı (100 gr göztaşı + 500 gr sönmemiş kireç) ilkbaharda gözler uyanmadan önce % 0,6'lık bordo bulamacı (600 gr göztaşı + 300 gr sönmemiş kireç) ile ağaçlar tamamen ilaçlanmalıdır. Zamk çıkan yerlerdeki zamk akıntısı keskin bir bıçakla kesilmek suretiyle temizlenmeli buralara daha koyu bordo bulamacı fırça yedirerek sürülmek şeklinde ilaçlanmalıdır.

Comment

Working...
                                X