fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

benim kendi bağım yok sadece teyzemin var ordan alıyorum çelikleri ama onunda bağı aşılı ziraattan alma ama 3 çeşit var diyer çeşitleri ordan burdan çok buldum güzel asmalar çelikleri gömmeye başladım ama senin dediğin çift çekirdekli kelimesini anlamadım::S

Comment

balböceği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      benim kendi bağım yok sadece teyzemin var ordan alıyorum çelikleri ama onunda bağı aşılı ziraattan alma ama 3 çeşit var diyer çeşitleri ordan burdan çok buldum güzel asmalar çelikleri gömmeye başladım ama senin dediğin çift çekirdekli kelimesini anlamadım::S

Üzümün çekirdeği çift oluyor.Çeliklerin üzerine aşı yapılabilir.Selamlar

Comment

Comment

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sn nariçi dikimini yaptıgınız altın çilek in ışık sorun var .Yeteri miktarda ışık almadıgı kanatindeyim.
            Teşekkür ederim, üç tanesi nedense çoktan öldü. Poşettelerdi yerle irtibatları yoktu. yaşayan daha geniş bir poşette ve altında delik çok. yerle irtibata geçmiş olması lazım. Serada yeteri kadar ışık alıyor. Dün gece soba yanmamış. sıcaklık 3 dereceye inmişti. Sağlığı yerinde.

Comment

merhaba arkadaşlar altın çilek tohumlarını meyveden aldıktan sonra kurutulması gerekiyormu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşırsa memnun olurum

Comment

Evet kurutmanız lazım

Comment

Çıkardıktan hemen sonra kendisi kuruyacaktır zaten.Ama dikimini yapacaksanız gerek yok.

Comment

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.

Comment

Comment

meraba arkadaslar yer kirazı çoraklı topraklarda yetişir diye duydum bu ne kadar dogru bilgi verirseniz sevinirim

Comment

Arkadaşlar hepinize merhabalar.Benide cezbetti bu altın çilek.Ben yalovada açık ortamda tarlada üretmeyi planlamaktayım.Bildiğiniz gibi seranın farklı bi maliyeti var.Açık tarlada yetiştirilmesi,fide-tohum fiyatları nelerdir hangi ayda ekilir.Çok yıllıkmıdır.Tohumlarını ve fidelerini nerden bulabilirim deneme olarak birkaç tane fide için bana yardımcı olabilecek varmı aranızda.
                          Yardımcı olan olmayan bütün site sakinlerine teşekkü ederim)

Comment

• Cevap: YER KİRAZI YETİŞTİRİCİLİĞİ

eğer tohum çimlendikten sonra suyu fazla verdiyseniz oda ölüme neden olabilir

Comment

sebnem tez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              slm ben böle bi iş yapmak istiyorum altın çilekle ilgili bana uygun fiyata fide yada tohum satacaklara duyrulur
                              Merhaba şebnem hanım.
                              3 yıldan bu yana altınçilek yetiştiriyorum.
                              Bu yıla kadar fideleri satın almıştım.
                              (physalis peruvania)
                              bu yıl tohum çıkartarak kendim fide yetiştiriyorum.
                              Tohumları, özel makinalarla viyollere ekimini yaptırttım.
                              Şimdi iklimlendirme odasında büyüyorlar.
                              90.000 civarında fidem olacak.
                              Fidelerin 1. partisi 1. nisan'da dikime hazır olacak.
                              (Nİsan dikimleri bazı bölgelere uygundur.Kırağı mevsiminin geçtiği bölgeler)
                              Tabi, örtü altı üretim gerçekleştirecekseniz istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz.
                              2. parti ürünlerin teslim tarihi ise 6. mayıs 2011.
                              Fideler 264'LÜK özel viyollerdedir.
                              Detaylar için mesaj atabilirsiniz.
                              Saygılar.
                              BaşarılaR.

Comment

Alican77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Arkadaşlar hepinize merhabalar.Benide cezbetti bu altın çilek.Ben yalovada açık ortamda tarlada üretmeyi planlamaktayım.Bildiğiniz gibi seranın farklı bi maliyeti var.Açık tarlada yetiştirilmesi,fide-tohum fiyatları nelerdir hangi ayda ekilir.Çok yıllıkmıdır.Tohumlarını ve fidelerini nerden bulabilirim deneme olarak birkaç tane fide için bana yardımcı olabilecek varmı aranızda.
                                Yardımcı olan olmayan bütün site sakinlerine teşekkü ederim)
                                aLİCAN bEY, ben sakarya, pamukova'da ürettim. Bir arkadaşım ise, karamürsel karaahmetli köyünde üretti.
                                Açık alan için kırağı riskinin kalkamasıyla dikim yapabilirsiniz.
                                dikimden itibaren 90.(+-5)günde ürün alabilirsiniz.Kırağı yağıncaya kadar ürün almaya devam edersiniz.
                                Kırağı yağdıktan sonra bitkileri toprak üstünden kesersiniz. Köklerin üstünü ister toprak ile, ister yanık büyükbaş hayvan gübresiyle, hava almayacak biçimde kapatırsınız. Don olursa bitki köküne zarar vermesin diye. Ertesi yıl yani 2. yıl daha fazla verim meydana geliyor. (Ancak, ilkbahar kırağılarından korumanız gerekir. çünkü düküm zamanından önce boy atıp uzamaya başlıyorlar. tül ile korumanızı öneririm 2. yıl.) Ama 3. yıl için uğraştığınıza değmez. verim düşüyor.
                                Saygılar.
                                Bu arada fide ararsanız, ben Yalova-Tavşanlı Beldesinde, Havuzludere sapağında Hollandaya çalışan bir seraya (önceki yıldan deneyimli oldukları için tercih ettim. diğer firmalar altınçileği çilek sanıyor, biliyormuş gibi ukalalık yaparak müşteriyi aldatıyorlar tabi bilgisiz olanları))tohumlarımı verdim. şu anda fideler olgunlaşma aşamasındalar.
                                Organik tarım / global gapp/ itu için uygundur.

bence denemeyi bırakınız direk üretime başlayınız.
                                Çünkü yalova-karamürsel-altınova-iznik panukova bölgesi, mersin ve antalya'dan daha verimli. onlar 2 kilo ürünü zor alırken bizim bölgelerimiz 4 kilograma yaklaşmıştır.
                                Domates, biber, patlıcan her yerde yetişiyor.

Comment

Working...
                                X