Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kýrmýzý örumcek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• kýrmýzý örumcek

bahcemde 140 tane 8 aylýk meyva agacým mevcut. bunlarda 30 tanesi kiraz 20 tanesi de erik agacý ve assagý yukarý bir cogunda kýrmýzý orumcek mevcut kiminde cok yogun kimin de ise az var. bazý kisiler hemen ilaç at bazýlarý ise kýs geliyor gerek yok diyolar. bizim burda kýsýn gelmesine en az 1 ay var.
    su an için atabileceðim en uygun ilaç hangisi olur?? tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: kýrmýzý örumcek

Sn Mining: Kýrmýzý Örümcek bir çok meyve aðacýna zarar veren bir zararlý.Sadece kiraza deðil elma,ceviz vs. gibi bitkilerede zarar verir.Bitkinin sadece yapraklarý deðil meyve gözlerine dahi zarar vereceðinden, dolayýsýyla gelecek yýl bile meyve alamazsýnýz.Þayet önlem almazsanýz aðaçlarýnýz kuruyabilir.Sadece Ýlaçlamayla bu iþi çözmeyi düþünmeyiniz.Bunun yanýnda aðaçlarýn dökülen yapraklarý,dallarýný usulünce imha ediniz.Bunlardan biride yakmadýr.Ayrýca aðaçlarýn çevresindeki ot,diken vs yok ediniz. Yani haþaratýn býranabiceði ortamý yok ediniz.Mutlaka zirai ilaçlamaki zararlý görüldüðü an mutlaka yapýnýz.Daha fazla bilgi için,sitede daha önce görmüþtüm kýrmýzý örümce ilgili ayrýntýlý bilgiler vardý.Tabi yörenizdeki Tarým Ýl Müdürlüðünden mücadele takvimini alýrsanýz daha güzel olur.Sizin yörenizi bilmediðim için bir þey diyemiyeceðim.Baþarýlar dilerim ,esen kalýnýz.

Comment

ilaç çeþidini unutmuþum; benim burada site aracýlýðýyla belli firmalarýn ürünlerini tavsiye etmeyi kendimce uygun bulmuyorum.Ama en uygunu hem kýrmýzý örümceði,hemde diðer haþarata zarar veren böcek ilaçlarýndan birini öneririm.Þayet Tarým il müdürlüðünden ilaçlama takvimi hakkýnda bilgi alýrken ,onlara bunu hatýrlatýrsanýz size gerekli ilacý yazacaklardýr.Umarým yardýmcý olmuþumdur.

Comment

Sayýn mining, https://gardensel.com/tr/ linkindeki sayfada göreceðiniz gibi kýrmýzý örümcek mücadelesi ekim ayýnýn ortalarýna kadar devam etmektedir. yani Yaprak dökümüne kadar bu mücadele sürmelidir.

Kullanacaðýnýz ilaçlara gelince herhangi bir zýrai ilaç bayisine gitseniz kýrmýzý örümcek ilacýnýzý alýrsýnýz.

Comment

Öncelikle tessekkur ederim verdiginiz bilgiler için. ama soylediklerinizin hepsini az cok biliyorum ve ilac alýp kullandým. sizden beklentim en etkili yada en kýsa surede etki gosterecek veya daha uzun vadade neler yapýlacagýnýn aktarýlmasýydý. ( kiþilerin uyguladýgý basaralý sonuclar tavsiyeler belki burda paylasýlýr diye sordum.)bunun yanýnda kýrmýzý orumcegin hangi agaclarda goruldugunu sormadým ama onuda cevaplamýsýnýz tesekkurler. yer olarakta daha oncede baska konularda belirttiðim gibi balýkesir havran ovasýnda. otlara gelince ot ilacýyla su an ot cýkmasýný onlemis bulunmaktayým yani ot yok .+ yakma islemi guzel birsey tabi onuda yapmaktayým ama etrafýmdaki tarlalara mudahale edemedigimden oda kimi zaman cozum olmaktan cýkýyor.
          birkez daha sorayým kýrmýzý orumcegi hic onleme sansým yokmu varsa bunlar neler? bu sene degilde en azýndan ocaktan sonra borda bulamacý dýsýnda neler yapýlabilir? tesekkurler...

Comment

Kýrmýzý örümceði, iç kurdunu ve daha birçok hastalýðý önleme þansýnýz yok. Ancak aðaçlarýnýza zarar vermemesi için uygun zamanda koruyucu ilaçlamalara baþlamalýsýnýz. Tabiki kültürel mücadele denilen kurallara da uymanýz mücadeleyi kolaylaþtýrýr. Ama Kýrmýzý örümcek için her yýl mücadele yapacaksýnýz.

Borda bulamacý mantari hastalýklar için kullanýlýr. Zararlý böcekler için kullanýlmaz.

Comment

Alýntý:
              mining´isimli üyeden Alýntý
              bahcemde 140 tane 8 aylýk meyva agacým mevcut. bunlarda 30 tanesi kiraz 20 tanesi de erik agacý ve assagý yukarý bir cogunda kýrmýzý orumcek mevcut kiminde cok yogun kimin de ise az var. bazý kisiler hemen ilaç at bazýlarý ise kýs geliyor gerek yok diyolar. bizim burda kýsýn gelmesine en az 1 ay var.
              su an için atabileceðim en uygun ilaç hangisi olur?? tavsiyelerinizi bekliyorum...

AGAÇLAR NET SÝTESÝNDEN B5A NIN ETKÝLERÝ ÝLE ÝLGÝLÝ BAZI ALINTILAR...

Arkadaþlar ceviz aðacýmdaki cevizler sürekli dökülüyordu.b5a gübreyi kullandýktan 1 hafta sonra dökülme durdu.Bilgilerinize..

B5A yý bende kullandým. Kuruyan limoni servilerde, kullandýktan 20 gün sonra aðaçlarda gözle görülür bir canlanma oldu. Ayrýca mart ayýnda dikmiþ olduðum incir fidanlarýndan bir tanesi kurumuþtu. Sökmeyi düþünürken, deneme amacýyla, 15 gün önce bu ilacý kullandým.
              Geçen gün kontrol ettiðimde fidanýn gözlerinde patlamalar oluþtuðunu gördüm.Enteresan!!

B5A gerçekten çok müthiþ bir buluþ. Kýrmýzý örümcekten dolayý, geçen seneden zayýf düþen, hatta kurumaya aday bir aðaç olan bir kirazda denedim. Deneme süresi çok uzun olmamasýna raðmen, saðlýklý uç sürgünler vermeye baþladý. Gerçekten denemeye deðer bir gübre. Þu anda da, meyve kalitesi ve aðacýn zararlýlara karþý direncini ölçmekteyim. Olmazsa olmazýmýz olan kýrmýzý örümcek ilacýný kullanmadým, þu ana kadar da aðaçlar dirençli görünüyor.
              b5a sývý gübre gerçekten harika ürün, iki aydýr salon ve balkon bitkilerime 15 gün ara ile b5a verdim, bitkilerimde gerçekten canlanma, yeni sürgünler ve çiçekler var.
              Mesela tacca, bakýmý zor bir bitki türü, þu anda 4 yeni sürgünü var ve ortasýndan yaprak veriyor açýkcasý umudum yoktu ama þimdi çok güzel, yelken çiçeklerim coþtu 4 yapraklý yelkenim bile çiçek açýyor, hele anthurium öyle muhteþem öyle canlý ki çiçek vermeye hazýrlanýyor ve bir sürü yeni yaprak, mum çiçekleri sürekli yaprak veriyor ve sayamadýðým bir sürü balkon çiçeðim
              Teþekkürler Mehmet Bey, Hüseyin Bey ve Bekir Bey.

Sevgili Praecox siz o Anthurium'u iyi tanýrsýnýz
              Yaklaþýk ikibuçuk aydýr b5a sývý gübre kullanýyorum, 15 günde bir 5 litrelik pet þiþeye 1 kapak b5a ekleyip güneþ battýktan bir kaç saat sonra balkon ve salonumda ki tüm bitkilerime uyguluyorum ve gerçekten hepsinde de inanýlmaz deðiþiklikler var yapraklar daha canlý bitkiler ve çiçekleri dim dik duruyorlar.
              Bakýmý zor dediðim Tacca, yoksa zor deðil mi?
              Tacca bana ilk geldiðinde size fotoðrafýný yollamýþtým hatýrlarsanýz, geçen akþam büyük 4 yapraðýný kestim uçlarý kötü durumdaydý, ortadan 2 yaprak veriyor ve sürgünler var.

No: b5a sývý gübre ye baþladýðýmdan bu yana hiç bir vitamin vs kullanmadým.

b5a sývý organik gübreyi tüm çiçeklerime üçüncü uygulamayý yaptýktan sonra konuþabilirim artýk

Geliþim gayet belirgin, yeni ve saðlýklý yapraklar, çiçekler.

Çok küçük bir çelik hatta nerdeyse yapraktan yetiþtirdiðim 3 yaþýnda olan benjamin çok kötü durumdaydý (bendeyken iyiydi kayýnvalideme verdim) yer deðiþikliðinden olsa gerek tüm yapraklarýný döküp kurumaya baþlamýþtý ki 2 defa b5a sývý gübre uygulamasýndan sonra toparlandý bir sürü dal ve yaprak vermeye baþladý )

B5A organik sývý gübreyi kiraz aðaçlarýmda denedim. Sonuçlarý gerçekten çok þaþýrtýcý. Nematot incelemesinde, haziran böceði yumurtasý görülen bir aðaca uyguladým. Yapraklarýnda bodurlaþma ve azalma görülen bu aðaç, yeni sürgünler vermeye baþladý. B5A lý topraðýmýzýn nematot incelemesinde bol miktarda canlý görüldü. Aðaçlarýmýz daha dirençli görünüyor, bariz büyüme hýzý var. Kök bölgesindeki nem tutma kapasitesini dengede tuttuðu için, nem faktöründen kaynaklanan monilia hastalýðýna karþý da direnç göstereceðini tahmin ediyorum.

Bu ürünü balkondaki domateslerim, pepinolarým ve mango fidanlarým,limonlarým üzerinde denedim. Extra bir sonuc alýp alamayacagýmý zaman gösterecek, þu an icin görüntüleri ayný...

Ama sararmýþ bambu bitkim [Þans Bambusu (Dracena sanderiana)] vardý, ona spreyle verdim. Hüseyin bey bunu mutlaka referansýnýza ekleyin, bambularým hiç olmadýgý kadar güzel bir yeþillik içine girdi.

Bu akþam üstü çimlerin renginin çok güzelleþmeye baþladýðýný farkettim. Daha önce koyu yeþilken þimdi çok tatlý bir canlý yeþil tonu olmaya baþladýlar. Doðrusu bu kadar çabuk bir deðiþim beklemiyordum.

Sararmýþ bölgelerin durumu için bir hafta kadar bekleyeceðim. Çok ümitli deðildim aslýnda ama bugünkü durumdan sonra ümitlenmeye baþladým

merhaba agaclar.net .merhaba organik tarým destekçileri.B5A sývý organik gübre yazýlarýnýzý merakla takip ederken ancak üye olabildim.Ben B5A ile 1 yýldýr tanýþýyor ve BANDIRMA yöresinde çalýþmalar yapýyorum.en son þirin beldemiz marmara adasýnda zeytinlerde uygulama yaptýk,þu an adadaki eniyi zeytin bizim uygulama yaptýðýmýz bahçede.Kasým ayý itibariylede toplanmaya baþlýyacak.B5A sývý organik gübreyle buðday,ayçiçeði,mýsýr,domates,biber,çeltik,pýrasa, zeytin,kiraz,saksý bitkileri ve bahçe çiçekleri yetiþtirdik.Sizlerinde dediði gibi her alanda süper verim aldýk ERDEK te yazlýk sitelerin bahçelerini B5A ile güzelleþtirdik.Bu ürünü ülkemize kazandýran BMR tarým çalýþanlarýna vede çok çaba sarfedip bir telefonla burlara kadar gelen Hüseyin OVAK beye teþekkürler ediyorum.BANDIRMA çevresinde ürünü merak eden ve kullanmak isteyenlere her zaman yardým etmeye hazýrým...HEDEF ORGANÝK TARIM,ORGANÝK ÜRÜN...

Komþunun bahçesinden, domatesler neredeyse tamamen ölmüþtü ve yapraktan ve topraktan 2 defa B5A uyguladým cep telefonu çekimi resimler ancak ölü görünenler B5A dan önce yeþil gözükenler ise B5A verildikten sonraki halleri

kendi domateslerimde ise þu anda bir þey yok, gayet güzel ve neþeliler.

SAYIN MÝNÝNG; AGAÇLARINIZ VE KIRMIZI ÖRÜMCEK ÝLE ÝLGÝLÝ SÝZE BÝR FÝKÝR VEREBÝLÝR DÝYE BU ALINTILARI GÖNDERDÝM..SAYGILAR...

Comment

gercekten elinize kolunuza saglýk verdiginiz bilgiler için bende deneme kararý aldým fakat sormadan edemiyecegim simdi B5A yý atmamýn bir faydasý olurmu. kiraz ve erik agaclarýna ne kadar vermeliyim . bu konudada aydýnlatýrsanýz sevinirim. tesekkurler.

Comment

Kardeþ akarisitlerde ve fungisitlerden en güzeli ve doðal olaný hem akarisit( örümcek bir akardýr) hemde fungisit olaný kükürt dür ben size 15 gün ara ile iki uygulama þeklinde bu doðal ilacý tavsiye ederim. bu B5a da çok oldu bu arkadaþlar bakteri kýsýrlýk ilacý diye satacaksýnýz yakýnda dayanýklýlýk verir akar öldürmez kendinize gelin. Bu doðal organik tarýmda kullanma ruhsatýda olan kükürtle olayý çözemezseniz size benim danýþmanlýk yaptýðým firmadaki bir organik ürünü tavsiye ederim ama siz önce bunu deneyin kükürt uygulamasý yapýn gerisi kolay. Ürün adý hodvar PK muhatap firma ÝMPA ibrahim özden iki firma var ibrahim özdeni ilacý üreten firma telefon 0532 262 0985 benim ismimi verin Sadettin çakýr o gerekli yardýmý size yapar kýrmýzý örümceðin ne hale geldiðini görürsünüz saygýlarýmla

Comment

kafam karýstý ama kýrmýzý orumcek için heralde sizin dediginiz gibi kukurt uygulamak mantýklý geldi. nasýl uygulanacagýný ogrenebilirmiyim. simdi uygulamamda netice alabilirmiyim acaba . verdiginiz numara anladýgým kadarýyla kukurt satýcýsýnn numarasý muhtemelen kukurtu burada bulabilirim. saygýlarýmla...

Comment

Kýrmýzý örümcek ve diðer zararlýlara karþý, B5A nýn etkisi, direnç yönünde olmaktadýr. Yoksa, B5A kullanýlýnca, kýrmýzý örümcek görülmez diye bir sonuç çýkmasýn. Meyve görülen aðaçlarda sadece kükürt ve kalýntý riski olmayan Neemazal böcek ilacýný tavsiye ederim. Yok meyvesi toplanmýþ bir aðaçsa aþaðýdaki seçenekleri uygulayabilirsiniz.
                      Etkili madde adý ve oraný
                      Formülasyon Tipi
                      Doz (Preparat/100 lt su)

Öncelikli olarak tavsiye edilen ilaçlar

Kükürt, % 80
                      WP
                      400 g

Bromopropylate, 500 g / l
                      EC
                      100 ml

Ýkinci derecede tavsiye edilen ilaçlar

Fenbutation oxide, 500 g / l
                      SC
                      30 ml

Dicofol, 195 g/l
                      EC
                      150 ml

Quinomethionate, %25
                      WP
                      40 g

Cyhexatin, %25
                      WP
                      125 g

Cyhexatin, 632 g / l
                      FL
                      50 ml

Tebufenapyrad, %20
                      WP
                      37.5 g

Formothion, 336 g / l
                      EC
                      150 ml

Ayrýca ot ilaçlamasý, biyolojik dengeyi tahrip eden, zararlýlarýn daha güçlü olmasýný saðlayan yanlýþ bir yöntemdir. Ot ilaçlamasý yaparak, topraðýnýzý zehirlemiþ, faydalý mikroorganizmalarýn da ölmesine sebep olmuþ olursunuz.

Comment

formothion çok ii seçim olmaz ebrar bey bence bu iþi kükürt çözer zaten ama neemazal ise çoook pahalý bir ilaç ayrýca diflebenzuron etkili maddesi hiçbir zaman akarisit deðildir o yüzden eðer denemediyseniz diflebenzuronu sakýn kýrmýzý örümceðe vermeyin Çünkü IGR lar akarisitlerde kullanýlmaz adý üzerinde insekt generatýon regulatýon yani böcek geliþim düzenleyicisi yani akarlara etki ettiðini ben hiç görmedim saygýlarýmla. Neem-azal ýn litre fiyatrý ile 10 dekar araziye 2 defa kükürt atarsýnýz.

Comment

ayrýca iki tane ileç haricinde diðerleri arkadaþým zaten insekt ilacý farkýndamýsýn bilmiyorum ama karþýmýzdaki akar lütfen insanlarý yanýltmayalým akarlara etkili preparat etkili maddesi acetamibrit dir o içerik varsa önerin onun dýþýnda önerirken hata yapmayalým insanlar bize güveniyor
                          Birþey bilmiyorsanýzda bitki saðlýðý diye site var orayý tavsiye edin hiç olmazsa beyler. Bu arada neem-azal organik tarým sertifikalý diflebenzuron içerikli bir IGR olan insektisittir.

Comment

yok verdiðim numara hordvar-PK satýcýsýnýn siz balýkesirde iseniz yazýlarýnýzdan onu anladýn merkezde zafer tarým var iki arkadaþ birleþtiler köylü garajýnýn orada ordan bulabilirsiniz saygýlar

Comment

Sayýn Kardelen, agresifliðinize bir anlam veremedim. Birincisi ben bayaným ve Ziraat Mühendisiyim. Ne yazdýðýmýn ve ne tavsiye ettiðimin farkýndayým. Sizinle bilgi yarýþtýrma polemiðine de girmem. Ben bilgilerimi paylaþmak ve bilmediklerimi öðrenmek üzere bu sitelere ziyarette bulunuyorum.
                              Entegre mücadeleyi ve zamanýný bilirsiniz. Bu mücadele tek baþýna düþünülemez. Ayrýca, masa baþý mühendisliði yapmýyorum. Kendi bahçemde bizzat gözlemleyerek, fiilen çalýþarak gerekli mücadeleyi yapýyorum. Meyve, çoðunlukla da kiraz aðacýmýz olduðu için kýrmýzý örümceklerle haþir-neþirim.
                              Neemazal insektisit formunda, fakat akarlara da etkili güzel bir ilaç. Bizzat kullandým ve farkýný gördüm. Neemazal, kýrmýzý örümceklerin ölümüne sebep olduðu gibi, kýrmýzý örümceði yiyen akarlara da zarar vermiyor. Bu durumda pahalýlýk bence, fayda veriren zarar riski de olan ilaçlarda olur.
                              Akarlar hakkýnda daha fazla bilgi edinmek isterseniz, https://gardensel.com/tr/ sayfasýný inceleyebilirsiniz.
                              saygýlarýmla...

Comment

Working...
                              X