fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Yer Kirazı (Altın Çilek-İnka eriği-Güvey feneri) Yetiştiriciliği

antalyadan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Manavgat'ta 5 yıldızlı oteller yakınlarında 60 dönüme kadar sulama ve ulaşım sorunu olmayan arazi üzerinde altın çilek yetiştiriciliği düşünüyorum, biraz sermayem ve çevrem var.
    Aktif üretim alanında en az 1 daimi çalışanla bu işe ortak arıyorum. bana pm atın
    seramyeniz, bahçeniz, personeliniz var ise nasıl bir ortaklık düşünüyorsunuz?
    Yalnız 60 dönüm için 60.000 fide 120 ton ürün demektir ve 1 personel çok yetersiz kalacaktır.
    5-6 personel 1 ziraat mühendisi veya teknisyen, 60.000 kazık veya kamış, bahçe traktörü, 4-5 adet bitki bağlama makinası güçlü sulama motoru ve yeterli miktarda damlama sistemi+ gübreleme ve ilaçlama tankı başlangıç için gerekenler.
    Hasat zamanı ise günde ortalama 1 ton hast anlamına gelir ki bu da 50 civarında yövmiyeci demektir.
    Kabaca maliyet:
    fide : 60.000
    Dikim yövmiyesi:3,000
    Damlama sulama:18.000
    Sulama motoru+gübre+ilaç tankı: 12.000
    Kamış: 12.000
    Tel+bağlama makinası:1,000
    5 personele 3 ay boyunca 40-50 yövmiye:3.000
    Gübre+ilaç+mazot gideri: 5.000
    90 gün boyunca hasat işçisi günde 50 yövmiye:180,000.
    Yaklaşık yatırım gideri:300,000 tl
    Hepsinin pazarlandığı düşünülürse, en iyi fiyat 10 tl olacağını öngörüyorum (O da itu/globalgapp olursa)
    1,000,000 tl gelir.
    300.000 gider.
    700.000 kalır.
    İyi iş.
    Ama 4 tl.den satılırsa.
    300 yatır, 6 ay sonunda 100.000 kalır?
    Ya bir de satılamazsa???

Comment

peki bu ürünleri nereye satabiliriz

Comment

antalyadan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Manavgat'ta 5 yıldızlı oteller yakınlarında 60 dönüme kadar sulama ve ulaşım sorunu olmayan arazi üzerinde altın çilek yetiştiriciliği düşünüyorum, biraz sermayem ve çevrem var.
        Aktif üretim alanında en az 1 daimi çalışanla bu işe ortak arıyorum. bana pm atın
        Manavgat ta altın çilek yetiştirecek arkadaşım, iklim şartları uyuyormu ? Altın çilek 38 derecenin üzerinde çiçeklerini döküyor.Sonbahara doğru havalar serinlediğinde meyve alabilirsiniz. Riskleri hesaplayıp öyle yatırım yapınız. benim tavsiyem.

Comment

sayın uveyik kuşu sorun üretmek degil. pazarı hakkında hiç bir bilgi bulunmuyor.bütün sitelerde satıcı dolu,alıcı yok

Comment

Yeni çeşidi geliyor.

Comment

Buda eskisi.

Comment

Yav bu neymiş heryerde Altın çilek deniyor ya?Çok mu kar getiriyor bu meyve?Adını da ilk kez bu sene duyduğum bir meyve.Herkes bundan bahsediyor ama haklılarda çünkü tadı çok lezzetli

Comment

1965 doğumluyum. 6-7 yaşımdan beri pazar nedir biliyor, görüyor, alıyor, satıyoruz.
                  Çocukluğumda muz, portakal mandalin hiç bilmezdik. Yanılmıyorsam bu ürünleri ilk kez 1973 kışında ilkokula giderken evimize girdiğini hatırlıyorum.
                  orta 1 de (1976) yatılı okumuştum. Toplu karavanaya biz 11 yaşında alıştık. Van depreminde Erciş Alpaslan öğretmen okulu yıkılmış. Oranın öğrencilerinin 1 kısmı Sakarya'ya gönderildiğinde, doğulu dostlarımız kardeşlerimiz olmuştu.Sanıyorum 1977 Varto Depremi olmalı. akşam yemeğinde portakal dağıtılınca bizler sevinç çığlıkları atarken, Kulakları çınlasın Ağrılı bir arkadaşım İbrahim sessizce bana portakalı göstererek "bu ne" demişti utanarak. Ve nasıl yenileceğini sormuştu. Ve Van'dan gelen diğer arkadaşlar da ilk kez gördüğünden bizim bilenler arkadaşlarımızla az alay etmemişlerdi. Bunlar masal değil. 1977 gerçekleri.
                  1984 de Özal Dönemine kadar kim yabancı sigara gördü, kim kivi, ananas, papaya v.d. meyveleri yedi?
                  1990 başında bizim Pamukova Karapınar Köyüne Almanlar meyve depolama ve işleme fabrikası yapmışlardı ve köylü ilk kez sözleşmeli çiftçiliği o zaman görmüşlerdi. Üretimi yapılan sebze ise; brüksel lahanası ile brokoli idi. Köylüler brokoli yi telaffuz edemiyor, tarlasında yetişen ürünü tüketmeyi bilmiyorlardı. YIllar geçti evine brokoli girmeyen ev sanırım çok az kalmıştır.
                  Gelelim, altınçilek pazarı'na...
                  Bu ürün tuttu. Tadıyla, kokusuyla, tüketimiyle, faydasıyla, talebiyle, toprağıyla tuttu.
                  Kimse pazar bulamayız diye korkmasın. Ancak geçen yıl ki, astronomik fiyatları da beklemesin. Tüketici için kilosunun Almanya'da olduğu gibi (Almanya'da marketlerde 8-9 Euro'dur.) 15- 20 tl aralığına inmesi gerekir. Ancak üreticiden 6 tl nin altındaki fiyat zarardır(Bu asgari limittir.2010 verilerine göre) Üreticiden çıkış fiyatının 7.5 tl, pazarda satış fiyatının da 15-20 tl olması durumunda hem üretici, hem aracı(mümkünse aracısız çalışmak herkes için idealdir) hem de satıcı için tatminkâr bir fiyat olacaktır.
                  Ben geçen yıl kendi pazarımı kendim yarattım:
                  Manavlar, kabzımallar ve aracılar "nuh der peygamber demez" İlk ürünleri götürdüğüm yerlerde alay ettiler, almadılar, kovmaktan beter sözler söylendi. Hediye bıraktım. "Dağıtın ve yiyin, kalırsa çöpe atmaya gelirim, siz zahmet etmeyin" dedim. 4-5 gün sonra uğradığımda tesislere korka korka girerken, geçen defasında alay eden, mal almak istemeyenler, ayakta karşılayıp "ooo hocam nerdesiniz, geçen defa telefonunuzu almayı unutmuşuz! " diyerek sanki milletvekili ve bakan gibi karşılıyorlardı. Tabi ilk ürünü satabilirmiyim endişesiyle 15 tl vermiştim. böyle karşılamaya 25 tl dedim. "Her getirdiğnide farklı ücret mi isteyeceksin" dediler, gülerek ve ben de onlarla alay ederek, "onlar tanıtım ürünüydü. piyasa böyle " dedim. kabul ettiler.
                  Sonra ürün çoğaldı ve hiç hale göndermedim. Pastaneleri ikna ederek pasta yaptırttım. malzemesi benden, siz pasta almayanlara ikram edin. diyerek 2.şer kilo mal bırakıp pasta ustalarına nasıl yapmalarını tarif ettim. Malzeme paralarını almadılar. çünkü yiyen parmaklarını yedi. ve yeni pazarlar oluşturdum.
                  Onun için cesareti olmayan, pazarı hazır olan buğday,
                  domates, biber,
                  karpuz dikmeye dewam etsin.
                  Cesareti olan girişimci ruhlu çiftçilere
                  pjhysalis peruvania 009 kkodlu fidelerimle hizmetinizdeyim.
                  Saygılar.

Comment

adını ilk kez duymanıza rağmen, tadının çok lezzetli olduğunu bilmeniz muhteşem

Comment

tolga somay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Yav bu neymiş heryerde Altın çilek deniyor ya?Çok mu kar getiriyor bu meyve?Adını da ilk kez bu sene duyduğum bir meyve.Herkes bundan bahsediyor ama haklılarda çünkü tadı çok lezzetli
                      adını ilk kez duymanııza rağmen, tadının çok tatlı olduğunu anlamanız muhteşem )
                      çok yaşayınız e mi

Comment

• Cevap: YER KİRAZI YETİŞTİRİCİLİĞİ

mrb.bende altın çilek fidesi istiyorum.istanbul büyükçekmecede hobi bahçem var burda hobi olarak ve aileme yetecek kadar altın çilek yetiştirmek isitiyorum.
                        bana yardımcı olursanız sevinirim.
                        email: [email protected]
                        tel:0554 7971874

Comment

mrb.altın çilek fidesi almak isitiyorum.
                          bana fiyat hakkında bilgi veririmisiniz.
                          tel: 0554 7971874

Comment

• Cevap: altın çilek nedir , nasıl yetiştirilir, pazar alanı

mrb.altın çilek fidesi almak isitiyorum fiyatlar hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim
                            tel: 0554 7971874

Comment

• Cevap: YER KİRAZI YETİŞTİRİCİLİĞİ

ist_m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              mrb.bende altın çilek fidesi istiyorum.istanbul büyükçekmecede hobi bahçem var burda hobi olarak ve aileme yetecek kadar altın çilek yetiştirmek isitiyorum.
                              bana yardımcı olursanız sevinirim.
                              tel:0554 7971874
                              Yarın sizi arayacağım:
                              vahdet
                              gsm: 05053562886

Comment

20 kasımda altın çilek tohumlarını saksıya ektim. Bu günlerde meyveleri olgunlaşmaya başladı.

Comment

Working...
                                X