Merhaba biz Manisada çekirdeksiz kuru üzüm yetiþtiricliði yapýyoruz ancak yeterli gelmediði için alternatif arýyorz. Red globe üzümü geç meyve veriyomuþ sanýrým ve soðuk hava deposunda saklayýp kýþýn iyi fiyata gidiyomuþ. 1-2 dönüm yerden baþlamak istiyoruz bu iþe acaba red globe yetiþtiriciliði hakkýnda bilgi vverýrmýsýnýz ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Red Globe üzüm yetiþtiriciliði ?
Collapse
X
-
Cevap: Red Globe üzüm yetiþtiriciliði ?
Denizli bölgesinde 2010 yýlý içinde red globe fiyatlarý toptan olarak 1,2 tl / kg civarlarýndaydý. Üretim olarak dönüm baþýna 4 ile 6 ton arasýnda verebilir. Oldukca verimi yüksek bir ürün . Hasadýn geç olmasý ( sultani üzüme göre ) hem avantaj ( kýþ sezonu daha yüksek fiyatlardan piyasaya çýkabiliyor ) ama dezavantaj ( güneþ etkin deðilse kýzarma sorunu oluyor ) .
Comment
-
meraba arkadaslar red globe deneme amaclý 3 yýl önce 2 dönümlük arazide basladýk 3 yýlýnda yaklasýk olarak 1 ton üzüm bekliyorduk ama yetiþtiriciliðini fazla bilmedigimiz için asma yapraklarýnda seyretme yaptýk buda bu üzüm için sakýncalýymýþ güneþ yanýklýðýna cok hassasmýþ yaklasýk 1.5 kg olan üzüm salkýmýnýn yarýsý güneþten yandý havanlanmasý cok dikkat edilmelidir. birde bu üzümün budamasý nasýl yapýlýyor yardýmcý olursanýz sevinirim
Comment
-
kýsaa budamaa yapýlacak ayrýcaa yuksek sýstem yanýý cardakk denýlýrr býzým burdaa yksaa yeterlý verým alamassýnýz bu sekýldee yaparsanýzz dönumdee eðer 160 asma varsa 7ile 10 ton uzerýnde urun alýrsýnýzz ayrýcaa sakýn yaprak almayýznýz ayrýca salkým salkýma deðmeyecek en önemlý puf noktasý buu kolay gelsýn
Comment
-
merhaba.bende þu anda 10 dönümlük müþküle üzümü var.fakat sýk dikim olduðundan dolayý renk sorunu yaþýyorum.o yüzden satmakta baya zorlanýyorum.bu iryat sonu baðý komple söküp,yerine çardak sistemi red globe dikmeyi düþünüyorum.(veya daha iyi diyebileceðiniz bir çeþit varsa ) fakat dikim aralýðý,budama þekli,yapraklama,ilaçlama gibi olan unsurlar,ayný þu anki baðýma yaptýðým þekildemi olacak iþçiliðim yoksa dikkat edilmesi gereken unsurlar olacakmý.bu konuda bilgisizim.güneþ görmesi gererkiyormu,yoksa gran simit elmasý gibi güneþten saklayacakmýyýz.þu anda bu þekilde bir sistem varmý.varsa nerededir,görerek daha iyi öðrenilir.
bu arada hangi anacý tercih etmemiz gerekir.topraðým kýzýl toprak týr.oldukça kuvvetli ve verimlidir.þu anda 35-40 ton arasý verim alýyorum.baðý söktüðüm gibi yeri dinlendirmeden dikim yapabilirmiyim? þimdiden teþekkürler...
Comment

Comment