fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Meyve Ağaclarının Değer Tespiti

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Hocam iyi günler
    Bir kapama antepfistigi bahçesinde yer alan 27 yaşındaki ağaçların sadece ağaç bedelini nasıl hesaplarız

Teşekkürler

Comment

MSN adresinizi özelden gönderiniz .

Comment

hayırlı günler hocam: 42 cm çapında söğüt, 22 cm çapında vişne , 20 cm çapında erik ağacının değer tespiti yapılacak ağaçlar kesilmiş durumda, yardımcı olursanız sevinirim

Comment

Ağaçların yaşı belirtilmemiş

Comment

7 yaşında chandler ceviz bahçesi için istimlak bedeli 1 dönüm için ne olur acaba. Burayla ilgili diğer sorum ise tapuda bu arazinin tarla görünüyor olması, istimlakta tapu kaydı önemli ise cins tahsisi yaptırmak istiyorum. Ancak tapu kaydı değil de arazi üzerindeki mevcut o anki ürün önemli ise cins tahsisi için boşuna para harcamak istemiyorum.

Comment

Arazinizin bulunduğu yer fiyata etki eder. Yerleşim yerine, ana yola, pazara yakınlığı fiziki yapısı gibi nedenler zemin fiyatını etkiler. Ancak sizin arazi Kapama meyve akçesi olarak yapılacaktır. Ağaçsız zemin bedeli ile ceviz bahçeli arasında 7-8 bin lira fark olur. Örneğin zemin bedeliniz bir dekar 10 bin ise cevizli olarak 17 veya 18 bin lira eder.

Kamulaştırma da arazinizde cins değişikliğinin etki edebilmesi için araziniz üzerine Kamulaştırma Şerhi konulmadan yapmanız lazım. Şerh konulduktan sonra cins değişikliğinin bir faydası olmaz.

Comment

ağaç değeri

İyi günler,
                Muratpaşa Belediyesince yapılan ihale ile almış olduğum arsanın bir kısmında 7-8 adet zeytin ağacı ve ne ağacı olduğunu bilmediğim çalılık benzeri 1-2 ağaç var. Bu ağaçlara 7-8 yıldır bakım , sulama vs. yapılmıyor. Buraya ev yaptırmam için ağaçların bir kısmını kesilmesi gerekiyor. Şahsıma bu ağaçların bedeli için herhangi bir müracaat olmadı ancak ileriki zamanlarda sorun yaşamamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Bu arsa belediyenin arsası iken burada işgalci konumunda olan kişi tarafından ekildiği iddia ediliyor. Ağaçların cinsi,yaşı ve değerlerinin tespitini nasıl ve kim tarafından yapılabileceğini öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Comment

İl - İlçe Tarım müdürlüğüne müracaat ederek arazi üzerinde bulunan ağaçların adet, yaş ve bakım durumlarını tespit edilerek tutanak altına aldırınız. İleride şikayet olur ve mahkemelik olursanız bu tutanakları mahkemeye sunarsınız. Bilirkişi bu tutanak üzerinden bedel tespiti yapar.

Comment

peyzaj ürünlerinin kamulaştırılmasındaki değer belirlenme örneği olan varmı

Comment

• Merhaba
                      Sizin yazdıklarınız ile bizim danistigimiz bazı emlakcilar ın söylemleri arasında farklar var bu sebepten kafamız çok karıştı.

Bizim hassada hassa çıkışında 18.000mt üzüm bagimiz var. Icinde 1300 civarında asma var. 500 mt dibinde imar var. 2 3 sene önce 400.000TL ye almak isteyenler vardı.

Burada okuduğum yazılarda cok düşün rakamlar var. Yazılar eski oldugundan mı bilemedim. Bize söylenen emlakcilar ın dediği devlet en çok para veren müşteri.

Çevrede dönümü 30.000TL ise devlet size dönümüne 45.000 öde.
                      İçindeki her asma için para öder.
                      Ayrica buranin 30 yıllık gelirini de öder dediler. Hatta örnek olarak adana kozanda yapılan barajda 35 40 binTL lik yerlere devletin 400 civarı ödediğini söylediler. Forumda 30 yıllık gelirden hiç bahsedilmemis.

Uzman olarak bizi lütfen bilgendirin

Comment

• Araziniz üzüm bağı olması nedeniyle kapama meyve bahçesi olarak değerleme yapılır. Kapama bahçelerde toprak ile birlikte üzerinde bulunan meyve ağaçları birlikte ödeme yapılır. Yani zemine ayrı ağaçlarınıza ayrı bir bedel ödemesi yapılmaz.
                        Ayrıca bunun dışında başka bir ödeme yapılmaz. 30yıllık geliri ödemesi diye de bir şey yok.
                        Bahçeniz iyi bakımlı ve genç ise ve de arsalara yakın olması da dikkate alındığında değerleme bedeli 25- 30 bin lira eder dekarı. Çünkü karayollarının komisyonun da veya mahkemelik olsanız gelecek bilirkişide Net gelir hesabına göre bedel biçecek ve sonuç pek farklı olmaz. 45 bin lira verir demeleri hayali bir rakam olmuş.l

Comment

• ACİLLLLL. güncel meyve ağaçları fiyat listesi varmI?

Comment

• e mail adresinizi gönderin gönderelim.

Comment

• hocam merhaba 2016 yılı veya 2015 yılı için meyve ağaç fiyatları gerekiyor yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin.

Comment

• hocam merhaba 2016 yılı veya 2015 yılı için meyve ağaç fiyatları gerekiyor yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin. [email protected]

Comment

Working...
                                X