Merhaba biz Manisada çekirdeksiz kuru üzüm yetiştiricliği yapıyoruz ancak yeterli gelmediği için alternatif arıyorz. Red globe üzümü geç meyve veriyomuş sanırım ve soğuk hava deposunda saklayıp kışın iyi fiyata gidiyomuş. 1-2 dönüm yerden başlamak istiyoruz bu işe acaba red globe yetiştiriciliği hakkında bilgi vverırmısınız ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Red Globe üzüm yetiştiriciliği ?
Collapse
X
-
Cevap: Red Globe üzüm yetiştiriciliği ?
Denizli bölgesinde 2010 yılı içinde red globe fiyatları toptan olarak 1,2 tl / kg civarlarındaydı. Üretim olarak dönüm başına 4 ile 6 ton arasında verebilir. Oldukca verimi yüksek bir ürün . Hasadın geç olması ( sultani üzüme göre ) hem avantaj ( kış sezonu daha yüksek fiyatlardan piyasaya çıkabiliyor ) ama dezavantaj ( güneş etkin değilse kızarma sorunu oluyor ) .
Comment
-
meraba arkadaslar red globe deneme amaclı 3 yıl önce 2 dönümlük arazide basladık 3 yılında yaklasık olarak 1 ton üzüm bekliyorduk ama yetiştiriciliğini fazla bilmedigimiz için asma yapraklarında seyretme yaptık buda bu üzüm için sakıncalıymış güneş yanıklığına cok hassasmış yaklasık 1.5 kg olan üzüm salkımının yarısı güneşten yandı havanlanması cok dikkat edilmelidir. birde bu üzümün budaması nasıl yapılıyor yardımcı olursanız sevinirim
Comment
-
kısaa budamaa yapılacak ayrıcaa yuksek sıstem yanıı cardakk denılırr bızım burdaa yksaa yeterlı verım alamassınız bu sekıldee yaparsanızz dönumdee eğer 160 asma varsa 7ile 10 ton uzerınde urun alırsınızz ayrıcaa sakın yaprak almayıznız ayrıca salkım salkıma değmeyecek en önemlı puf noktası buu kolay gelsın
Comment
-
merhaba.bende şu anda 10 dönümlük müşküle üzümü var.fakat sık dikim olduğundan dolayı renk sorunu yaşıyorum.o yüzden satmakta baya zorlanıyorum.bu iryat sonu bağı komple söküp,yerine çardak sistemi red globe dikmeyi düşünüyorum.(veya daha iyi diyebileceğiniz bir çeşit varsa ) fakat dikim aralığı,budama şekli,yapraklama,ilaçlama gibi olan unsurlar,aynı şu anki bağıma yaptığım şekildemi olacak işçiliğim yoksa dikkat edilmesi gereken unsurlar olacakmı.bu konuda bilgisizim.güneş görmesi gererkiyormu,yoksa gran simit elması gibi güneşten saklayacakmıyız.şu anda bu şekilde bir sistem varmı.varsa nerededir,görerek daha iyi öğrenilir.
bu arada hangi anacı tercih etmemiz gerekir.toprağım kızıl toprak tır.oldukça kuvvetli ve verimlidir.şu anda 35-40 ton arası verim alıyorum.bağı söktüğüm gibi yeri dinlendirmeden dikim yapabilirmiyim? şimdiden teşekkürler...
Comment

Comment