fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kırmızı örumcek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kırmızı örumcek

bahcemde 140 tane 8 aylık meyva agacım mevcut. bunlarda 30 tanesi kiraz 20 tanesi de erik agacı ve assagı yukarı bir cogunda kırmızı orumcek mevcut kiminde cok yogun kimin de ise az var. bazı kisiler hemen ilaç at bazıları ise kıs geliyor gerek yok diyolar. bizim burda kısın gelmesine en az 1 ay var.
    su an için atabileceğim en uygun ilaç hangisi olur?? tavsiyelerinizi bekliyorum...

Cevap: kırmızı örumcek

Sn Mining: Kırmızı Örümcek bir çok meyve ağacına zarar veren bir zararlı.Sadece kiraza değil elma,ceviz vs. gibi bitkilerede zarar verir.Bitkinin sadece yaprakları değil meyve gözlerine dahi zarar vereceğinden, dolayısıyla gelecek yıl bile meyve alamazsınız.Şayet önlem almazsanız ağaçlarınız kuruyabilir.Sadece İlaçlamayla bu işi çözmeyi düşünmeyiniz.Bunun yanında ağaçların dökülen yaprakları,dallarını usulünce imha ediniz.Bunlardan biride yakmadır.Ayrıca ağaçların çevresindeki ot,diken vs yok ediniz. Yani haşaratın bıranabiceği ortamı yok ediniz.Mutlaka zirai ilaçlamaki zararlı görüldüğü an mutlaka yapınız.Daha fazla bilgi için,sitede daha önce görmüştüm kırmızı örümce ilgili ayrıntılı bilgiler vardı.Tabi yörenizdeki Tarım İl Müdürlüğünden mücadele takvimini alırsanız daha güzel olur.Sizin yörenizi bilmediğim için bir şey diyemiyeceğim.Başarılar dilerim ,esen kalınız.

Comment

ilaç çeşidini unutmuşum; benim burada site aracılığıyla belli firmaların ürünlerini tavsiye etmeyi kendimce uygun bulmuyorum.Ama en uygunu hem kırmızı örümceği,hemde diğer haşarata zarar veren böcek ilaçlarından birini öneririm.Şayet Tarım il müdürlüğünden ilaçlama takvimi hakkında bilgi alırken ,onlara bunu hatırlatırsanız size gerekli ilacı yazacaklardır.Umarım yardımcı olmuşumdur.

Comment

Sayın mining, https://gardensel.com/tr/ linkindeki sayfada göreceğiniz gibi kırmızı örümcek mücadelesi ekim ayının ortalarına kadar devam etmektedir. yani Yaprak dökümüne kadar bu mücadele sürmelidir.

Kullanacağınız ilaçlara gelince herhangi bir zırai ilaç bayisine gitseniz kırmızı örümcek ilacınızı alırsınız.

Comment

Öncelikle tessekkur ederim verdiginiz bilgiler için. ama soylediklerinizin hepsini az cok biliyorum ve ilac alıp kullandım. sizden beklentim en etkili yada en kısa surede etki gosterecek veya daha uzun vadade neler yapılacagının aktarılmasıydı. ( kişilerin uyguladıgı basaralı sonuclar tavsiyeler belki burda paylasılır diye sordum.)bunun yanında kırmızı orumcegin hangi agaclarda goruldugunu sormadım ama onuda cevaplamısınız tesekkurler. yer olarakta daha oncede baska konularda belirttiğim gibi balıkesir havran ovasında. otlara gelince ot ilacıyla su an ot cıkmasını onlemis bulunmaktayım yani ot yok .+ yakma islemi guzel birsey tabi onuda yapmaktayım ama etrafımdaki tarlalara mudahale edemedigimden oda kimi zaman cozum olmaktan cıkıyor.
          birkez daha sorayım kırmızı orumcegi hic onleme sansım yokmu varsa bunlar neler? bu sene degilde en azından ocaktan sonra borda bulamacı dısında neler yapılabilir? tesekkurler...

Comment

Kırmızı örümceği, iç kurdunu ve daha birçok hastalığı önleme şansınız yok. Ancak ağaçlarınıza zarar vermemesi için uygun zamanda koruyucu ilaçlamalara başlamalısınız. Tabiki kültürel mücadele denilen kurallara da uymanız mücadeleyi kolaylaştırır. Ama Kırmızı örümcek için her yıl mücadele yapacaksınız.

Borda bulamacı mantari hastalıklar için kullanılır. Zararlı böcekler için kullanılmaz.

Comment

Alıntı:
              mining´isimli üyeden Alıntı
              bahcemde 140 tane 8 aylık meyva agacım mevcut. bunlarda 30 tanesi kiraz 20 tanesi de erik agacı ve assagı yukarı bir cogunda kırmızı orumcek mevcut kiminde cok yogun kimin de ise az var. bazı kisiler hemen ilaç at bazıları ise kıs geliyor gerek yok diyolar. bizim burda kısın gelmesine en az 1 ay var.
              su an için atabileceğim en uygun ilaç hangisi olur?? tavsiyelerinizi bekliyorum...

AGAÇLAR NET SİTESİNDEN B5A NIN ETKİLERİ İLE İLGİLİ BAZI ALINTILAR...

Arkadaşlar ceviz ağacımdaki cevizler sürekli dökülüyordu.b5a gübreyi kullandıktan 1 hafta sonra dökülme durdu.Bilgilerinize..

B5A yı bende kullandım. Kuruyan limoni servilerde, kullandıktan 20 gün sonra ağaçlarda gözle görülür bir canlanma oldu. Ayrıca mart ayında dikmiş olduğum incir fidanlarından bir tanesi kurumuştu. Sökmeyi düşünürken, deneme amacıyla, 15 gün önce bu ilacı kullandım.
              Geçen gün kontrol ettiğimde fidanın gözlerinde patlamalar oluştuğunu gördüm.Enteresan!!

B5A gerçekten çok müthiş bir buluş. Kırmızı örümcekten dolayı, geçen seneden zayıf düşen, hatta kurumaya aday bir ağaç olan bir kirazda denedim. Deneme süresi çok uzun olmamasına rağmen, sağlıklı uç sürgünler vermeye başladı. Gerçekten denemeye değer bir gübre. Şu anda da, meyve kalitesi ve ağacın zararlılara karşı direncini ölçmekteyim. Olmazsa olmazımız olan kırmızı örümcek ilacını kullanmadım, şu ana kadar da ağaçlar dirençli görünüyor.
              b5a sıvı gübre gerçekten harika ürün, iki aydır salon ve balkon bitkilerime 15 gün ara ile b5a verdim, bitkilerimde gerçekten canlanma, yeni sürgünler ve çiçekler var.
              Mesela tacca, bakımı zor bir bitki türü, şu anda 4 yeni sürgünü var ve ortasından yaprak veriyor açıkcası umudum yoktu ama şimdi çok güzel, yelken çiçeklerim coştu 4 yapraklı yelkenim bile çiçek açıyor, hele anthurium öyle muhteşem öyle canlı ki çiçek vermeye hazırlanıyor ve bir sürü yeni yaprak, mum çiçekleri sürekli yaprak veriyor ve sayamadığım bir sürü balkon çiçeğim
              Teşekkürler Mehmet Bey, Hüseyin Bey ve Bekir Bey.

Sevgili Praecox siz o Anthurium'u iyi tanırsınız
              Yaklaşık ikibuçuk aydır b5a sıvı gübre kullanıyorum, 15 günde bir 5 litrelik pet şişeye 1 kapak b5a ekleyip güneş battıktan bir kaç saat sonra balkon ve salonumda ki tüm bitkilerime uyguluyorum ve gerçekten hepsinde de inanılmaz değişiklikler var yapraklar daha canlı bitkiler ve çiçekleri dim dik duruyorlar.
              Bakımı zor dediğim Tacca, yoksa zor değil mi?
              Tacca bana ilk geldiğinde size fotoğrafını yollamıştım hatırlarsanız, geçen akşam büyük 4 yaprağını kestim uçları kötü durumdaydı, ortadan 2 yaprak veriyor ve sürgünler var.

No: b5a sıvı gübre ye başladığımdan bu yana hiç bir vitamin vs kullanmadım.

b5a sıvı organik gübreyi tüm çiçeklerime üçüncü uygulamayı yaptıktan sonra konuşabilirim artık

Gelişim gayet belirgin, yeni ve sağlıklı yapraklar, çiçekler.

Çok küçük bir çelik hatta nerdeyse yapraktan yetiştirdiğim 3 yaşında olan benjamin çok kötü durumdaydı (bendeyken iyiydi kayınvalideme verdim) yer değişikliğinden olsa gerek tüm yapraklarını döküp kurumaya başlamıştı ki 2 defa b5a sıvı gübre uygulamasından sonra toparlandı bir sürü dal ve yaprak vermeye başladı )

B5A organik sıvı gübreyi kiraz ağaçlarımda denedim. Sonuçları gerçekten çok şaşırtıcı. Nematot incelemesinde, haziran böceği yumurtası görülen bir ağaca uyguladım. Yapraklarında bodurlaşma ve azalma görülen bu ağaç, yeni sürgünler vermeye başladı. B5A lı toprağımızın nematot incelemesinde bol miktarda canlı görüldü. Ağaçlarımız daha dirençli görünüyor, bariz büyüme hızı var. Kök bölgesindeki nem tutma kapasitesini dengede tuttuğu için, nem faktöründen kaynaklanan monilia hastalığına karşı da direnç göstereceğini tahmin ediyorum.

Bu ürünü balkondaki domateslerim, pepinolarım ve mango fidanlarım,limonlarım üzerinde denedim. Extra bir sonuc alıp alamayacagımı zaman gösterecek, şu an icin görüntüleri aynı...

Ama sararmış bambu bitkim [Şans Bambusu (Dracena sanderiana)] vardı, ona spreyle verdim. Hüseyin bey bunu mutlaka referansınıza ekleyin, bambularım hiç olmadıgı kadar güzel bir yeşillik içine girdi.

Bu akşam üstü çimlerin renginin çok güzelleşmeye başladığını farkettim. Daha önce koyu yeşilken şimdi çok tatlı bir canlı yeşil tonu olmaya başladılar. Doğrusu bu kadar çabuk bir değişim beklemiyordum.

Sararmış bölgelerin durumu için bir hafta kadar bekleyeceğim. Çok ümitli değildim aslında ama bugünkü durumdan sonra ümitlenmeye başladım

merhaba agaclar.net .merhaba organik tarım destekçileri.B5A sıvı organik gübre yazılarınızı merakla takip ederken ancak üye olabildim.Ben B5A ile 1 yıldır tanışıyor ve BANDIRMA yöresinde çalışmalar yapıyorum.en son şirin beldemiz marmara adasında zeytinlerde uygulama yaptık,şu an adadaki eniyi zeytin bizim uygulama yaptığımız bahçede.Kasım ayı itibariylede toplanmaya başlıyacak.B5A sıvı organik gübreyle buğday,ayçiçeği,mısır,domates,biber,çeltik,pırasa, zeytin,kiraz,saksı bitkileri ve bahçe çiçekleri yetiştirdik.Sizlerinde dediği gibi her alanda süper verim aldık ERDEK te yazlık sitelerin bahçelerini B5A ile güzelleştirdik.Bu ürünü ülkemize kazandıran BMR tarım çalışanlarına vede çok çaba sarfedip bir telefonla burlara kadar gelen Hüseyin OVAK beye teşekkürler ediyorum.BANDIRMA çevresinde ürünü merak eden ve kullanmak isteyenlere her zaman yardım etmeye hazırım...HEDEF ORGANİK TARIM,ORGANİK ÜRÜN...

Komşunun bahçesinden, domatesler neredeyse tamamen ölmüştü ve yapraktan ve topraktan 2 defa B5A uyguladım cep telefonu çekimi resimler ancak ölü görünenler B5A dan önce yeşil gözükenler ise B5A verildikten sonraki halleri

kendi domateslerimde ise şu anda bir şey yok, gayet güzel ve neşeliler.

SAYIN MİNİNG; AGAÇLARINIZ VE KIRMIZI ÖRÜMCEK İLE İLGİLİ SİZE BİR FİKİR VEREBİLİR DİYE BU ALINTILARI GÖNDERDİM..SAYGILAR...

Comment

gercekten elinize kolunuza saglık verdiginiz bilgiler için bende deneme kararı aldım fakat sormadan edemiyecegim simdi B5A yı atmamın bir faydası olurmu. kiraz ve erik agaclarına ne kadar vermeliyim . bu konudada aydınlatırsanız sevinirim. tesekkurler.

Comment

Kardeş akarisitlerde ve fungisitlerden en güzeli ve doğal olanı hem akarisit( örümcek bir akardır) hemde fungisit olanı kükürt dür ben size 15 gün ara ile iki uygulama şeklinde bu doğal ilacı tavsiye ederim. bu B5a da çok oldu bu arkadaşlar bakteri kısırlık ilacı diye satacaksınız yakında dayanıklılık verir akar öldürmez kendinize gelin. Bu doğal organik tarımda kullanma ruhsatıda olan kükürtle olayı çözemezseniz size benim danışmanlık yaptığım firmadaki bir organik ürünü tavsiye ederim ama siz önce bunu deneyin kükürt uygulaması yapın gerisi kolay. Ürün adı hodvar PK muhatap firma İMPA ibrahim özden iki firma var ibrahim özdeni ilacı üreten firma telefon 0532 262 0985 benim ismimi verin Sadettin çakır o gerekli yardımı size yapar kırmızı örümceğin ne hale geldiğini görürsünüz saygılarımla

Comment

kafam karıstı ama kırmızı orumcek için heralde sizin dediginiz gibi kukurt uygulamak mantıklı geldi. nasıl uygulanacagını ogrenebilirmiyim. simdi uygulamamda netice alabilirmiyim acaba . verdiginiz numara anladıgım kadarıyla kukurt satıcısınn numarası muhtemelen kukurtu burada bulabilirim. saygılarımla...

Comment

Kırmızı örümcek ve diğer zararlılara karşı, B5A nın etkisi, direnç yönünde olmaktadır. Yoksa, B5A kullanılınca, kırmızı örümcek görülmez diye bir sonuç çıkmasın. Meyve görülen ağaçlarda sadece kükürt ve kalıntı riski olmayan Neemazal böcek ilacını tavsiye ederim. Yok meyvesi toplanmış bir ağaçsa aşağıdaki seçenekleri uygulayabilirsiniz.
                      Etkili madde adı ve oranı
                      Formülasyon Tipi
                      Doz (Preparat/100 lt su)

Öncelikli olarak tavsiye edilen ilaçlar

Kükürt, % 80
                      WP
                      400 g

Bromopropylate, 500 g / l
                      EC
                      100 ml

İkinci derecede tavsiye edilen ilaçlar

Fenbutation oxide, 500 g / l
                      SC
                      30 ml

Dicofol, 195 g/l
                      EC
                      150 ml

Quinomethionate, %25
                      WP
                      40 g

Cyhexatin, %25
                      WP
                      125 g

Cyhexatin, 632 g / l
                      FL
                      50 ml

Tebufenapyrad, %20
                      WP
                      37.5 g

Formothion, 336 g / l
                      EC
                      150 ml

Ayrıca ot ilaçlaması, biyolojik dengeyi tahrip eden, zararlıların daha güçlü olmasını sağlayan yanlış bir yöntemdir. Ot ilaçlaması yaparak, toprağınızı zehirlemiş, faydalı mikroorganizmaların da ölmesine sebep olmuş olursunuz.

Comment

formothion çok ii seçim olmaz ebrar bey bence bu işi kükürt çözer zaten ama neemazal ise çoook pahalı bir ilaç ayrıca diflebenzuron etkili maddesi hiçbir zaman akarisit değildir o yüzden eğer denemediyseniz diflebenzuronu sakın kırmızı örümceğe vermeyin Çünkü IGR lar akarisitlerde kullanılmaz adı üzerinde insekt generatıon regulatıon yani böcek gelişim düzenleyicisi yani akarlara etki ettiğini ben hiç görmedim saygılarımla. Neem-azal ın litre fiyatrı ile 10 dekar araziye 2 defa kükürt atarsınız.

Comment

ayrıca iki tane ileç haricinde diğerleri arkadaşım zaten insekt ilacı farkındamısın bilmiyorum ama karşımızdaki akar lütfen insanları yanıltmayalım akarlara etkili preparat etkili maddesi acetamibrit dir o içerik varsa önerin onun dışında önerirken hata yapmayalım insanlar bize güveniyor
                          Birşey bilmiyorsanızda bitki sağlığı diye site var orayı tavsiye edin hiç olmazsa beyler. Bu arada neem-azal organik tarım sertifikalı diflebenzuron içerikli bir IGR olan insektisittir.

Comment

yok verdiğim numara hordvar-PK satıcısının siz balıkesirde iseniz yazılarınızdan onu anladın merkezde zafer tarım var iki arkadaş birleştiler köylü garajının orada ordan bulabilirsiniz saygılar

Comment

Sayın Kardelen, agresifliğinize bir anlam veremedim. Birincisi ben bayanım ve Ziraat Mühendisiyim. Ne yazdığımın ve ne tavsiye ettiğimin farkındayım. Sizinle bilgi yarıştırma polemiğine de girmem. Ben bilgilerimi paylaşmak ve bilmediklerimi öğrenmek üzere bu sitelere ziyarette bulunuyorum.
                              Entegre mücadeleyi ve zamanını bilirsiniz. Bu mücadele tek başına düşünülemez. Ayrıca, masa başı mühendisliği yapmıyorum. Kendi bahçemde bizzat gözlemleyerek, fiilen çalışarak gerekli mücadeleyi yapıyorum. Meyve, çoğunlukla da kiraz ağacımız olduğu için kırmızı örümceklerle haşir-neşirim.
                              Neemazal insektisit formunda, fakat akarlara da etkili güzel bir ilaç. Bizzat kullandım ve farkını gördüm. Neemazal, kırmızı örümceklerin ölümüne sebep olduğu gibi, kırmızı örümceği yiyen akarlara da zarar vermiyor. Bu durumda pahalılık bence, fayda veriren zarar riski de olan ilaçlarda olur.
                              Akarlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, https://gardensel.com/tr/ sayfasını inceleyebilirsiniz.
                              saygılarımla...

Comment

Working...
                              X