fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kiraz Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kiraz Yetiştiriciliği

Bu konuda yorum yazarak, belki bilmediğimiz veya düşünemediğimiz konunun bazı yönlerini yazmanız okuyuculara faydalı olabilir. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu: Kiraz Yetiştiriciliği

Cevap: Kiraz Yetiştiriciliği

Merhaba arkadaşlar .öncelikle forma daha yeni üye olduğumda nasıl kullanılacağını bilemeyebilirim.yanlış bişe yaparsam şimdiden özür diliyorum.benim 11 yasında 45 ağaç 0 900 ziraat çeşidi kiraz bahçem var.içerisinde dölleyici olarakta bayaz kiraz olarak bilinen çeşit var.dölleyici sayısınında uygun olduğunu düşünüyorum.ama şimdiye kadar kaydedeğer bir verim alamadım.kullanmam gereken bir kimyasal felan olabilir mi.çünki bu senede ürün alamazsam kiraz ağaçlarını keseceğim.

Comment

Sayın Mühendis55,

Toprak tahlili yaptırdınız mı? ağaçların gelişimleri nasıl? ayrıca bahçenizde çiçeklenme zamanı çok önemli. Çiçeklenme zamanında yeterli arı çalışabiliyormu? yada çiçek zamanı hava durumunu gözlediniz mi? bol çiçek açtığı halde yeterli tutum mu olmuyor? tutum oluyor da büyüme mi olmuyor? bunların hepsinin detaylı incelenmesi gerekir. ayrıca 11 yaşında ağaçlardan ciddi verim almalısınız. kesin bir sorun var.

Comment

Selsarac kardeş:kirazlar çiçeklenme döneminde bir göreceksin sanki ağaç yok ortada hertaraf çiçek.bahçeye arıda koydum geçen yıl yine olmadı.yalnız ağaçların gelişimi çok iyi.ağacın bazı dallarına arıları çekmek için pekmez felan sürdüm yine boş.sonuç...

Comment

Peki çiçeklerin tozlaşmadan sonra meyve tutumunu gözlemlediniz mi? çiçekler döküldüğü zaman nasıl oluyor. hiç yeşil bir tomurcuğa benzer meyvenin ilk görüntüsü oluşmuyormu? tamamen kuruyup dökülüyormu? eğer meyve tutumu olmuyorsa ya iklimden( soğuk rüzgar yada don) veya tozlaşma yetersizliği yada tozlaşmadan dır. bu arada beyaz kirazlarla 900 lerin çiçeklenme zamanları aynı günlere rastgeliyor değil mi?
          başka bir sebep aramayın.

Comment

MÜHENDİS55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Merhaba arkadaşlar .öncelikle forma daha yeni üye olduğumda nasıl kullanılacağını bilemeyebilirim.yanlış bişe yaparsam şimdiden özür diliyorum.benim 11 yasında 45 ağaç 0 900 ziraat çeşidi kiraz bahçem var.içerisinde dölleyici olarakta bayaz kiraz olarak bilinen çeşit var.dölleyici sayısınında uygun olduğunu düşünüyorum.ama şimdiye kadar kaydedeğer bir verim alamadım.kullanmam gereken bir kimyasal felan olabilir mi.çünki bu senede ürün alamazsam kiraz ağaçlarını keseceğim.
            Sayın MÜHENDİS55;
            Size B5A organik sıvı gübreyi öneririm...Bence ağaçlarınızı kesmeden B5A ile bir tanışın...
            Saygılar...

Comment

Sn Mühendis 55:Sn Saraç'ın önerilerini iyi değerlendiriniz.Ayrıca çiçeklenme döneminde Çiçek zınnı'na dikkat ediniz.Şayet yoğun şekilde çiçek zınnı varsa ürün alamıyabilirsiniz.Başarılar dilerim.

Comment

Sayın Mühendis55, tek tip tozlayıcı, kiraz bahçeleri için yeterli değildir. Bahsettiğiniz beyaz kiraz, 0900 çeşidine tozlayıcı olmasına karşın, kendisine kısır bir çeşittir. Dolayısı ile beyaz kirazın tozlaşması için, beyaz kirazı tozlayıcı Lambert gibi bir çeşidin de dikilmesi gerekmektedir.

Comment

Sayın ebrar kardeşeki sizce 11 yasındaki bir kiraz ağacının uygun olabilecek bazı dallarına lamberg aşılasam uygun olur mu?yoksa bazı boşluklara mı dikeyim .yoksa bu saatten sonra yapılacak bişey yok mu.ilginize tesekkürler..

Comment

Syn sarac bey:hatırladığım kadar çiçeklenmeden sonra meyvelerin çoğunluğuçok küçük tomurcuk gibi oluşup daha sonra dökülüyor.taban gübrelemesi ve yapraktan önerileriniz ne olabilir.inanın bu ağaçları kurtarabilirsek iyi olacak.

Comment

MÜHENDİS55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Syn sarac bey:hatırladığım kadar çiçeklenmeden sonra meyvelerin çoğunluğuçok küçük tomurcuk gibi oluşup daha sonra dökülüyor.taban gübrelemesi ve yapraktan önerileriniz ne olabilir.inanın bu ağaçları kurtarabilirsek iyi olacak.

Ben olsam kimyasal birşey atmam, sadece Hayvan gübresi atar, budama yaparım..

Comment

merhaba biz çok acemiyiz galba beyaz kiraz mutlaka ekmelimiyiz arı var ama bize tropzon hurması dediler

Comment

Bence bahçenizin sorunu tozlayıcı çeşit eksikliğidir. Tabiki ağaçların bazı dallarına lambert aşılayabilirsiniz. ve tavsiye edilen en hızlı çözüm bu olacaktır. Boş yerlere de daha sonra dikebilirsiniz.

Gübreleme konusunda sitemizde oldukca geniş bilgiler yer almaktadır. lütfen ilgili bölümleri inceleyiniz.

Comment

Kiraz Yetiştiriciliği

iYİ GÜNLER
                            BİRAZ ÖNCE ÜYE OLDUM VE BİRSÜREDİR DÜŞÜNDÜĞÜMÖ BİR KONUYU SORMAK İSTERİM UMARIM BANA GÜZEL CEVAPLAR VEREBİLİRSİNİZ YANİ BİRAZ ÜMİTSİZİM DE..
                            BENİM KÖYÜM 1600M RAKIMDA VE ORDAKİ ARAZİYİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN KİRAZ ÜRETİMİ YAPMAK İSTİYORUM..
                            AMA SOĞUK OLDUĞU İÇİN BAŞARILI OLABİLİR MİYİM BİLMİYORUM..
                            1500-1600M RAKIMDA KİRAZ VERİMLİ OLUR MU???

VİŞNE VAR ÇOK DA OLMASA. ELMA DA OLUYOR HATTA ERİK (BÜYÜK KARA ERİK) DE YETİŞTİ..

PEKİ YA KİRAZ...
                            ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Comment

merhaba herkese.. sizce 1600m rakımda veya 1500 rakımda kiraz olur mu..
                              cevaplarsanız sevinirim

Comment

Working...
                              X